Близнюкiвська районна рада

Депутати районної ради одноголосно сказали «ТАК»

Переглядів: 1136

      10 травня поточного року відбулося засідання ХVІ позачергової сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання. Нагальність скликати позачергову сесію була викликана необхідністю внесення змін в рішення і Програми, що стосувалися бюджетних асигнувань, тобто є невідкладними.

    Попередньо, члени постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності (голова комісії Дідоренко О.Г.) досконало вивчили і обговорили питання черги денної сесії, а тому, прийняті рішення депутатами не відрізнялися від рішення членів комісії.

   Перед затвердженням черги денної сесії голова районної ради запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять  земляка військовослужбовця – контрактника з Криштопівської сільської ради Кочубея Дениса Миколайовича, загиблого в зоні АТО.

  Надалі депутати привітали своїх колег – депутатів з днем народження, які вони відсвяткували в міжсесійний період. Поздоровлення отримали депутати районної ради Тищенко Олена Миколаївна, яка святкувала свій день народження 26 березня, а також  Дідоренко Олексій Григорович – свій день народження відсвяткував 15 квітня.

     Поздоровлення з ювілеєм – 50-річчям від дня народження та вітальну пам’ятну адресу отримав Новоукраїнський сільський голова Сокол Сергій Федорович. Свій день народження він відмітив 16 квітня.

    Розгляд питання  «Про внесення змін до рішення районної ради від 15 грудня 2016 року № 307-VIІ “Про районний бюджет на 2017 рік”  та додатків до нього (зі змінами) складався з затвердження субвенцій від сільських рад, які направлені на фінансову підтримку відділу освіти, молоді і спорту Близнюківської районної державної адміністрації на поточні ремонти шкіл району, організацію оздоровчого періоду в таборах відпочинку в літній період, забезпечення функціонування шкільних автобусів, оплату харчування  тощо. Депутати Берестівської та Уплатнівської  сільських рад вирішили направити фінансову підтримку на оплату шкільного спортивного гуртка «Футбол».

  Не залишилися поза увагою і заклади медицини. Розвиток і реалізація «Програми удосконалення медичної допомоги населенню Близнюківського району на 2015-2017 року»та Програми удосконалення медичної допомоги жителям Близнюківського району на засадах сімейної медицини з 2016 по 2020 роки» були забезпечені додатковим фінансуванням.

   Програма підтримки і розвитку культури і туризму в районі була забезпечена додатковим фінансуванням.

  Розвиток фізичної культури і спорту в районі серед  дорослого населення підкріпився фінансовою підтримкою Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» за рахунок субвенцій. Тепер на території Софіївської та Лукашівської сільських рад будуть працювати інструктори з фізичної культури і спорту, які забезпечуватимуть  розвиток спортивного напрямку.

   Депутати також розглянули розподіл залишків освітньої субвенції, розподіл вільних залишків коштів загального фонду районного бюджету та провели перерозподіл видатків згідно клопотань головних розпорядників коштів районного бюджету. Додаткові кошти виділені для забезпечення пільгового перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом майже 9 тисяч гривень, автомобільним транспортом – більше 10 тисяч гривень, на компенсацію витрат на пільги по зв’язку – майже 9 тисяч гривень.

  Виділені кошти відділу культури і туризму для придбання костюмів хореографічному колективу «Ритм», а також для співфінансування переможцю міні-проекту розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» -  районному будинку культури для придбання одягу для сцени в сумі більше 59 тисяч гривень.

   Не оминуло увагою питання внесення змін в список пільгового контингенту школярів, а саме дітей- інвалідів, які будуть харчуватися в період учбового процесу за рахунок районного бюджету в 2017 році. Депутати сказали «ТАК» з цього питання і були одностайні у своєму рішенні.

   Питання подальшого розвитку в районі фізичної культури та спорту охоплювало декілька наступних питань, які розглянули депутати. Прийняті  зміни до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «ГОСПОДАР», який на сьогоднішній день відповідає за організацію спортивно-масових заходів серед дорослого населення. До речі, депутати погодили бренд районної футбольної команди, яка буде приймати участь в обласній першості по футболу. Одностайно погодилися залишити назву клубу – «КОЛОС». Головним же тренером районної футбольної команди на громадських засадах погодили кандидатуру Ільченка Олександра Васильовича.

  Для зручності і можливості членам спортивних команд приймати участь в районних змагання депутати одностайно погодилися використовувати спільне майно територіальних громад сіл, селища Близнюківського району – рухомий склад відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації (шкільні автобуси) для підвозу учасників змагань до місця змагань та в зворотному напрямку.

    Таким чином, одностайність в прийнятті рішень  підтвердила наміри депутатів районної ради вирішувати  питання в районі на користь Близнюківської громади.



« повернутися до списку новин