Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 845

На контролі у членів постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури та роботи з молоддю – забезпечення належного функціонування закладів соціальної сфери району

Обсяг повноважень даної постійної комісії, яку очолює депутат районної ради Лідія Шулець, досить вагомий та охоплює життєдіяльність всіх ключових галузей соціальної сфери району. Тож, обширне і коло питань, які члени комісії розглянули 1 червня під час засідання в рамках підготовки до пленарного засідання ХLІІ сесії районної ради.

Активну участь в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус та голова районної державної адміністрації Сергій Володченко.

Насамперед члени постійної комісії заслухали начальника відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Леоніда Бондаренка, який проінформував  щодо стану харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти  Близнюківського району упродовж 2019/2020 навчального року (включно по березень поточного року) та кількості дітей,  забезпечених упродовж цього періоду безкоштовним харчуванням.

На вимогу депутатів, Леонід Бондаренко надав розрахунки щодо розподілу залишків освітньої субвенції, розмір якої станом на 01.01.2020 року склав 1,463 млн.грн. Звернув увагу на те, що, відповідно до чинного законодавства, залишки освітньої субвенції в першу чергу спрямовуються на виплату заробітної плати, після цього – на придбання шкільних автобусів та обладнання для навчальних закладів. З лютого 2020 року законодавством надано дозвіл на використання цих коштів на проведення протипожежних заходів в закладах освіти. Саме ці заходи наразі проводяться в більшості шкіл району.

Детальний звіт щодо використання коштів на придбання медикаментів для КП «Близнюківська ЦРЛ» упродовж 2020 року надала Генеральний директор комунального підприємства Лариса Полікова.

На часі – підведення підсумків проведення опалювального сезону під час осінньо-зимового періоду 2019-2020 років в житловому секторі та закладах бюджетної сфери Близнюківського району. Тож  по цьому питанню депутатів проінформували керівники структурних підрозділів райдержадміністрації: відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту (Юлія Іваненко); відділу освіти, молоді та спорту (Леонід Бондаренко) та відділу культури і туризму (Віолетта Семеніхіна). До обговорення долучилися і Генеральний директор КНП «Близнюківський РЦПМД» Геннадій Павлюк та Генеральний директор КП «Близнюківська ЦРЛ» Лариса Полікова, які ознайомили депутатів про хід проведення опалювального сезону в закладах охорони здоров’я району. За інформацією доповідачів, на закінчення опалювального сезону заборгованість по енергоносіях відсутня.

Підведено підсумки і щодо реалізації в минулому році низки районних програм та обсягів їх фінансування.

На розгляд сесії виносяться проєкти рішень щодо затвердження «Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа Близнюківського району на 2020-2022 роки»; «Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти» та  «Статуту Близнюківського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області».

Вносяться зміни до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року, яким визначено вартість харчування вихованців  закладів дошкільної  освіти  та учнів пільгового контингенту закладів загальної середньої освіти  Близнюківського району у 2020 році.

На засіданні постійної комісії схвалено проєкт рішення «Про припинення юридичної особи Софіївська Перша гімназія Близнюківської районної ради Харківської області  в зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області».

Традиційно, члени постійної комісії підтримали пропозиції Експертної комісії, створеної при відділі освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, щодо призначення грошового заохочення Близнюківської районної  ради кращому педагогічному працівнику Близнюківського району та стипендій Близнюківської районної  ради обдарованим і талановитим учням навчальних закладів Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року.

За підсумками розгляду питань черги денної засідання, члени постійної комісії винесли їх на розгляд ХLІІ сесії як такі, що потребують негайного розгляду. Саме під час пленарного засідання сесії депутатський корпус районної ради прийматиме по даних питаннях остаточні рішення.

З проєктами рішень, які виносяться на розгляд XLII сесії Близнюківської районної ради VII скликання, можна ознайомитися за посиланням: https://bliznjuki-rayrada.gov.ua/42-sesiya-19-21-57-08-05-2020/



« повернутися до списку новин