Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 751

Визначені переможці обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ»

Вже дев’ятий рік поспіль громади Близнюківщини приймають активну участь в  обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «РАЗОМ У МАЙБУТНЄ». Цьогоріч на обласний конкурс було подано 12 мініпроєктів. За результатами оцінювання, членами Конкурсного комітету Харківської обласної ради   до реалізації відібрано 5 мініпроєктів, загальна кошторисна вартість яких складає 1980,580 тис.грн. При цьому один з мініпроєктів розроблений в рамках співробітництва територіальних громад сіл Берестівської та Вишневої сільських рад.

Таким чином, активні громади району отримали змогу залучити на  свій розвиток кошти з обласного бюджету на загальну суму 990,290 тис.грн., що складає 50% загальної кошторисної вартості проєктів. За умовами конкурсу, сільські бюджети нададуть 891,261 тис.грн. співфінансування, а, власне, Конкурсанти (члени батьківських та вуличних комітетів) зберуть для реалізації мініпроєктів 55,123 тис.грн.  Приватний партнер (СТОВ «Агрофірма «Берестівська») внесе свою частку співфінансування в розмірі 43,906 тис.грн.     

В рамках реалізації мініпроєктів - переможців будуть здійснені наступні заходи:

- «Капітальний ремонт покрівлі сільського будинку культури та облаштування зони відпочинку - розширення простору для культурного розвитку громад» - капітальний ремонт покрівлі будівлі Берестівського сільського будинку культури, облаштування на прилеглій до нього території зони відпочинку. Загальна сума мініпроєкту - 878,120 тис.грн.

- «Створимо затишок та комфорт задля нових пісенних перемог» - поточний ремонт стелі та системи опалення в приміщенні Софіївського сільського будинку культури. Загальна сума мініпроєкту – 300,000 тис.грн.

- «Щоб у ногу з часом крокувати, харчоблок сучасний в школі треба мати» - поточний ремонт приміщень харчоблоку та їдальні Бурбулатівської філії КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області», придбання кухонних меблів, побутової техніки та столового інвентарю. Загальна сума мініпроєкту – 290,000 тис.грн.

- «Тепло не розкіш – це здорова нація» - поточний ремонт котельної Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області, придбання та монтаж сучасного твердопаливного котла. Загальна сума мініпроєкту – 299,960 тис.грн.

- «Вуличне освітлення – запорука безпеки та ознака добробуту громади» - поточний ремонт вуличного освітлення на вулицях Миру та Сонячна села Софіївка Перша. Загальна сума мініпроєкту – 212,500 тис.грн.

З метою оперативного вирішення питань, пов’язаних з реалізацією мініпроєктів, 23 квітня головою районної ради Володимиром Бреусом проведено робочі зустрічі з начальником відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської  районної державної адміністрації Леонідом Бондаренком, Софіївським сільським головою Наталією Матвієнко та секретарем Берестівської сільської ради Іриною Спасюк.

27 квітня під керівництвом голови районної ради Володимира Бреуса відбулася нарада за участі керівників та фахівців головних розпорядників коштів районного бюджету - відділу освіти, молоді та спорту та відділу культури і туризму районної державної адміністрації. Активну участь в обговоренні взяли начальник управління Державної казначейської служби України в Близнюківському районі Харківської області Світлана Пономаренко та  заступник начальника управління Олена Горбань; начальник фінансового відділу райдержадміністрації Світлана Скупченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Леонід Бондаренко та головний бухгалтер відділу Світлана Бухняк, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Віолетта Семеніхіна та головний бухгалтер відділу Олена Вовк.

Під час проведених нарад розроблено алгоритм виконання невідкладних заходів, спрямованих на ефективну реалізацію проєктів в рамках обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» та їх фінансове забезпечення. 



« повернутися до списку новин