Близнюкiвська районна рада

..

Переглядів: 851

Відбулося чергове засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради

 

     Засідання Консультативно-дорадчої ради, яке проходило 6 березня під головуванням голови районної ради Володимира Бреуса, розпочалося з обговорення інформації про роботу  Близнюківської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок на території Близнюківського району в 2016 році, в якому взяли активну участь голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник, голова Харківської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок  Анатолій Зарецький, сільські голови та керівники сільськогосподарських підприємств району, які висловили низку зауважень щодо роботи районної організації УТМР.

     Про перспективи розвитку галузі фізичної культури та спорту,    співпрацю селищної та сільських рад району в цьому напрямку керівників органів місцевого самоврядування ознайомив радник голови районної ради Борис Мухін, який зазначив, що, з метою проведення районних спортивних змагань та утримання районної футбольної команди на черговій сесії районної ради планується виділення коштів з районного бюджету. Охарактеризував основні аспекти  подальшої співпраці з місцевими радами задля розвитку спортивної галузі району.

      Порядок ведення обліку військовослужбовців і призовників згідно постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 року №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» разом з селищним та сільськими головами обговорили т.в.о. військового комісара Близнюківського районного військового комісаріату Олексій Горбенко  та головний спеціаліст відділення обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Близнюківського райвійськкомату Ася Онишко.    

      З метою створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, доповідачі акцентували увагу посадовців на необхідності організації проходження військовозобов’язаними віком до 60 років, які мешкають на території населених пунктів відповідних рад, медичного переосвідчення. Наголосили на необхідності забезпечення ведення на належному рівні картотек та своєчасного подання до райвійськкомату документів для проведення звірок відповідно до затвердженого графіку перевірок.  

       Підсумки участі територіальних громад Близнюківського району у 2017 році в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» підбив головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Сергій Овчаров. Зокрема, він зазначив, що в цьому році ініціативними групами Близнюківщини на розгляд Конкурсного комітету подано 57 міні-проектів. Номінація «Чисте довкілля» представлена трьома міні-проектами, в номінаціях «Енергоефективність та енергозбереження» та «Добробут громад» подано, відповідно, 28 та 26 міні-проектів.     

      Найактивнішими виявилися ініціативні групи Близнюківської селищної  (7 міні-проектів), Берестівської та Самійлівської (по 6 міні-проектів), Уплатнівської (5 міні-проектів), а також  Алісівської, Криштопівської та Софіївської  (по 4 міні-проекти) сільських рад.

        Сергій Дмитрович відмітив, що в цьому році значно розширилася сфера суспільних ініціатив. Крім традиційних проектів по встановленню вікон, заплановано  утеплення та  заміну систем опалення приміщень соціальної сфери, поточний ремонт  вуличного освітлення, впровадження новітніх інформаційних технологій в заклади освіти та культури району, модернізацію сценічного, звукового та світлового обладнання будинків культури, благоустрій територій громад та створення зон відпочинку, облаштування майданчиків для збору твердих побутових відходів.

        Про основні вимоги чинного законодавства щодо здійснення електронного декларування посадовцями місцевих рад учасників засідання проінформувала керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Шепеньова.



« повернутися до списку новин