Близнюкiвська районна рада

Нарада сільських голів та секретарів місцевих рад

Переглядів: 854

      21 липня 2016 року в Близнюківській районній раді відбулася нарада за участі сільських голів та секретарів місцевих рад Близнюківського району. Активну участь в нараді взяли фахівці Харківської обласної ради та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, які, з метою обміну досвідом, надали методичну допомогу посадовцям органів місцевого самоврядування, з питань організації сесійної діяльності та діяльності в міжсесійний період.

      Розпочинаючи нараду, керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко в формі конструктивного діалогу проінформував учасників наради стосовно основних вимог щодо термінів та процедури  скликання та проведення пленарних засідань сесій та засідань постійних комісій місцевих  рад.

Радник голови обласної ради Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Харківської обласної ради Тамара Оспіщева в своєму виступі детально зупинилася на необхідності дотримання вимог чинного законодавства – Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про запобігання корупції», «Про засади державної регуляторної політики» та «Про доступ до публічної інформації» посадовцями селищної та сільських рад при формуванні черги денної пленарних засідань сесій, підготовці, оформленні та висвітленні проектів рішень та рішень, затверджених депутатами.

 

Роз’яснення щодо формування сільських та селищних бюджетів, затвердження звітів про їх виконання  учасникам наради надала Галина Пронькіна - секретар Центру розвитку місцевого самоврядування, радник з фінансових і бюджетних питань Президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, яка також проінформувала щодо стану виконання місцевих бюджетів Харківської області в першому півріччі поточного року.

   Доповідач в ході свого виступу зауважила, що вагомим джерелом поповнення місцевих бюджетів є кошти, передбачені Харківською обласною радою на співфінансування міні-проектів – переможців обласного конкурсу «Разом у майбутнє» та зауважила, що в 2016 року бюджет Близнюківського району поповнився на 890 тис. грн., за рахунок коштів, виділених обласною радою на реалізацію вищезазначених міні-проектів.

 

Щодо основних засад Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» детально зупинилася начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Захарчук, яка надала роз’яснення щодо призначення керівників закладів культури за контрактом відповідно до вимог вищезазначеного закону.

 

Про хід виконання доручення Президента України щодо виконання плану відбору кандидатів на контрактну службу учасників наради проінформували Горобець А.Л. -  військовий комісар Близнюківського районного військового комісаріату та Лобановський С.М. - провідний спеціаліст управління Близнюківського районного військового комісаріату.

                Насамкінець голова районної ради Володимир Бреус та сільські голови проаналізували хід реалізації міні-проектів – переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2016 році  та стан сплати сільськими радами членських внесків до Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

     Підбиваючи підсумки наради, голова районної ради Володимир Бреус та керуючий справами виконавчого апарату Харківської обласної ради Сергій Клименко висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю органів місцевого самоврядування Близнюківського району, Харківської обласної ради та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.



« повернутися до списку новин