Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 502

Члени постійної комісії з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності  погодили чергові зміни до районних програм та районного бюджету на поточний рік

В рамках підготовки до XLI позачергової сесії районної ради, пленарне засідання якої заплановано на 4 травня, члени постійної комісії з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності 29 квітня провели своє засідання під керівництвом заступника голови комісії Олени Ляпкало.

Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус, голова районної державної адміністрації Сергій Володченко,  заступник голови районної ради Микола Савченко та начальник фінансового відділу райдержадміністрації Світлана Скупченко.

З метою отримання можливостей для освоєння коштів обласного та сільських бюджетів, які будуть спрямовані головними розпорядниками бюджетних коштів на реалізацію мініпроєктів - переможців обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», внесено доповнення до «Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2020 рік». Передбачено і кошти на співфінансування вартості обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти (КЗ «Близнюківський ліцей») в розмірі 35,0 тис. грн. (10% загальної вартості) та на співфінансування вартості шкільного спеціалізованого автобуса, обладнаного для дітей з особливими освітніми потребами в розмірі 245,0 тис.грн. (10% загальної вартості).

Змінами до «Програми створення та накопичення матеріального резерву Близнюківського району на 2018-2020 роки» передбачено придбання  в 2020 році засобів індивідуального захисту проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (в асортименті, в т.ч. тест-системи) на загальну суму 100,00 тис.грн.

Членами постійної комісії схвалено проєкт рішення і щодо внесення змін до «Програми допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання  молоді та призову громадян України  на строкову військову службу в Близнюківському районі на 2019-2023 роки». Для проходження медичного огляду для призову на військову службу, військовослужбовців контрактної служби, офіцерів запасу, медичний (періодичний) огляд військовозобов’язаних, а також на паливно-мастильні матеріали для перевезення юнаків допризовного та призовного віку, військовослужбовців контрактної служби та офіцерів запасу на медичний огляд до обласного збірного пункту м. Харків під час проведення призовних кампаній, на 2020-2023 роки додатково передбачаються кошти в розмірі по 172,4 тис.грн. на кожен рік.

Погоджені і зміни до районного бюджету на 2020 рік. Здійснено розподіл залишків освітньої субвенції в розмірі 179,291 тис.грн. Дані кошти спрямовуються на оплату робіт з вогнезахисного оброблення дерев'яних конструкцій горищних приміщень будівель Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Бурбулатівської філії КЗ «Близнюківський ліцей» та на оплату послуг з монтажу та наладки засобів пожежної сигналізації в приміщеннях будівлі Квітневої філії КЗ "Близнюківський ліцей».

Погоджено затвердження перерозподілу видатків згідно клопотань відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

З врахуванням пропозицій районної державної адміністрації та членів постійної комісії, погоджено перерозподіл видатків загального фонду між головними розпорядниками бюджетних коштів районного бюджету, а саме:

- зменшення призначення по відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА передбачені на оплату за природний газ в сумі  410,0 тис. грн., а саме: по дошкільній освіті 103,9 тис. грн., по загальноосвітніх закладах 269,5 тис. грн., по закладах позашкільної освіти 11,7 тис.грн. та по дитячо-юнацькій спортивній школі 24,9 тис. грн.;

- збільшення призначення Близнюківській районній державній адміністрації в загальні сумі 410,0 тис.грн., кошти направити:

    - на виконання «Програми удосконалення медичної допомоги населенню  Близнюківського району на 2018-2020 роки»  308,0 тис.грн., а саме: на надання багатопрофільної стаціонарної медичної допомоги населенню 249,6 тис.грн. (на медикаменти 150,6 тис.грн. (в тому числі на фінансування заходів, спрямованих на запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19)), на придбання паливно-мастильних матеріалів 37,0 тис.грн. та  відшкодування пільгових рецептів 62,0 тис.грн.) та на централізовані заходи з лікування онкологічних хворих 58,4 тис.грн.;

   - на виконання «Програми удосконалення медичної допомоги жителям Близнюківського району на засадах сімейної медицини на 2016-2020 роки» на надання первинної медичної допомоги населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги 102,0 тис.грн. (на медикаменти 65,0 тис.грн. (в тому числі на фінансування заходів, спрямованих на запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19)) та на придбання паливно-мастильних матеріалів 37,0 тис.грн.).

За підсумками розгляду даного питання, членами постійної комісії рекомендовано депутатам внести відповідні зміни до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року № 833-VІI «Про районний бюджет на 2020 рік» та додатків до нього (зі змінами)».

Остаточне схвалення рішень щодо внесення змін до районних програм та до районного бюджету депутати здійснюватимуть під час пленарного засідання XLI позачергової сесії Близнюківської районної ради.



« повернутися до списку новин