Близнюкiвська районна рада

6 січня 2017 року депутати Близнюківської районної ради внесли зміни до основного фінансового документу району – рішення «Про районний бюджет на 2017 рік».

Переглядів: 921

Керуючись пунктом 2 статті 77 Бюджетного кодексу України, Близнюківська районна рада у двотижневий строк з дня офіційного опублікування Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прийняла рішення щодо приведення  обсягів міжбюджетних трансфертів у відповідність із законом про Державний бюджет України.

     В зв’язку із прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016р. №1801-VІІІ та Закону України «Про зміни до Бюджетного кодексу України» від 20.12.2016 р. №1789-VІІІ:

  1. Приведено показники освітньої та медичної субвенції з державного бюджету на 2017 рік у відповідності до законодавства, а саме:
  • збільшено обсяг освітньої субвенції  на 7414,3 тис.грн., та в повному обсязі спрямовано на оплату праці педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів з нарахуваннями;
  • збільшено обсяг медичної субвенції на 2935,3 тис.грн., кошти медичної субвенції спрямовано на заробітну плату з нарахуваннями працівникам КП «Близнюківська центральна районна лікарня» 1842,8 тис.грн., КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги» 1092,5 тис.грн.
  1. В зв’язку із прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016р. №1801-VІІІ:

- затверджено базову дотацію районному бюджету в обсязі 2330,3 тис.грн., дані кошти спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам КП «Близнюківська центральна районна лікарня» 1460,0 тис.грн. та КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги» 870,3 тис.грн.

- затверджено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я в сумі 10004,2 тис.грн. Відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації спрямовано 8334,5 тис.грн., а саме на виплату заробітної плати з нарахуваннями непедагогічному персоналу загальноосвітніх навчальних закладів. На  оплату комунальних послуг і енергоносіїв  КП «Близнюківська центральна районна лікарня» 1318,3 тис.грн. та КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги»  351,4 тис.грн.

- збільшено обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету на оплату пільг, субсидій та допомог населенню на загальну суму 10259,8 тис.грн.

- зменшено обсяг субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких на 441,0 тис.грн..

  1. В зв’язку із збільшенням обсягів освітньої, медичної субвенцій та затвердженням додаткової дотації з Державного бюджету, здійснено перерозподіл видатків загального фонду районного бюджету:

зменшено на 2692,9 тис.грн. призначення, а саме

  • по відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА видатки на заробітну плату з нарахуваннями непедагогічного персоналу загальноосвітніх навчальних закладів району на 1119,9 тис.грн.,
  • по оплаті комунальних послуг і енергоносіїв  по КП «Близнюківська центральна районна лікарня» на 1281,9 тис.грн. та по КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги»  на 291,1 тис.грн.

збільшено на 2692,9 тис.грн. призначення з врахуванням пропозицій депутатів районної ради, а саме:

  • на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам КП «Близнюківська центральна районна лікарня» на 1165,5 тис.грн. та КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги»  на 691,7 тис.грн.,
  • відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації на 337,0 тис.грн., в тому числі на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам установ відділу освіти (крім загальноосвітніх навчальних закладів) 237,5 тис.грн., на оплату продуктів харчування на 89,5 тис.грн. та на проведення спортивних заходів – 10,0 тис.грн.
  • відділу культури і туризму Близнюківської райдержадміністрації на 107,3 тис.грн., в тому числі на виплату заробітної плати з нарахуваннями - 97,3 тис.грн. та на проведення культурних заходів – 10,0 тис.грн.,
  • КУ „Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на виплату заробітної плати з нарахуваннями 179,2 тис.грн.,
  • Близнюківській районній раді 156,2 тис.грн., а саме: на виплату заробітної плати з нарахуваннями 105,2 тис.грн., на придбання предметів і матеріалів - 30,0 тис.грн., на оплату послуг -  11,0 тис.грн., на висвітлення діяльності – 10,0 тис.грн.
  • Близнюківському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на виплату заробітної плати з нарахуваннями 56,0 тис.грн.
  1. Збільшено дохідну частину районного бюджету на 36,0 тис.грн., а саме  по платі за надання адміністративних послуг (за витяги з державного реєстру юридичних та фізичних осіб),  відповідно до фактичних надходжень 2016 року. Кошти спрямовані на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам Близнюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
  2.  Затверджено внутрішні зміни згідно клопотання відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації.

       Крім розгляду основного питання, на початку пленарного засідання XIV позачергової сесії депутати доповнили порядок денний питаннями, які потребують негайного розгляду.

      З метою здійснення упродовж 2017-2020 років виплати одноразової матеріальної допомоги членам сімей військовослужбовців або одиноким військовослужбовцям, призваним на військову службу за контрактом», внесено зміни до Комплексної Програми соціального захисту населення Близнюківського  району на 2016-2020 роки, відповідно до яких встановлено обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань в розмірі по 350,0 тис. грн. на рік за рахунок коштів сільських, селищної ради, коштів районного бюджету.

     З метою створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом, задоволення їх потреб в оздоровчих послугах за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення, затверджено Програму розвитку фізичної культури та спорту в Близнюківському районі на 2017-2021 роки.

      Задля забезпечення гарячим харчуванням учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів Близнюківського району, депутатами схвалено рішення «Про визначення вартості харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів пільгового контингенту загальноосвітніх навчальних закладів Близнюківського району у 2017 році», відповідно до якого визначено вартість харчування учнів 1-11 класів пільгового контингенту загальноосвітніх навчальних закладів  Близнюківського району на 2017 рік в сумі не менше 12,00 грн. на одну дитину в день вартість харчування вихованців в дошкільних навчальних закладах у сумі не менше 24,00 грн. на одну дитину в день. Даним рішенням також визначено категорії учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних навчальних закладів, які будуть харчуватися безкоштовно.

     В ході пленарного засідання було розглянуто низку питань щодо управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад району.

     Зокрема, це питання щодо передачі у комунальну власність громади Башилівської сільської ради комплексу будівель нещодавно ліквідованої Башилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з метою їх використання для цілей місцевої громади, а також щодо прийняття в спільну власність територіальних громад району дошкільного навчального закладу та закладів культури з комунальної власності територіальної громади Добровільської сільської ради.

     Керуючись Положенням про порядок надання в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області, затвердженого рішенням VІІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання від 15 квітня 2016 року № 168-VІІ, члени постійної комісії рекомендували депутатам на пленарному засіданні сесії районної ради продовжити термін оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області з установами та відділами, розташованими в адмінбудівлі районної ради, терміном на   1 рік. Крім того, до 30 листопада 2019 року продовжено термін оренди приміщення  ПАТ КП «ПРИВАТБАНК».

     В ході засідання депутати схвалили рішення «Про надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області» та «Про  передачу на баланс  Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» машини вакуумної КО-503 В-11 на шасі МАЗ-4571 Р2».

      Не отримав необхідної кількості голосів на підтримку проект рішення «Про оплату праці заступника голови районної ради Савченка М.І. в 2017 році», в зв’язку з чим дане питання було знято з розгляду.

     В ході пленарного засідання затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, серед них – земельної ділянки водного фонду для рибогосподарських потреб за межами населених пунктів на території Олексіївської сільської ради та земельних ділянок сільськогосподарського призначення сільськогосподарських угідь (рілля), приватної власності громадян  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів на території Новонадеждинської сільської ради.

      З метою зменшення випадків незаконних рубок лісів та термінового врегулювання питання збереження, використання та відновлення ресурсного потенціалу лісів і лісових земель,  депутати підтримали  Звернення Харківської обласної ради до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності посилення відповідальності за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами та пиломатеріалами шляхом внесення змін до чинного законодавства України. 



« повернутися до списку новин