Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 633

 

    З метою забезпечення своєчасного та цільового використання міжбюджетних трансфертів, задля належного функціонування закладів освіти, культури та охорони здоров’я району,  24 жовтня своє засідання провели члени постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності на чолі з головою постійної комісії Олексієм Дідоренком.

    Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус, голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Крім вищезазначених коштів, затверджено і субвенції, спрямовані сільськими радами на виконання інвестиційних проектів.   Так, Самійлівська сільська рада виділила з сільського бюджету кошти в розмірі 6,0 тис.грн.  на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Самійлівка.

     Добровільська сільська рада  спрямувала відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, як головному розпоряднику коштів районного бюджету по галузі «освіта», 19,7 тис. грн. на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям та 6,8 тис.грн. на проведення експертизи робочого проекту по даному об’єкту капітального будівництва.

   Члени постійної комісії схвалили та рекомендували до затвердження на черговій сесії районної ради перерозподіл трансфертів із державного бюджету. Зокрема, кошти в розмірі 15,2 тис.грн., попередньо передбачені на надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, переспрямовано на надання тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку.

    Рекомендовано до затвердження внутрішні зміни згідно клопотання відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації.

     Наразі триває прийом заявок на обласний конкурс розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Тож на даний час триває розроблення міні-проектів. Один з них - «Кабінет зубної мрії», заходами якого в 2019 році передбачена закупівля медичного обладнання для стоматологічного кабінету КП «Близнюківська ЦРЛ» та капітальний ремонт кабінету. Загальна кошторисна вартість міні-проекту складає 297190,00 гривень. Відповідно до обов’язкових умов  конкурсу, частка співфінансування з місцевого бюджету складає 45%.

      Тож члени постійної комісії схвалили міні-проект «Кабінет зубної мрії», прийняли позитивне рішення щодо його співфінансування, що буде здійснюватися в разі перемоги даного міні-проекту в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» на 2019 рік та уповноважили голову районної ради Володимира Бреуса підписати гарантійний лист.

 



« повернутися до списку новин