Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 759

Члени постійної комісії з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності  підбили підсумки минулого 2018 бюджетного року  та внесли корективи до районного бюджету на поточний рік.

      В рамках підготовки до пленарного засідання ХХХІ сесії районної ради, пленарне засідання якої відбудеться 26 лютого 2019 року, членами постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності на чолі з заступником голови постійної комісії Оленою Ляпкало 19 лютого схвалено та рекомендовано до затвердження звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік та зміни до районного бюджету на 2019 рік.

      Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус, голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник, фахівці районної ради та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Перед розглядом бюджетних питань члени постійної комісії схвалили проект Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2019 рік, який на розсуд депутатів винесла Світлана Бондаренко, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації.

      Схвалено і проект «Програми забезпечення виконання  Близнюківською районною державною адміністрацією делегованих їй районною радою повноважень на 2019 рік», про основні положення якої депутатів проінформувала керівник апарату райдержадміністрації Ірина Нікітіна.

      Члени постійної комісії заслухали пропозиції управління соціального захисту населення, з якими виступила начальник управління Надія Тимощук, схвалили та рекомендували до затвердження на черговій сесії проект Положення про виплату компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських маршрутах загального користування та відповідні зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Близнюківського району на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням VІ сесії районної ради VІІ скликання від  25 лютого 2016 року (зі змінами).

     З детальною інформацією про хід виконання Програми фінансової підтримки Близнюківського районного  спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням ХХVІ позачергової  сесії районної ради VІІ скликання від 20 червня 2018 року та про чергові зміни до неї членів постійної комісії ознайомила Ліна Гончарова, яка на даний час виконує обов’язки директора Близнюківського районного  спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР».

     Заслухавши інформацію заступника начальника – начальника бюджетного відділу фінансового управління райдержадміністрації Марини Биченко про основні показники виконання доходної та видаткової частини районного бюджету за 2018 рік, члени постійної комісії схвалили звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік та рекомендували його до затвердження (пояснювальна записка до звіту додається).

      Внесено зміни і до районного бюджету на поточний рік. Основні з них - збільшення доходів та видатків загального та спеціального фондів районного бюджету за рахунок цільових субвенцій від сільських рад, затвердження внутрішніх змін згідно клопотань головних розпорядників коштів. Затверджено розподіл залишків освітньої субвенції на кінець 2018 року в розмірі 42,0 тис.грн. Дані кошти спрямовано на придбання мультимедійного обладнання кабінетів природничих циклів Близнюківського ліцею.

       За рахунок вільних залишків коштів загального фонду в сумі 2672,3 тис.грн. збільшено видатки загального та спеціального фонду районного бюджету та здійснено розподіл даних коштів. Левова частка даних коштів – 1 млн.грн. спрямовано на співфінансування інвестиційного проекту «Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» за адресою:смт. Близнюки, вул. Калинова,3».

      Насамкінець члени постійної комісії обговорили клопотання Верхньосамарської сільської ради щодо прийняття з комунальної власності Верхньосамарської сільської ради у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області Верхньосамарського дошкільного навчального закладу (ясла-саду). За результатами обговорення, в зв’язку з тим, що на часі процес об’єднання територіальних громад,  депутати прийняли рішення відкласти розгляд даного питання.

     За підсумками розгляду питань черги денної засідання, членами постійної комісії прийнято рішення винесено на розгляд ХХХІ сесії всі розглянуті питання, в тому числі ті, які потребують негайного розгляду.



« повернутися до списку новин