Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 804

Літо для депутатів районної ради розпочалося з активної роботи.

04 червня 2020 року відбулося засідання ХLІІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання.

В роботі сесії прийняв участь голова Близнюківської районної державної адміністрації Сергій Сергійович Володченко та його заступник Протасов Василь Михайлович, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури юрист першого класу Нестєров Дмитро Ігорович,  депутат Харківської обласної ради Савченко Федір Миколайович.

Депутатському корпусу та присутнім в залі був представлений новопризначений  начальник Близнюківського ВП Лозівського ВП ГУ НП в Харківській області майор Овчієв Канан Панай Огли.  

Перед початком офіційної частини сесії районної ради присутні в залі привітали оплесками з днем народження депутатів районної ради та працівників сільських рад, які  вони відсвяткували в міжсесійний період.            З нагоди ювілейної дати народження поздоровлення, квіти та  пам’ятні адреси голів районної ради та районної державної адміністрації  отримали секретар Бурбулатівської сільської ради Білик Наталія Іванівна та секретар Новонадеждинської сільської ради Зайченко Тетяна Петрівна. Привітання також отримали депутат районної ради Салютіна Кіра Анатоліївна, Верхньосамарський сільський голова Сіра Ірина Миколаївна та заступник голови районної ради Савченко Микола Іванович.

За дорученням голови Харківської обласної ради була вручена Грамота Харківської обласної ради та нагрудний знак за сумлінну працю,вагомі трудові здобутки, значний особистий внесок у розбудову інформаційного простору Харківщини, високий професіоналізм та з нагоди Дня журналістики директору ТОВ «НОВЕ ЖИТТЯ ІНФОРМ ПЛЮС»  ВОРОНКІНІЙ Ірині Павлівні. Вручаючи високу нагороду, було відмічено, що наша районна газета «Нове життя» ввійшла до п’ятірки кращих друкованих засобів інформації області у висвітленні місцевих матеріалів, в чому велика особиста заслуга саме керівника редакції газети. В свою чергу, отримавши нагороду та квіти, Ірина Павлівна подякувала депутатам та керівникам всіх рівнів, жителям Близнюківського району за допомогу редакції та її підтримку  читачами.

Виконавши Гімн України, депутати районної ради перейшли до розгляду питань черги денної.

До складу  секретаріату були обрані депутати районної ради Калінченко Вікторія Георгіївна та Чуйко Олександр Миколайович.

Депутати районної ради затвердили в цілому чергу денну сесії, яка була сформована  головою районної ради і додатково доповнена членами  постійних комісій та обговорена на засіданні президії районної ради, а саме:

1. Про підсумки виконання «Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2019 рік», затвердженої рішенням  ХХХІ сесії районної ради VІІ скликання від  26 лютого 2019 року (зі змінами).

2. Про внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2020 рік», затвердженої рішенням   ХХХVІІ   сесії районної ради VІІ скликання від  17 грудня 2019 року (зі змінами).

3. Про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти Близнюківського району на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням ХХХ сесії районної ради VІІ скликання від 20 грудня 2018 року (зі змінами).

4. Про внесення змін до Програми територіальної оборони Близнюківського району на 2019-2020 роки, затвердженої рішення ХХХІІІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання від 13 червня 2019 року.

5. Про затвердження Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа Близнюківського району на 2020-2022 роки».

6. Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища Близнюківського району на 2020-2025 роки.

7. Про внесення змін до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року № 833-VІI «Про районний бюджет на 2020 рік» та додатків до нього (зі змінами).

8. Про підсумки проведення опалювального сезону 2019-2020 років в закладах бюджетної сфери Близнюківського району.

9. Про хід виконання Програми розвитку місцевого самоврядування  Близнюківського району на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням ХV сесії районної ради VІІ скликання від 16 березня 2017 року (зі змінами).

10. Про хід виконання Програми фінансової підтримки Близнюківського районного  спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням ХХХІІІ  сесії районної ради VІІ скликання від 13 червня 2019 року (зі змінами).

11. Про хід виконання «Програми удосконалення медичної допомоги  жителям Близнюківського району на засадах сімейної медицини на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням VІ позачергової сесії районної ради VІІ скликання від   25 лютого 2016 року (зі змінами).

12. Про хід виконання «Програми удосконалення медичної допомоги населенню Близнюківського району на 2018-2020 роки», затвердженої рішенням ХХІІ позачергової сесії районної ради VІІ скликання від 20 лютого 2018 року (зі змінами).

13. Про хід виконання «Програми підтримки та розвитку культури у Близнюківському районі на 2019-2021 роки», затвердженої рішенням ХХХ сесії районної ради VІІ скликання від 20 грудня 2018 року (зі змінами).

14. Про хід виконання Комплексної програми розвитку освіти Близнюківського району на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням ХХХ сесії районної ради VІІ скликання від 20 грудня 2018 року (зі змінами).

15. Про підсумки виконання Програми розвитку дошкільної освіти в Близнюківському районі на  2019 рік, затвердженої рішенням ХХХ сесії районної ради VІІ скликання від 20 грудня 2018 року.

16. Про підсумки виконання «Районної програми розвитку позашкільних навчальних закладів на 2016-2019 роки», затвердженої рішенням VІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання від 25 лютого 2016 року.

17. Про хід виконання районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням ХХХ сесії районної ради VІІ скликання від 20 грудня 2018 року.

18. Про хід виконання районної Програми "Молодь Близнюківщини" на 2016-2020 роки (зі змінами), затвердженої рішенням ІІІ сесії районної ради VІІ скликання від 10 грудня 2015 року.

19. Про хід виконання «Програми про запровадження стипендій та грошових заохочень Близнюківської районної ради на 2016-2020 роки  (зі змінами)», затвердженої рішенням VІІ сесії районної ради VІІ скликання від 15 квітня 2016 року.

20. Про призначення грошового заохочення Близнюківської районної  ради кращому педагогічному працівнику Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року.

21. Про призначення стипендій Близнюківської районної  ради обдарованим і талановитим учням навчальних закладів Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року.

22. Про внесення змін до рішення Близнюківської районної ради від 17 грудня 2019 року №831-VІІ «Про визначення вартості харчування вихованців  закладів дошкільної  освіти  та учнів пільгового контингенту закладів загальної середньої освіти  Близнюківського району у 2020 році».

23. Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти.

24. Про затвердження Статуту Близнюківського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області.

25. Про припинення юридичної особи Софіївська Перша гімназія Близнюківської районної ради Харківської області  в зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області».

26. Про внесення змін до Договорів № 10,13 від 01 січня 2020 року оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області  з фінансовим відділом Близнюківської районної державної адміністрації та  Близнюківським районним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

27. Про надання дозволу на списання шляхом ліквідації нерухомого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області

28. Про депутатські запити.

29. Різне

Депутати районної ради схвалили підсумки виконання ряду районних Програм та затвердили зміни до них, а також продовжили дію на нові періоди.

Інформуючи з питання  внесення змін до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року № 833-VІI «Про районний бюджет на 2020 рік» та додатків до нього (зі змінами), заступник начальника фінансового відділу Близнюківської районної державної адміністрації Марина Іванівна Биченко відмітила, що рішенням сесії Харківської обласної ради від 28 травня 2020 року Близнюківському району виділені додаткові кошти в сумі 990,3 тисячі гривень для співфінансування переможців обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє», також за рахунок залишків освітньої субвенції обласного бюджету на загальноосвітні заклади району буде спрямовано 405,4 тисячі гривен, 315 тисяч гривень з яких будуть спрямовані на облаштування харчоблоків  їдалень та 90,4 тисячі гривень – на облаштування автоматичної пожежної сигналізації в опорних закладах середньої освіти.

Крім того, буде додатково спрямовано 6,3 тисячі гривень на санаторно-курортне лікування чорнобильців першої категорії.

Але, разом з тим, зменшуються доходи і видатки загального фонду, а саме: на  1.5 мільйони гривень, які були заплановані на капітальний ремонт покрівлі Близнюківського ліцею, також зменшується на 81 тисячу гривень кошти, які планувалися використати на оплату підвищення кваліфікації педагогічних працівників та зменшуються кошторисні призначення на 0,3 тисячі з державного бюджету на санаторно-курортне лікування чорнобильців другої категорії. 

Розглядаючи питання «Про підсумки проведення опалювального сезону 2019-2020 років в закладах бюджетної сфери Близнюківського району», голова районної ради Бреус В.В. наголосив на тому, що  все таки необхідно відмітити, що підготовка та початок опалювального періоду в загальноосвітніх закладах був об’єктом уваги як каналів центрального телебачення, так і матеріалів в соціальних мережах. Тому, запропонована і депутатами підтримана пропозиція щодо посилення контролю по підготовці до опалювального сезону 2020-2021 року. Голова райдержадміністрації  С.С. Володченко проінформував про заходи по економії палива, звернувся до депутатів, сільських голів та керівників з проханням бути учасниками контролю підготовки та ходу опалювального сезону закладів освіти. 

Цікавою інформацією з питань блоку розвитку загальноосвітніх закладів району була начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бондаренка Леоніда Володимировича. Відповідно до рішення експертної комісії при відділі освіти, молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації визначена кандидатура на призначення грошового заохочення Близнюківської районної  ради кращому педагогічному працівнику Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року. Це учитель української мови та літератури Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області» КУЦ Лариса Геннадіївна. Депутати районної ради одноголосно підтримали та призначили Куц Л.Г. грошове заохочення Близнюківської районної  ради кращому педагогічному працівнику Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року. До речі, вона не вперше стає переможцем цього конкурсу.

Визначені також кандидатури школярів – переможців на призначення стипендій Близнюківської районної  ради обдарованим і талановитим учням навчальних закладів Близнюківського району за підсумками 2019/2020 навчального року. Ними стали: Нішта Ганна Вікторівна - вихованка Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості Близнюківської районної державної адміністрації, староста гуртка «Географічне краєзнавство», учениця 10 класу Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області, Бублик Крістіна Юріївна – учениця 9-А класу Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області», Ромащенко Аріна Володимирівна – учениця 9-А класу Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області», Чуприна Марія Володимирівна – учениця 9-А класу Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області», Гулько Каріна Іванівна – учениця 9 класу Добровільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області.

Також були внесені зміни до  рішення Близнюківської районної ради від 17 грудня 2019 року №831-VІІ «Про визначення вартості харчування вихованців  закладів дошкільної  освіти  та учнів пільгового контингенту закладів загальної середньої освіти  Близнюківського району у 2020 році», затверджене Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти, затверджений Статут Близнюківського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області.

Довгоочікуване питання щодо долі Софіївської Першої гімназії було вирішене депутатами. На території Софіївської сільської ради залишається загальноосвітній заклад, який в подальшому буде філією Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області».

Вирішені питання щодо майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району: внесення змін до Договорів оренди частини приміщень адміністративного будинку районної ради та надана згода на списання нерухомого майна на території Добровільської сільської ради.

Не залишилася непомітною активність депутаті районної ради щодо майна бувших колективних сільськогосподарських підприємств. Так, депутати  Журба Олександр та Овчинник Володимир  звернулися з депутатським запитом до Лозівської місцевої прокуратури. Олександр Леонтійович Журба переймається питанням законності вирубки  саду бувшого КСП імені Челюскінців, документи на який були ним отримані із архіву.  Володимир Миколайович Овчинник піклується про відновлення розслідування щодо приміщення незаконно розібраного, на його думку, дитячого садка та нецільове використання луків, які надані в оренду як невитребувані паї громадян і розорювання прилеглих до них територій. Заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Дмитро  Нестєров подякував депутатів за їх пильність і попрохав в подальшому широко інформувати прокуратуру про порушення використання земель сільськогосподарського виробництва.

Депутати районної ради проголосували «ЗА» прийняття всіх рішень з питань черги денної.

Під звуки Гімну України сесія районної ради завершила свою роботу.



« повернутися до списку новин