Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 727

Члени районної ради старшокласників «Імпульс» - в гостях у районної ради

     В рамках заходів з відзначення Дня місцевого самоврядування,  14 грудня 2018 року голова районної ради Володимир Бреус та перший заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації Василь Протасов провели зустріч з членами Близнюківської районної ради старшокласників «Імпульс», до складу якої входять лідери учнівського самоврядування всіх без винятку закладів загальної середньої освіти району.

     Разом зі своїми вихованцями, активну участь в заході взяли Людмила Сукова, директор Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості та Олена Тищенко, заступник директора з навчально-виховної роботи.

      Після ознайомлення школярів зі структурою та повноваженнями всіх гілок влади голова районної ради детально зупинився на повноваженнях депутатів рад всіх рівнів та органів місцевого самоврядування, зокрема, сільських, селищної та районної рад.

     Жваве обговорення у шкільних лідерів та районного керівництва викликали проблемні питання, які час від часу виникають під час навчального процесу та у громадах.

     На дієвих прикладах Володимир Вікторович проінформував школярів про можливі шляхи розв’язання проблем як громади в цілому, так і загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема.

      Поділилися діти і своїми побажаннями щодо втілення в життя нових ідей і планів, спрямованих на особистий розвиток учнів та підвищення іміджу закладів освіти,  в яких вони навчаються. Це і запровадження роботи нових творчих гуртків в школах, і поширення практики проведення велопробігів та марафонів на території всіх населених пунктів, а не лише в селищі, де вже є досвід проведення таких заходів. Отримала підтримку і пропозиція щодо проведення танцювальних флешмобів (батлів між командами від шкіл) тощо.

      До заходу долучилася і головний редактор громадсько-інформаційної газети «Нове життя» Ірина Воронкіна, яка закликала молодь не боятися мріяти, адже, навіть, на перший погляд недосяжні, мрії мають властивості збуватися. Завважила, що Близнюківська молодь має чимало досягнень як на районному, обласному, всеукраїнському так і на міжнародному рівнях.

     Як один з прикладів - перемога старшокласників Близнюківського ліцею - учасників кіногуртка «Крок» у спеціальній номінації «Місцеве самоврядування - це ми!» Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», за яку вони отримали традиційну винагороду -  мандрівку до однієї зі столиць Євроспільноти – Страсбурга.

     В найближчих планах гуртківців на чолі з керівником кіногуртка, учителем української мови та літератури Близнюківського ліцею Ларисою Куц  - візит до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

     В зв’язку з цим Ірина Павлівна презентувала розроблений фахівцями редакції буклет з зображеннями мальовничих місць Близнюківщини під назвою «Краса Близнюківщини», який і буде однією з сувенірних візитівок нашого краю.

     На завершення зустрічі голова районної ради закликав лідерів учнівського самоврядування співпрацювати з сільськими радами, брати приклад з учнів Близнюківського ліцею, адже саме завдяки їх ініціативності та безпосередній участі районний центр поступово перетворюється на європейське містечко.    

     Володимир Вікторович висловив вдячність учням та їх вихователям і педагогам за активність, наполегливість, ініціативність та висловив сподівання на подальшу співпрацю учнівського самоврядування з органами влади, спрямовану на подальший розвиток громад Близнюківського району. 



« повернутися до списку новин