Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 951

Українською асоціацією районних та обласних рад проведено ХХ Всеукраїнську нараду-семінар для представників органів місцевого самоврядування з актуальних питань децентралізації

В роботі наради-семінару, яка проходила у смт. Затока Одеської області з 14 по 18 вересня, приймала участь керуючий справами виконавчого апарату Близнюківської районної ради Ірина Шепеньова.

Головний акцент наради-семінару ставився на необхідності внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади; процесі ліквідації та реорганізації районних рад, а також їх утворенні на новій територіальній основі. Також розглядалися питання нормативної складової та механізмів ліквідації/реорганізації районних рад, управління майном спільної комунальної власності в умовах ліквідації/реорганізації районних рад.

Учасники заходу підтримали тези спікерів, що реформа органів місцевого самоврядування повинна мати конституційне закріплення. Це гарантуватиме незворотність реформи та стане опорою для напрацювання та ухвалення відповідних нормативно-правових актів.

Так, обов’язкового відображення в Основному Законі повинні мати положення стосовно утворення виконавчих органів обласних і районних рад та розподілу повноважень між ними із забезпеченням належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення ними власних і делегованих повноважень.

В ході обговорення учасники наради - представники районних рад України напрацювали перелік повноважень, що можуть виконуватись на субрегіональному рівні органів місцевого самоврядування.

Особливу увагу спікерами та учасниками наради було приділено питанням щодо державної політики у сфері кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування.



« повернутися до списку новин