Близнюкiвська районна рада

Члени постійної комісії з питань економіки, бюджету внесли чергові зміни до районного бюджету на поточний рік

Переглядів: 779

     

      5 березня 2018 року членами постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності під керівництвом голови постійної комісії Олексія Дідоренка схвалено та рекомендовано до затвердження чергові зміни до районного бюджету на 2018 рік та розглянуто інші нагальні питання, які стосуються всіх сфер життєдіяльності району.    

      Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус, голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник, фахівці районної ради та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

      На початку засідання члени постійної комісії взяли до уваги інформацію про показники виконання Програми економічного та соціального розвитку за 2017 рік та розглянули основні розділи зазначеної Програми на 2018 рік, представлені на розсуд депутатів начальником відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світланою Бондаренко.

     Підвели підсумки і щодо виконання інших районних Програм, на реалізацію заходів яких упродовж 2017 року виділялися кошти з місцевих бюджетів.

      Про хід виконання Програми  висвітлення діяльності органів влади Близнюківського району у засобах масової інформації на 2016-2018 роки членів постійної комісії проінформувала керівник апарату районної державної адміністрації Ірина Нікітіна.

      Детальну інформацію про підсумки виконання заходів Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2016-2017 роки надав директор Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» Сергій Колосок.

      За пропозиції районної державної адміністрації, на розгляд пленарного засідання ХХІІІ сесії районної ради виноситься низка районних Програм, заходами яких передбачається функціонування бюджетних установ району та забезпечення безпеки району під час надзвичайних ситуацій. Тож члени постійної комісії, заслухавши та обговоривши інформацію керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, схвалили проекти Програми забезпечення виконання  Близнюківською    районною державною     адміністрацією     делегованих їй районною радою повноважень на 2018 рік; Районної програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2018-2020 роки; Програми створення та накопичення матеріального резерву Близнюківського району на 2018-2020 роки та Цільової Програми розвитку цивільного захисту Близнюківського району на 2018-2020 роки.

     На вимогу часу, вносяться зміни до Програми  протидії організованій злочинності, корупції та тероризму на території Близнюківського району на 2017-2019 роки. Завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату райдержадміністрації Сергій Цапенко зазначив, що змінами до Програми передбачається придбання спеціального обладнання телевізійного і аудіо-візуального обладнання для запису і відтворення аудіо-, відеоматеріалу  та монітору для відстеження вуличного спостереження та придбання житла військовослужбовцям силових структур, що беруть участь в боротьбі з організованою злочинністю.

      Щодо внесення змін до районного бюджету на 2018 рік, то депутати одноголосно підтримали пропозиції районної державної адміністрації, представлені начальником фінансового управління районної державної адміністрації Світлана Скупченко, і вирішили винести проект рішення «Про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2017 року 488-VІI  “Про районний бюджет на 2018 рік” та додатків до нього» на розгляд чергової сесії районної ради та рекомендували його до затвердження.

      Проектом рішення  пропонується збільшення доходів та видатків загального та спеціального фондів районного бюджету на загальну суму 1452,0 тис.грн. за рахунок цільових субвенцій від сільських та селищної рад; збільшення доходів та видатків  спеціального фонду районного бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету обласного бюджету в сумі 1060 тис.грн., а саме на придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, що проживають у сільській місцевості 850,0 тис. грн., на придбання персонального комп’ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи 210,0 тис. грн.

      За рахунок вільних залишків коштів загального фонду пропонується збільшення видатків загального та спеціального фонду районного бюджету в сумі 271,2 тис.грн.

     Депутати погодили і збільшення доходів та видатків загального та спеціального фонду районного бюджету за рахунок інших субвенцій з обласного бюджету в сумі 1778,9 тис.грн., а саме:

  • на проведення санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», у санаторно-курортних закладах Харківської області 403,9 тис.грн.,
  • на проведення санаторно-курортного лікування постраждалих громадян, віднесених до категорії 2, та потерпілих дітей (крім дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою) 57,0 тис.грн.,
  • на проведення відпочинку осіб, які  безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, членів їх сімей, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції у санаторно-курортних закладах Харківської області 48,8 тис. грн.,
  • для створення інклюзивно-ресурсних центрів, у закладах загальної середньої освіти – ресурсних кімнат та медіатек 200,0 тис. грн.,
  • для забезпечення закладів загальної середньої освіти області технічним та технологічним обладнанням, спортивним знаряддям, тренажерами, спортивним інвентарем, безперешкодним доступом до будівель, встановлення спортивних майданчиків тощо 769,2 тис. грн.,
  • на придбання спортивних комплексів  із гімнастичним обладнанням 115,0 тис.грн.,
  • на придбання спортивних комплексів  із тренажерним обладнанням 185,0 тис. грн.

      За рахунок субвенцій з обласного бюджету пропонується збільшення доходів та видатків  спеціального фонду районного бюджету ту на виконання  інвестиційних проектів в сумі 1953,7 тис.грн., а саме на модернізацію мережі зовнішнього освітлення смт. Близнюки із застосуванням енергозберігаючих технологій шляхом заміни існуючих ліхтарів на енергозберігаючі світлодіодні світильники по вулицях Першотравнева, Ткаченка, Свободи, Незалежності, В. Складнєвої, Калинова, Матросова, Сонячна, Виноградна, Челюскінців, Б. Хмельницького 953,7 тис. грн. та на виконання обласної соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки, а саме на облаштування спортивних майданчиків  зі штучним покриттям 1000,0 тис. грн.

     Члени постійної комісії підтримали пропозиції щодо зменшення обсягу коштів, передбачених на виконання Заходів Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства "Господар" на 2018-2020 роки на виготовлення землевпорядної документації будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу, а саме на  розробку детального плану території земельної ділянки по вул. Незалежності, 12а в смт. Близнюки Близнюківського району Харківської області для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу та на виготовлення топографічного плану земельної ділянки по вул. Незалежності, 12а в смт. Близнюки Близнюківського району Харківської області для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в сумі 63,0 тис.грн.

      Дані кошти передбачено виділити Близнюківській селищній раді на  розробку детального плану території земельної ділянки по вул.Незалежності, 12а в смт. Близнюки Близнюківського району Харківської області для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу та на виготовлення топографічного плану земельної ділянки по вул. Незалежності, 12а в смт. Близнюки Близнюківського району Харківської області для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу.          

     З метою залучення інвестицій на розвиток громади, на розгляд сесії виносяться питання щодо участі проектів педагогічної ради та ради Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів в обласному конкурсі міні – проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2018 році. Як проінформував радник голови районної ради Борис Мухін,  районна рада проектами рішень передбачається, що районна рада схвалює міні-проекти  «Застосування інформаційно-комунікативних технологій – засіб формування ключових компетентностей молодших школярів Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області» і «Створення сучасного освітнього простору для школярів Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області – перший крок до нової української школи» та гарантує, в разі їх перемоги, здійснити співфінансування даних міні-проектів в розмірі 45% від загальної кошторисної вартості, як цього вимагає Положення про порядок проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад "Разом в майбутнє».

      За підсумками розгляду питань черги денної засідання, членами постійної комісії прийнято рішення винести дані питання на розгляд ХХІІІ сесії районної ради.

 



« повернутися до списку новин