Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 635

Результати впровадження в Олексіївській громаді міні-проектів – переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» - в дії

          6 лютого голова районної ради Володимир Бреус відвідав з робочим візитом Олексіївську громаду – активного учасника обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

      Олексіївцям є привід хвалитися своїми здобутками. Упродовж 2016-2019 років Конкурсним комітетом Харківської обласної ради визнано переможцями та, відповідно, відібрано для реалізації п’ять міні-проектів, розроблених активними та ініціативними членами громади.

      Завдяки успішній реалізації міні-проекту «Наш вибір – здоровий спосіб життя!», в 2016 році придбані вуличні спортивні тренажери, обладнання для гри в баскетбол, настільний теніс та батут на загальну суму 60,0 тис.грн., в результаті чого в селі облаштований сучасний спортивний майданчик.

      В 2017 році, в рамках міні-проекту «Здорові діти – запорука здорової нації», громадою придбано та встановлено твердопаливний котел тривалого горіння загальною вартістю 196 тис.грн., яким на даний час опалюються будівлі Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, в одній з яких розміщений дошкільний навчальний заклад. Володимир Бреус спільно з сільським головою Оленою Кірієнко відвідали навчальний заклад, де разом з директором школи Володимиром Батечко перевірили функціонування твердопаливного котла та температурний режим в шкільних приміщеннях.

      Загальна вартість наступного міні-проекту «Комп'ютерний клас - центр інформаційної освіти сільської школи», який був реалізований в 2018 році, складає 160,7 тис. грн. Відтепер робочі місця вчителя та учнів в кабінеті  інформатики та інформаційно-комп'ютерних технологій Олексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів укомплектовані 6 комп’ютерами нового покоління, обладнаними ліцензійним програмним забезпеченням відповідно до вимог навчальних програм та підключеними до мережі Інтернет. Крім цього, в рамах заходів міні-проекту придбано та встановлено мультимедійну дошку, проектор та багатофункціональний пристрій.

     Загалом, за попередні три роки на розвиток спортивної та освітньої інфраструктури громаді вдалося залучити з обласного бюджету 208,35 тис.грн., що складає 50 відсотків від загальної вартості міні-проектів. Свої частки внесли також сільська рада та члени громади.

     Для реалізації в 2019 році Конкурсним комітетом Харківської обласної ради були відібрані два міні-проекти - «Олексіївській громаді – сучасний центр культурного розвитку та дозвілля» та «Вічна пам'ять загиблим, вічна шана живим». Маючи за плечима вагомий досвід в розробленні міні-проектів, Олексіївці цьогоріч вирішили поліпшити діяльність сільського Будинку культури та облаштувати братську могилу, яка знаходиться в центрі села Олексіївка, новим гранітним комплексом.

      Тож голова районної ради Володимир Бреус разом з Олексіївським сільським головою Оленою Кірієнко під час зустрічі накреслили плани щодо реалізації в поточному році заходів міні-проектів – переможців обласного конкурсу. 

 



« повернутися до списку новин