Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 801

 Із звіту голови Близнюківської районної ради Володимира Бреуса

Близнюківська районна рада, як і багато прогресивних в своїх формах та методах роботи органів влади  цією статтею продовжує інформування виборців району про свою діяльність, діяльність голови, як очільника органу місцевого самоврядування районного рівня.

Перш за все необхідно відмітити, що своєрідність діяльності районної ради полягає в тому, що згідно законодавства України вона є представницьким органом влади, тобто є органом місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селища Близнюківського району і працює на всю громаду району.

Головними критеріями діяльності Близнюківської районної ради були визначені принципи:

- ведення діяльності в межах діючого законодавства та повноважень, визначених ним;

- фінансова самоокупність діяльності працівників районної ради (залучення інвестицій з різних рівнів бюджетів);

- cпівпраця з усіма гілками влади – державними та органами місцевого самоврядування різних рівнів;

- можливість та необхідність переконання керівників тих чи інших установ, організацій, підприємств про необхідність прийняття рішення ними на користь конкретних громадян, бюджетних установ тощо.

Говорячи простіше, треба найти такий підхід до кожного  і переконати, що саме те чи інше рішення буде правильним і корисним для людей.

Як приклад цього, хочу розпочати звіт про конкретні справи та дії Близнюківської районної ради на території Олексіївської сільської ради.

Приймаючи в грудні кожного року рішення «Про бюджет» на наступний бюджетний рік та вносячи зміни до нього, ми з депутатами районної ради  завжди гарантували та домагалися фінансових гарантій по утриманню Олексівської загальноосвітньої школи та Олексіївського дошкільного закладу освіти, засновником яких є саме Близнюківська районна рада. А тому, кошти гарантовано надходили і надходять до закладів освіти. В цьому процесі ми знаходимо також порозуміння з депутатським корпусом Олексіївської сільської ради та її головою Кірієнко Оленою Миколаївною. Слід відмітити, що протягом хоча б останніх 3 років субвенції Близнюківській районній раді від Олексіївської сільської ради склали  більше 936 тисяч гривень. І вони були направлені на підтримку та розвиток  матеріальної бази Олексіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів в сумі 563,4 тисячі гривень, Олексіївського дошкільного навчального закладу в сумі 71,8тисячі гривень та інші об’єкти і програми саме Олексіївської сільської ради. До речі: всі, без винятку, учні школи всіх класів і дошкільнята  дитячого садку харчуються безкоштовно.

Ми спланували, прийняли виважене рішення і змогли.

Завдяки ініціативи Близнюківської районної ради, спільними зусиллями працівників апарату районної ради та активістами Олексіївської сільської ради на території Олексіївської громади реалізовано 5 міні-проєктів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Так, в 2016 реалізований проєкт «Наш вибір – здоровий спосіб життя!», в результаті чого в селі був облаштований сучасний спортивний майданчик - придбані батут, вуличні спортивні тренажери та обладнання для гри в баскетбол, настільний теніс  на загальну суму 60 тисяч гривень.

В 2017 році в рамках міні-проєкту «Здорові діти – запорука здорової нації» придбано та встановлено в школі твердопаливний котел тривалого горіння КЕС-300 загальною вартістю 196 тисяч гривень.

В 2018 році  завдяки реалізації міні - проєкту «Комп’ютерний клас – центр інформаційної освіти сільської школи» кабінет інформатики Олексіївської загальноосвітньої школи   І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області обладнано сучасною комп’ютерною  та оргтехнікою, а також демонстраційним мультимедійним обладнанням. Було придбано 8 комп’ютерів, мультимедійну дошку, проєктор та багатофункціональний пристрій.

В 2019 році Конкурсним комітетом Харківської обласної ради були відібрані два міні-проєкти. Один з них -  «Олексіївській громаді – сучасний центр культурного дозвілля», в результаті чого створені комфортні умови для відпочинку односельців та проведення ними змістовного дозвілля, в тому числі придбано музичну апаратуру, прилади освітлення, інвентар для гри на більярді, здійснено пошив одягу сцени та штор Олексіївського сільського будинку культури. Територію, прилеглу до будинку культури  облаштовано тротуарною плиткою та огороджено парканом. Інший проєкт - «Вічна пам’ять загиблим, вічна шана живим» направлений на  облаштуванння підходу до пам’ятника «Братська могила радянським воїнам», який знаходиться в центрі села Олексіївка.

Загалом за ці роки залучено 870 тисяч гривень, в тому числі з обласного бюджету 435 тисяч гривень. Тобто самоокупність витрат на утримання апарату забезпечено.

Представляючи та захищаючи міні-проєкти в Харкові,  ми змогли переконати членів Конкурсного комітету, що проєкти з Близнюківського району є достойними, виконані фахово та є актуальними для жителів громади.

Ми змогли і нас почули в Харкові.

Історія Олексіївського сільського будинку культури з його аматорами сягає своєю популярністю  далеких радянських часів. Але сьогоднішнє його могло б бути неможливим, якби керівники установи «Харківобленерго» не почули наполегливості та юридичного підґрунтя Близнюківської районної ради у вирішенні питання підключення цього приміщення до електропостачання в часи, коли  був переселений сюди ФАП із аварійного приміщення.  Як кажуть, працівники Олексіївської сільської ради пройшли всі кола пекла, але питання не було вирішене. Лише за втручання та аргументованого і індивідуального підходу керівництва Близнюківської районної ради до цього питання вдалося знайти позитивні точки дотику з електриками і приміщення отримало довгоочікуване електропостачання.

Ми змогли і нас почули.

Не обійшла стихія 2012 року територію Олексіївської громади. Внаслідок великої повені вода зруйнувала частину проїзної дамби ставка в селі Васюкове, чим створила небезпеку руху транспорту по ній, в тому числі  шкільного автобусу.  Наполегливість керівництва Близнюківської районної ради по вирішенню проблемного питання – зруйнованої дамби  перед Облавтодором, перед Головним управлінням житлово-комунального господарства ХОДА і, навіть, заступником голови Харківської обласної державної адміністрації дала майже через рік позитивні наслідки – дамба ставка у селі Васюкове була капітально відремонтована і сьогодні має цивільний, а головне, надійний стан. В ході вирішення цього проблемного питання навіть прийшлося задавати життєве питання для обласних можновладців: «Скажіть, будь ласка, Ви дозволили б своїм дітям сідати у шкільний автобус, які б їздили по цій аварійній дамбі?». Звісно відповідь була передбачувана: «НІ!» Активність та наполегливість у вирішенні цього питання, публічність висвітлення проблеми  коштувало голові районної ради погрози у відкритті карної справи.

Ми змогли і нас почули в Харкові.

Досягнувши  взаємопорозуміння з депутатським корпусом Харківської обласної ради, ми змогли переконати, що аматорський вокальний колектив «Доярочка» Олексіївського сільського Будинку культури (керівник Володимир Борков) вкрай потребує допомоги у придбанні сценічного вбрання. Депутат обласної ради Давид Чихладзе посприяв у придбанні 9 комплектів головних уборів - кокошників членам колективу, які в подальшому брали участь у концертах, присвячених Дням України в Болгарії, де і здобули перемогу в конкурсі української пісні «Наша пісня лине всюди».

Ми змогли, нас почули і допомогли.

Не залишається без уваги та реагування Близнюківської районної ради на біль та біду пересічних громадян. Надавши допомогу працівниками  районної ради  у оформленні необхідних документів, переконавши та знайшовши підтримку від депутата Харківської обласної ради Давида Чихладзе, за сприяння і співпраці з ним жителям Олексіївської сільської ради було виділено  матеріальної допомоги індивідуально на лікування  в сумі 78 тисяч гривень.

Ми змогли, нас почули і допомогли.

Повсякденна діяльність районної ради охоплює безліч питань, на перший погляд не притаманних для вирішення саме районною радою. Але за кожним питанням стоїть чиясь доля – однієї людини або колективу. Тому, і наше завдання: для початку почути, а потім пліч-о-пліч разом працювати на розвиток району. Тому, намагаємося і робимо, щоб і нас почули.

 



« повернутися до списку новин