Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 662

     

      17 січня голова районної ради Володимир Бреус взяв участь в роботі пленарного засідання сесії Надеждинської сільської ради.

      Одне з основних питань, яке розглядалося на пленарному засіданні сесії - організація харчування упродовж 2019 року учнів Новонадеждинської загальноосвітньої школи, які мешкають на території Надеждинської сільської ради.

      Головний бухгалтер сільської ради Вікторія Калінченко  зазначила, що, в зв’язку з необхідністю забезпечення обов’язкових платежів, на даний час відсутні можливості для виділення з сільського бюджету коштів на вищезазначені цілі.

    Депутати відклали розгляд питання щодо забезпечення школярів гарячим харчуванням до наступного пленарного засідання, на яке вирішили запросити Новонадеждинського сільського голову Ігоря Цяпку та директора Новонадеждинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Любов Антоненко, щоб спільними зусиллями вирішити дане питання.

     Виступаючи перед депутатами після розгляду питань черги денної сесії, Володимир Вікторович детально зупинився на питанні щодо проведення в Україні децентралізації, зазначивши, що добровільне об'єднання територіальних громад дозволило новоутвореним органам місцевого самоврядування дістати відповідні повноваження та ресурси, що їх раніше мали міста обласного значення.

     Як зазначив голова районної ради Володимир Бреус, майже 50% громад України вже пройшли процедуру об’єднання. Об’єднані громади здобули повноваження та ресурс, які мають міста обласного значення, зокрема – зарахування до місцевих бюджетів ОТГ 60% податку на доходи фізичних осіб на власні повноваження. Окрім того, на місцях повністю залишаються надходження від податків: єдиного, на прибуток підприємств і фінансових установ комунальної власності та податку на майно (нерухомість, земля, транспорт).

     Голова районної ради зазначив, що після прийняття низки законів щодо децентралізації повноважень і регулювання земельних відносин громади дістануть право розпоряджатися землями за межами населених пунктів. Верховною Радою України прийнято закони, які надають можливість децентралізувати частину повноважень центральних органів виконавчої влади щодо надання базових адміністративних послуг: реєстрацію нерухомості, бізнесу, місця проживання особи – передавши їх на рівень громад.    



« повернутися до списку новин