Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1561

Проведено семінар-нараду з секретарями та фахівцями селищної та сільських рад

18 червня 2020 року в залі засідань районної ради під керівництвом голови Близнюківської районної ради Володимира Бреуса проведено семінар-нараду із секретарями та фахівцями селищної та сільських рад

В зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства України, на порядок денний наради виносилося ряд актуальних питань, що стосуються забезпечення різноманітних сфер соціально-економічногожиття району.

Зокрема, питання щодо вчинення нотаріальних дій посадовими особами виконавчих комітетів сільських рад, надання безоплатної правової допомоги, реалізація державної соціальної політики та ряд інших важливих питань, що потребують тісної взаємодії владних структур району з органами місцевого самоврядування.

З метою єдиного підходу в питанні дотримання «Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу», затвердженого постановою КМУ від 19 вересня, затвердженого постановою КМУ від 19 вересня 2018 року №792, Олена Богинська - директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості та Олена Жерноклєєва – заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг у Близнюківському районі Лозівського міськрайонного центру зайнятості надали роз’яснення учасникам наради про видачу довідок щодо віднесення осіб до членів особистого селянського господарства.

При цьому доповідачі звернули увагу на те, що, відповідно до вищезазначеного  Порядку, ведення особистого селянського господарства вважається основною роботою для члена такого господарства за умови, що протягом 12 місяців, які передували дню звернення до центру зайнятості, він провадив  лише таку діяльність чи одночасно перебував в трудових відносинах або був зайнятим згідно із частиною першою статті 4 Закону України «Про зайнятість населення» менше шести місяців, такі особи не мають права на статус безробітного.

Завідувач Близнюківської державної нотаріальної контори Вікторія Щербина проінформувала учасників наради про те,  що 6 березня 2020 року набрали чинності зміни, внесені Наказом Міністерства юстиції  України від 20.02.2020 року №622/5 до Положення про Єдиний реєстр довіреностей. Відповідно до новацій всі без виключення довіреності підлягають обов’язковій реєстрації у Єдиному реєстрі довіреностей. Надала детальні роз’яснення щодо заповнення Заяви про реєстрацію довіреності та дубліката довіреності.

Начальник відділу «Близнюківське бюро правової допомоги» Первомайського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Тищенко  проінформувала присутніх про порядок надання безоплатної правової допомоги та порядок встановлення фактів, що мають юридичне значення.Спільно із завідувачем Близнюківської державної нотаріальної контори  Вікторією Щербиною вони приділили увагу розгляду питання щодо укладення та посвідчення договору дарування і заповіту,  зазначили, в чому полягають принципові відмінності   при укладенні даних правочинів. 

Підводячи підсумки наради, голова районної ради Володимир Бреус, який брав активну участь в обговоренні кожного питання черги денної, звернувся до секретарів сільських рад з проханням приймати більш активну участь у нарадах, підіймати важливі питання, які потребують спільного вирішення.



« повернутися до списку новин