Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 552

      8 СЕРПНЯ 2019 РОКУ ВІДБУЛОСЯ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ХХХІV СЕСІЇ БЛИЗНЮКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

    Урочисту частину засідання сесії голова районної ради Володимир Бреус та перший заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації Василь Протасов розпочали з вручення відзнак підприємцям району з нагоди Дня працівників торгівлі. Грамотою Харківської обласної ради нагороджена Світлана Мартим’янова, а Подяку голови Харківської обласної ради оголошено Ірині Колісніченко. Спільною грамотою Близнюківської районної ради та Близнюківської районної державної адміністрації відзначено Олену Таранову з села Бурбулатове та Тетяну Трощин з села Софіївка Перша.

     В міжсесійний період відсвяткувала ювілейний День народження депутат районної ради Тетяна Копелюк, на адресу якої звучали теплі слова вітань від голови районної ради Володимира Бреуса та першого заступника голови районної державної адміністрації Василя Протасова.

     Перед розглядом питань порядку денного депутати заслухали інформацію про стан законності та результати діяльності Лозівської місцевої прокуратури на території Близнюківського  району за І півріччя 2019 року.

     Враховуючи нагальність та актуальність питання щодо забезпечення школярів належними умовами навчання, пленарне засідання сесії розпочалося з виступу директора Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Алли Середи, яка, прибувши разом з колективом працівників школи на сесійне засідання, висловила стурбованість щодо своєчасного здійснення капітального ремонту покрівлі навчального закладу, яку було зірвано під час буревію 13 червня цього року, та заміни вікон в шкільній будівлі. 

     Щодо кроків, зроблених районною державною адміністрацією задля вирішення цієї проблеми, депутатів та запрошених проінформував заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації Станіслав Подереча.

    Активну участь в обговорені даного питання взяли голова районної ради Володимир Бреус, начальник районного сектору ГУ ДСНС України у Харківській області  Дмитро Микитенко, депутати районної ради та працівники Уплатнівської школи.

    За результатами обговорення, в зв’язку з тим, що на даний час в районному бюджеті відсутні можливості для виділення коштів в розмірі 707,992 тис.грн. на вищезазначені цілі, депутати схвалили Звернення до голови Харківської обласної ради Чернова С.І. та до голови Харківської обласної державної адміністрації Світличної Ю.О. щодо виділення коштів на проведення капітального ремонту покрівлі та віконних прорізів Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області з обласного бюджету.

    По другому питанню черги денної – про роботу, проведену Близнюківською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок Харківської області депутатів проінформував голова  районної організації Юрій Свистун.

     Перейшовши до блоку бюджетних питань, депутати затвердили зведений звіт  про  виконання  районного  бюджету за І півріччя 2019 року та внесли зміни до районного бюджету на поточний рік.

     Зведений звіт  про  виконання  районного  бюджету за І півріччя 2019 року затверджено по доходах в сумі 115510,2 тис. грн. і видатках в сумі 107216,9 тис. грн., в тому числі по загальному фонду: доходи в сумі 103004,7 тис. грн.  і видатки в сумі 98917,5 тис. грн. з перевищенням  доходів над видатками в сумі 4087,2 тис. грн.; по спеціальному фонду: доходи в сумі 12505,5 тис. грн., видатки в сумі 8299,4 тис. грн., з перевищенням доходів над видатками в сумі 4206,1тис. грн.

   Стосовно змін до районного бюджету, депутати врахували пропозиції районної державної адміністрації, попередньо погоджені членами постійної комісії з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності. Зокрема, затверджено субвенції, виділені селищною та сільськими радами району на потреби закладів освіти, культури та охорони здоров’я, які функціонують на території відповідних рад. Загалом за рахунок інших субвенцій від сільських та селищної  рад збільшено доходи та видатки загального та спеціального  фондів районного бюджету на загальну суму  1634,7 тис.грн.

   На часі – початок реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» за адресою: смт. Близнюки, вул. Калинова, 3» (коригування). Відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 31 травня 2019 року №321 та від 05 липня 2019 року №492-р, розпорядником бюджетних коштів по цьому проекту визначено Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації. Тож, задля того, щоб роботи по реконструкції будівель центральної районної лікарні розпочалися вчасно, з районного до обласного бюджету спрямовано обов’язкову частку співфінансування, що складає 1,735 млн. грн.

     Вже дев’ятий рік поспіль, з метою заохочення за успіхи в навчанні та активну участь в громадській, спортивній, науковій діяльності учнів та реалізації соціально значущих творчих проектів депутати призначають стипендії обдарованим і талановитим учням навчальних закладів Близнюківського району. Цьогоріч стипендіатами районної ради стали учениці Близнюківського ліцею Вікторія Денисюк та Інна Кулешова; учні Садовської загальноосвітньої школи Анна Костюк та Михайло Малиш, а також Анастасія Самойленко, учениця Верхньосамарської загальноосвітньої школи.

   Кращим педагогічним працівником визнано Ковалевську Наталію Володимирівну, вчителя історії Добровільської загальноосвітньої школи I-III ступенів Близнюківської районної ради Харківської області.

    В порядку контролю, депутати заслухали та взяли до відома звіт  директора Комунальної установи «Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Наталії Дернової про діяльність очолюваної нею установи за рік, що минув з часу її призначення на посаду.           

     Депутати одноголосно підтримали і низку рішень щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району.  Передусім, надали попередню згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області службового автотранспорту – автомобіля Renault DUSTER, який буде передано КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги».

   На постійному контролі у депутатів і питання щодо стану автомобільних доріг району. В депутатському зверненні до в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомира Новака депутат районної ради Володимир Овчинник порушив питання щодо капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-21-21 Лозова-Близнюки-Барвінкове-Велика Комишуваха, а саме: ділянки автомобільної дороги  смт. Близнюки - с. Енергетиків через Бурбулатове для сполучення з м. Барвінкове Харківської обласної та районним центром Олександрівка і іншими населеними пунктами Донецької області, з якими межує Близнюківський район.  Необхідність підготовки даного Звернення виникла після того, як в 2017 році керівники  Служби автомобільних доріг у Харківській області запевнили, що відразу після капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення напрямку Мерефа-Лозова-Павлоград буде здійснено ремонт ділянки автодороги смт. Близнюки -  с. Енергетиків. Але, незважаючи на обіцянки, даний відрізок дороги до цього часу перебуває в аварійному стані.  Депутати Звернення свого колеги підтримали.



« повернутися до списку новин