Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 455

Під час засідання Консультативно-дорадчої радипосадовці селищної та сільських рад Близнюківського району обговорили нагальні питання життєдіяльності громад

Членами Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування на чолі з головою районної ради ВолодимиромБреусом та за участі першого заступника голови районної державної адміністраціїВасиля Протасова, які 28 листопада провели чергове засідання, було розглянуто низку нагальних питань, що стосувалися діяльності органів місцевого самоврядування.

Про зміни, внесені до чинного законодавства України в частині здійснення органами місцевого самоврядування нотаріальних дій, зокрема, видачі довіреностей,учасникам засідання надала роз’ясненнязавідувач Близнюківської державної нотаріальної контори Вікторія Щербина.

Проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення - одне з нагальних питань черги денноїнаради. Тож селищного, сільських голів та секретарів місцевих рад по цьому питанню проінформувала начальник відділу статистики у Лозівському районі Алла Штонда, яка наголосила, що перепис проводитиметься на виконання Законів України «Про державну статистику», «Про Всеукраїнський перепис населення», розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2008 року № 581-р «Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення» (зі змінами). Більш детальні роз’яснення та методичні рекомендації щодо проведення у наступному році перепису населення секретарям та фахівцям селищної та сільських рад надала провідний спеціаліст з перепису населення відділу статистики у Лозівському районі Лілія Нагорна.

Про діяльність на територіях громад громадських радників, їх функції селищному та сільським головам надалароз’яснення начальник Близнюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Харківській області Яна Закорко. Зокрема, доповідач зазначила, що розбудову спільноти громадських радників підтримують спільно Міжнародний фонд «Відродження», Координаційний центр з надання правової допомоги, Українська фундація правової допомоги, Мережа правового розвитку та Міністерство юстиції України. Під час доповіді учасники наради отримали відповіді на запитання хто такі громадські радники, чи потрібні громадські радники, що вони можуть, та, врешті як стати громадським радником? 

Жваве обговорення серед очільників місцевих рад викликало і питання щодо підстав і порядку розірвання договору оренди земельної ділянки. Про основні положення чинного законодавства України щодо підстав для дострокового розірвання договору оренди, про необхідність дотримання всіма сторонами договірних відносин – як орендаря земельної ділянки, так і орендодавця - умов договору оренди учасників наради проінформувала начальник відділу Близнюківського бюро правової допомоги Первомайського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Тищенко.

     Насамкінець учасники наради обговорили питання щодо передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району до комунальної власності сільських та селищної рад.



« повернутися до списку новин