Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 565

Під час засідання Консультативно-дорадчої ради посадовці селищної та сільських рад Близнюківського району навчалися та обговорювали нагальні питання життєдіяльності громад

         Членами Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування на чолі з головою районної ради Володимиром Бреусом та за участі голови районної державної адміністрації Анатолія Калашника, які  31 травня провели чергове засідання, було розглянуто низку нагальних питань, що стосувалися діяльності органів місцевого самоврядування, спрямованої на розвиток громад.

     Про основні положення Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.05.2001 року №127 проінформувала начальник Близнюківського малого підприємства технічної інвентаризації Марина Гетьман. Зокрема, доповідач зазначила, що з  15.01.2019 року набрала чинності нова редакція даної Інструкції, відповідно до положень якої вводиться нове поняття «зберігач» - юридична особа публічного права, яка здійснює зберігання інвентаризаційної справи за місцем розташування об'єкта нерухомого майна. При цьому зберігач не проводить роботи з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна. В даному це органи місцевого самоврядування. Тож Марина Тихонівна ознайомила учасників засідання з основними функціями сільських та селищної рад як зберігачів інвентаризаційних справ.

     Під час обговорення даного питання очільники місцевих рад підтримали пропозицію голови районної ради Володимира Бреуса віднайти можливість для централізованого зберігання інвентаризаційних справ в одному приміщенні, з подальшою видачею відповідних довідок громадянам, що звертаються, одним фахівцем. Вирішення даного питання в практичній та фінансовій площині наразі знаходиться на доопрацюванні.

      Про зміни підходів до роботи ветеринарної служби та її збереження в Близнюківському районі учасників засідання проінформував начальник Близнюківської районної державної лікарні ветеринарної медицини Андрій Фурман. В ході доповіді висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю ветеринарної служби з селищною та сільськими радами району в частині фінансування заходів з вакцинації домашніх тварин за рахунок коштів місцевих бюджетів, а не громадян.

      Детальну інформацію щодо процедури отримання згоди на виїзд дитини до 16-річного віку за кордон сільським головам надала Вікторія  Щербина - Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори, звернувши увагу на те, що дану послугу надають виключно нотаріальні контори. Органи місцевого самоврядування не мають права видавати відповідні дозволи. Доповідач також проінформувала про умови, за яких згода одного з батьків на виїзд дитини за кордон не потрібна.

     Про підсумки діяльності Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» за 2018 рік в частині зберігання архівних документів та надання довідок громадянам доповіла в.о. директора Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» Ліна Гончарова. Зокрема, вона проінформувала, що кошти на загальну суму 146 тис.грн., виділені сільськими радами району упродовж звітного періоду в вигляді інших субвенцій на зберігання архівних документів, використані в повному обсязі та за цільовим призначенням.  

     Стан реалізації міні-проектів – переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2019 році – не  менш актуальне питання, на якому детально зупинилися учасники наради. По цьому питанню виступила керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Шепеньова, яка проінформувала про хід виконання робіт та обсяги освоєних коштів за станом на 31 травня поточного року.

      В ході засідання до селищного та сільських голів району була доведена інформація про стан сплати членських внесків до Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області за 2019 рік.

      Насамкінець голова районної ради Володимир Бреус зазначив, що в Близнюківському районі вже є деякі напрацювання щодо створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. З теоретичними знаннями та досвідом своїх колег – власників молочної худоби наші земляки мали змогу ознайомитися під час семінарів та навчальної поїздки з обміну досвідом на демонстраційну молочну ферму СП «Молочарське» села Олександрівка Покровського району Дніпропетровської області та  до села Андріївка, де функціонує молочний кооператив «Добробут», з метою вивчення практики створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

       Голова районної ради зазначив, що на даний час урядом Канади розширено спектр надання грантів - обладнання для сімейних ферм надається безкоштовно. Тож Володимир Вікторович звернувся до селищного та сільських голів з пропозицією залучати до участі в кооперативному русі молоді родини, які займаються молочним скотарством.



« повернутися до списку новин