Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 565

В Близнюківському районі реалізовано перші два мініпроєкти – переможці обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє» в 2020 році.

Серед активних учасників цьогорічного конкурсу мініпроєктів «Разом у майбутнє» -  громада Софіївської  сільської ради.

«Вуличне освітлення - запорука безпеки та ознака добробуту громади» - саме цей пріоритет для громади визначили члени Вуличного комітету «Вулиці Б. Хмельницького та Зелена» села Роздолівка, розробляючи мініпроєкт під такою назвою.

В рамках заходів мініпроєкту здійснено заміну освітлювальних приладів по вулицях Миру та Сонячна у селі Софіївка Перша.

Загальна вартість проєкту становить  212500,00 гривень; в тому числі кошти Харківської обласної ради – 106250,00 гривень; Софіївської сільської ради –  95625,00 гривень; кошти Конкурсанта - Вуличного комітету «Вулиці Б. Хмельницького та Зелена» села Роздолівка Близнюківського району – 10625,00 гривень.

«Капітальний ремонт покрівлі сільського   та облаштування зони відпочинку - розширення простору для культурного розвитку громад»- даний проєкт розроблено в рамках співробітництва територіальних громад сіл Берестівської та Вишневої сільських рад та є одним з чергових кроків, зроблених громадою в напрямку розвитку культури на селі.

Упродовж минулого рокузавдяки реалізації мініпроєкту в Берестівському сільському будинку культури оновлено сценічне вбрання,  для учасників художньої самодіяльності придбано національні та новорічні костюми, матеріальну базу поповнено сучасною музичною апаратурою та комп’ютерною технікою.

В рамках цьогорічного мініпроєкту проведено капітальний ремонт покрівлі Берестівського сільського будинку культури та на прилеглій до нього території облаштовано зону відпочинку: подвір’я вимощено тротуарною плиткою, в парковій зоні встановлено ліхтарі, лавки для відпочинку, альтанку.Реалізація мініпроєкту сприятиме розвитку творчих талантів двох сусідніх громад, які є активними учасниками спільних мистецьких заходів.

Бюджет проєкту складає 878120,00 грн., в тому числі: з обласного бюджету – 439060 гривень, з  сільського бюджету Берестівської сільської ради – 351248 грн., з сільського бюджету Вишневої сільської ради – 43906 грн., кошти партнера (СТОВ «АГРОФІРМА «БЕРЕСТІВСЬКА») – 43906 грн.

Сертифікати, що засвідчують успішну реалізацію мініпроєктів, активним членам Софіївської та Берестівської громад вручив голова районної ради Володимир Бреус. При цьому він висловивгромадам вдячність за ініціативність, небайдужість, ентузіазм та побажали успіхів в усіх починаннях, спрямованих на подальший розвиток громад.

Довідково: «Разом в майбутнє» – обласний конкурс розвитку територіальних громад, запроваджений у 2009 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

За час його існування громадами Близнюківського району було подано до участі 267 мініпроєктів, із яких перемогу отримали 68 на загальну суму 10,8 млн грн. У тому числі, цього року ініціативними групами буде реалізовано п’ять проєктів–переможців, співфінансування з обласного бюджету складатиме 990,3 тис грн.



« повернутися до списку новин