Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 736

17 січня 2017 року відбулося чергове засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради.

                     

 

       Про зміни, внесені до Податкового кодексу України в 2016 році в частині формування доходної частини місцевих бюджетів, учасників засідання проінформували начальник відділу адміністрування майнових податків і зборів фізичних осіб Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Валентина Коритник  та головний державний ревізор-інспектор Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Олена Косяк.

      На необхідність виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, затвердженого рішенням  ХХХVІ сесії Харківської обласної ради 18 червня 2015 року (зі змінами) звернули увагу сільських голів голова районної ради Бреус В.В., голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник та керівник апарату райдержадміністрації Ірина Нікітіна

       Про умови участі територіальних громад Близнюківського району у 2017 році в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» проінформував посадовців сільських рад та керівників закладів культури, освіти та охорони здоров’я Близнюківського району головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату Близнюківської районної ради Сергій Овчаров.

      В ході засідання членами консультативно-дорадчої ради розглянуто питання щодо здійснення пільгового перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом. Відповідно до чинного законодавства, фінансування видатків на зазначені цілі в 2017 році здійснюватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів.

     Після нетривалого обговорення сільськими головами прийнято рішення щодо продовження в 2017 році практики надання фінансової підтримки членам сімей військовослужбовців, призваних на військову службу за контрактом за рахунок коштів місцевих бюджетів.

      В ході засідання також йшлося про вступ низки сільських рад району до Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та про виготовлення посадовцями органів місцевого самоврядування електронних цифрових підписів з метою здійснення електронного декларування.



« повернутися до списку новин