Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1316

12 серпня відбулася ХLІІІ позачергова сесія Близнюківської районної ради. Враховуючи карантинні обмеження, окрім депутатів, на засіданні були присутні лише заступники голови Близнюківської райдержадміністрації Василь Протасов та Олена Ляпкало, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та головний редактор громадсько-інформаційної газети «Нове життя» Ірина Воронкіна.

Перед початком роботи сесії голова районної ради Володимир Бреус та заступник голови райдержадміністрації Олена Ляпкало традиційно привітали ювілярів, які у міжсесійний період відзначили ювілейні Дні народження – депутата районної ради Вікторію Калінченко і секретаря Алісівської сільської ради Олену Романенко.

На вимогу часу, депутати внесли зміни до Комплексної програми розвитку освіти Близнюківського району на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням ХХХ позачергової сесії районної ради  та до районного бюджету на 2020 рік.

На даний час триває реорганізація Софіївської Першої гімназії шляхом приєднання її до КЗ «Близнюківський ліцей», тож, одне з  питань, винесених на розгляд депутатів - затвердження передавального акту. Цим же рішенням затверджено акт прийому-передачі майна Софіївської Першої гімназії до Близнюківському ліцею.

В ході роботи було затверджено Положення про Софіївську Першу філію Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області». В зв’язку зі створенням вищезазначеної філії, Статут Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області» затверджено в новій редакції.

В  рамках блоку комунальних питань внесено зміни до Договору оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району стосовно розташування кабінетів фінансового відділу райдержадміністрації; надано в оренду приміщення для прийому громадян працівниками Лозівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській областів кабінеті № 17, розташованого на першому поверсі адмінбудівлі Близнюківської районної ради.

Внесено зміни до переліку майна  спільної  власності територіальних громад стосовно будівель, в яких розміщені відділення та  кабінети КП «Близнюківська центральна районна лікарня» та КНП «Близнюківський РЦПМД».

З метою забезпечення школярів підвозом до місць навчання та в зворотному напрямку в безпечних та комфортних умовах, депутати надали попередню згоду на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району автобуса шкільного спеціалізованого АТАМАN D093S4 із спільної власності територіальних громад Харківської області.

Враховуючи актуальність питання щодо стану доріг, депутати одноголосно підтримали ініціативу депутата Арслана Агаєва та вирішили направити Звернення Близнюківської районної ради стосовно незадовільного стану доріг на під’їзді до населених пунктів Криштопівської та Самійлівської сільських рад до Служби автомобільних доріг у Харківській області та до Державного підприємства «Дороги Харківщини».

Насамкінець, враховуючи численні запитання депутатів, начальник відділу  освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Леонід Бондаренко проінформував їх про стан  справ в галузі освіти району та про початок навчального року в закладах загальної середньої освіти в умовах  карантину. Зокрема, зазначив, що, за умови, якщо район буде віднесено до «зеленої» зони, навчальний процес в школах розпочнеться в штатному режимі, але без  проведення загальношкільних урочистостей з нагоди Дня знань. Харчування та підвіз учнів здійснюватимуться як і в попередні роки, але з дотриманням вимог щодо карантинних обмежень.



« повернутися до списку новин