Близнюкiвська районна рада

ЛОЗІВСЬКА ОДПІ ІНФОРМУЄ

Переглядів: 768

Картинки по запросу податкові ями 2015

Харківськими податківцями проведена ретельна робота по виявленню «податкових ям»

Про виявлення та ліквідацію тіньових схем повідомив керівник ГУ ДФС у Харківській області Микола Рибаков.

За його словами, в результаті проведення контрольно-перевірочних заходів, встановлено відсутність реальності здійснення господарчих операцій на суму  173,0 млн грн. та упереджена діяльність 114 підприємств, які використовували різні схеми ухилення від сплати податків.

З початку року за матеріалами оперативного управління в ЄРДР зареєстровано 122 кримінальних провадження. Викрито та припинено діяльність 3 конвертаційних центрів з обсягом проконвертованих коштів близько 5,36 млрд грн. Також виявлено та зупинено діяльність 31 фіктивного підприємства, ймовірні втрати бюджету від  діяльності яких складають понад 80 млн грн. За результатами проведених перевірок підприємств–«вигодонабувачів» донараховано 1,7 млн грн., з яких 447,3 тис. грн. вже надійшли до бюджету.

Податківцями проведено ретельну аналітичну роботу по виявленню суб’єктів господарювання – користувачів так званих «податкових ям». Фінальну крапку проведеної аналітичної роботи ставить управління аудиту, яке здійснює документальні перевірки. За результатами перевірок виявлено, що «податковими ямами» користуються не лише приватні фірми, а й державні організації.

«Використання держпідприємствами тіньових схем вдалося виявити завдяки впровадженій системі електронного адміністрування ПДВ. Податківці порівняли номенклатуру товарів, що вказана у «вхідних» податкових накладних з кінцевими товарами», - пояснив очільник харківського відомства.

Активно в ГУ ДФС у Харківській області протидіють порушенням у сфері  торгівлі підакцизними товарами.

Так, співробітниками  оперативного управління з незаконного обігу вилучено ТМЦ підакцизної групи на суму 6,1 млн грн., у тому числі спирту на суму 1,8 млн грн., алкогольних напоїв на суму 2 млн грн., паливно-мастильних матеріалів на суму 2,1 млн грн.

«Вагомим досягненням  стало виявлення та припинення роботи 8 підпільних цехів з потужним виробничим оснащенням.  З них  5 виготовляли лікеро-горілчані вироби,  3  виробляли паливно-мастильні матеріали», - зазначив керівник ГУ ДФС у Харківській області.

«Такі результати  роботи свідчать про правильно обрану стратегію, що  допоможе  очистити підприємницьке середовище від тіньових схем  та встановить рівноправні умови роботи для всього бізнесу», - додав Микола Рибаков.

 

Боротьба з «тіньовими схемами» харківських податківців допомогла наповнити бюджет

У поточному році Харківщина зайняла лідируючі позиції із забезпечення бюджетних надходжень. Регіон є одним з донорів державного бюджету.

Про це повідомив керівник ГУ ДФС у Харківській області Микола Рибаков. З початку року бюджети всіх рівнів отримали 12,6 млрд грн податків та зборів, а темп росту платежів склав 175,2 % (до минулого року). Зокрема, лише ПДВ в цьому році надійшло в 1,6 рази більше ніж у 2015 році.

«Харківщина забезпечує результативну роботу з виявлення та ліквідації тіньових схем. Так, у 2016 році на стадії ранньої діагностики упереджена діяльність 114 підприємств, які завдяки використанню різних схем ухилення, сприяли розповсюдженню сумнівного кредиту», - повідомив очільник харківського відомства. За його словами, в результаті проведення контрольно-перевірочних заходів встановлено відсутність реальності здійснення господарчих операцій на суму 173,0 млн грн.

Суттєвий внесок у протидію «податковим ямам» надала робоча група фахівців ДФС України, що була направлена до регіону для практичної допомоги.



« повернутися до списку новин