Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 990

Завершилася першість Близнюківського району 2017 року з волейболу серед чоловічих команд.

      Спортсмени та любителі волейболу в районі підбивають підсумки, наголошують на недоліках, намічають плани на майбутнє.

   Цікавими видалися зональні та фінальні змагання  18 та 19 листопада поточного року, які і виявили чемпіона районної першості. Пройшли вони в 2 етапи. Попередньо, надали згоду на участь 12 волейбольних команд. Остаточно подали заявку на участь вісім волейбольних команд –  команди Алісівської, Башилівської, Верхньосамарської, Добровільської, Квітневої, Олексіївської, Софіївської сільських рад та Близнюківської районної ради.

    18 листопада були проведені зональні змагання.

    Гостинно зустріли учасників змагань  південної зони в селі Добровілля.

    Господарі на чолі з сільським головою забезпечили підготовку спортивної зали в Добровільській загальноосвітній школі, забезпечили спортсменів та вболівальників гарячим чаєм, печивом. Учасників змагань вітали організатори районного чемпіонату з волейболу. До привітань долучився Башилівський сільський голова Дяченко Олександр Олександрович, який наголосив на позитивних  змінах, які проходять в сільській раді по відношенню до розвитку спорту і побажав всім учасникам та вболівальникам успіхів як в роботі, так і в організації дозвілля.

    Звісно ж,  головною подією цього дня стали спортивні змагання, в ході яких, і це стало приємною спортивною несподіванкою – переможцем в зональному змаганні стала волейбольна команда Башилівської сільської ради, де з завзяттям організовує спортивну роботу інструктор по спорту комунального підприємства «ГОСПОДАР»  Шабунін Анатолій Павлович. І зразу ж згадалися, як виявилося в хорошому сенсі, пророцькі слова Башилівського сільського голови Дяченка О.О. про серйозні наміри башилівців розвивати спорт на селі та досягати результатів. Дуже приємні враження від гри залишили також і земляки башилівців – спортсмени з Добровілля та Верхньої Самари.

     А як горіли від задоволення очі школяра  Богдана Пономарьова, який з захватом розповідав, що в волейбольній команді Добровільської сільської ради грає його брат – Вадим Пономарьов, який навчається в Красноградському медичному коледжі за спеціальністю медичного фельдшера.  «А ось на заміну вийшла Аня Муренець, вона ж моя однокласниця!»,-  з гордістю  добавляє і розповідає Богдан, тим самим підтверджуючи, що і він, допомагає команді, вболіваючи за нею та підтримуючи її.

      Про аматорський щоденний підхід та проведення тренування в спортивній залі Верхньосамарської школи говорили вчителі  Володимир Володимирович Капустян та Дмитро Федорович Киркач. «А у нас в спортзалі завжди повно дітей. А де діти, там і ми. Тренуємося разом».

     Як висновок, про організацію зональних змагань в селі Добровілля, позитивно відгукнувся вчитель фізичної культури, керівник гуртка оздоровчого волейболу Добровільської школи Євгеній Михайлович Ковалевський. «Це добре, що ми маємо змогу бачити зовсім інший волейбол, бо і наші спортсмени і вболівальники побачили гру зовсім іншого класу, ніж досягли його зараз ми. Це дає наснагу рівнятися хоча б на сьогоднішніх учасників змагань. Впевнений, що саме це допоможе нам піднятися на новий рівень. І це зроблять наші школярі і молодь!» - впевнено говорить Євгеній Михайлович.

    Ще завзятішим і захоплюючим від спортивного подиху і суперництва виявився наступний день змагань 19 листопада – фінальний розіграш першості Близнюківського району з волейболу серед чоловічих команд, який пройшов в спортивній залі районного стадіону імені М.І.Биченка. До фінальної частини вийшли команди Башилівської, Квітневої, Софіївської сільських рад та команда районної ради. Попереду був нелегкий вибір – в спортивному суперництві виявити переможця та призерів чемпіонату.

   Дивлячись на спортивну статуру членів команд, - дивував їх зріст:  від 2 метрів 08 сантиметрів, до зросту 1 метр 62 сантиметри. До складу чоловічих команд, як і передбачає регламент, увійшли також  дівчата та жінки.

   В першій зустрічі перевагу мали волейболісти з Софіївки над спортсменами з Квітневого. Башиляни з перевагою в 3 м’ячі знову перемогли волейболістів районної ради. В двобої з волейболістами з Софіївки надали достойне протистояння спортсмени з Башилівки. Затяжний спурт (в спортивній термінології «спурт» - забіг на довгі дистанції з витрачанням великого часу) в перемогах продовжили софіяни, які не програло жодного матчу, тим самим забезпечили собі чемпіонство в районних змаганнях та вкотре довели, що вони в районі кращі. Таким чином, додали в свою скарбницю чергову районну перемогу.

    Друге місце в першості району з волейболу серед чоловіків зайняла команда Башилівської сільської ради, чим вкотре здивувала спортивне середовище району. Пообіцяли і в подальшому дивувати вболівальників та спортсменів. За що їм велика вдячність!

  Третє місце вибороли волейболісти Близнюківської районної ради, чим додали до своєї спортивної  скарбниці  чергову перемогу, хоча і не чемпіонську.

   За волейболістами з Квітневої сільської ради загальне четверте місце.

                    

   З задоволенням на підведенні підсумків змагань та нагородженні переможців, призерів і учасників змагань  говорив голова Близнюківської районної ради Володимир Бреус про розвиток і відновлення в районі в 2017 році не тільки волейболу, а і легкої атлетики, шахів, шашок, пляжного волейболу, настільного тенісу і, звісно футболу та гирьового спорту. Приємно, що і учасників сьогоднішніх змагань стало більше. Зі свого боку, і районна рада та депутати районної та сільських рад, сільські голови  приділили в цьому році  особливу увагу розвитку спорту в районі, забезпечивши роботу 7 інструкторів по спорту за рахунок коштів бюджету, виділивши кошти на організацію спортивних змагань, придбання спортивного інвентарю та форми. Маємо надію, що ця добра традиція буде продовжена і в наступних роках.

    Чемпіонів та призерів нагороджували голова районної ради, його радник, інструктор по спорту Оробченко Леонід Вікторович.  Кубки, медалі, дипломи та призи – волейбольні м’ячі та спортивні статуетки «Волейболіст» отримали учасники змагань.

    Окрему нагороду – спортивну статуетку «Атакуючий волейболіст» отримав Куденко Едуард, як кращий гравець турніру. Дивлячись на нього, приємно дивуєшся, що молодь може все, навіть більше.

    Підводячи підсумки змагань та маючи статистику переможців, задаємо питання: «Хто в районі зупинить непереможених волейболістів із Софіївки?» Час покаже, якщо всі разом будемо прагнути розвивати спорт в районі, в тому числі дитячий.

    За наслідками розіграшу першості району 2017 року з волейболу  визначена символічна збірна району. До неї увійшли брати Кондри – Костянтин та Георгій,  а також Наталія Манзюк з команди Софіївської сільської ради, Акимченко Максим та Іваненко Євгеній з команди Башилівської сільської ради, Ольга Ющенко (дівоче прізвище Фурдик) та Микола Зимогляд з команди районної ради,  Шмокович Іван з команди Квітневої сільської ради.  



« повернутися до списку новин