Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1299

ЧЕРГОВА СПРОБА РАЙОННОЇ РАДИ ЗВЕРНУТИ УВАГУ ДОРОЖНИКІВ НА НАГАЛЬНУ НЕОБХІДНІСТЬ

 РЕМОНТУ ДОРОГИ ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ

Упродовж двох останніх років Близнюківською районною радою надсилалися численні звернення на адресу ДП «Харківський облавтодор», Служби автомобільних доріг Харківської області, Державного агентства автомобільних доріг України (УКРАВТОДОР), Харківської обласної державної адміністрації та народного депутата України Олександа Літвінова стосовно незадовільного стану автомобільної дороги державного значення Т-21-21 сполученням Лозова – Близнюки – Барвінкове - Велика Комишуваха в межах ділянки населених пунктів Близнюки – Бурбулатове Близнюківського району.

В травні та вересні 2019 року мешканці населених пунктів Бурбулатівської сільської ради проводили сходи громадян, на які запрошували керівництво районної ради та районної державної адміністрації, Лозівської філії ДП «Харківський облавтодор» та Служби автомобільних доріг Харківської області. Батьки дітей, підвіз яких до навчальних закладів здійснюється шкільним автобусом за маршрутом, що пролягає через аварійний відрізок дороги, мали намір блокувати рух автомобільного транспорту на цій дорозі .

Минуло більше двох років переписки, а дорогою, як і раніше, неможливо проїхати.

На проїжджій частині дороги від смт. Близнюки до с. Бурбулатове великі ями та вибоїни, наявність яких - це порушення правил, норм та стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху (ДСТУ3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану»; ДСТУ 4100-2014 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила користування»).

15 травня 2020 року головою районної ради Володимиром Бреусом було здійснено виїзд на аварійну ділянку та повідомлено  службу «102» про факт наявності адміністративного правопорушення, після чого на місце прибули посадові особи Близнюківського відділення поліції, якими зафіксовано факт адмінпорушення.

З метою недопущення виникнення аварійно-небезпечних ситуацій на дорозі,  забезпечення безпеки дітей під час перевезення шкільними автобусами зазначеною дорогою, працівниками сектору безпеки дорожнього руху проведена фактична перевірка даної дороги, за результатами якої вони повинні надати припис на усунення порушення, притягнути балансоутримувача за статтями 139, 140 КодексуУкраїни про адміністративні правопорушення за зазначеним фактом, а у випадку невиконання припису - притягнути винних осіб до адміністративної відповідальності.

Можливо, після цього дорогу буде відремонтовано.



« повернутися до списку новин