Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 578

    07 квітня 2020 року відбулося засідання ХL сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання.

   Враховуючи ситуацію з коронавірусом, на сесію були запрошені лише депутати районної ради та керівники відділів та управлінь райдержадміністрації.

    В роботі сесії прийняв участь новопризначений голова Близнюківської районної державної адміністрації Сергій Сергійович Володченко, а також його заступники, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури юрист першого класу Нестєров Дмитро Ігорович, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Близнюківського ВП Лозівського ВП ГУ НП в Харківській області Лагутін Єгор Вікторович,  начальник Близнюківського РС ГУ ДСНС України в Харківській області Микитенко Дмитро Анатолійович.  

    Перед початком офіційної частини сесії районної ради присутні в залі привітали оплесками з днем народження депутатів районної ради, яке  вони відсвяткували в міжсесійний період. Поздоровлення отримали Шевченко Олександр Вікторович та Тищенко Олена Миколаївна.

    Виконавши Гімн України, депутати районної ради перейшли до розгляду питань черги денної.

    До складу  секретаріату були обрані депутати районної ради Калінченко Вікторію Георгіївну та Копелюк Тетяну Анатоліївну.

  Депутати районної ради затвердили в цілому чергу денну сесії, яка була сформована  головою районної ради і додатково  доповнена членами  постійних комісій та обговорена на засіданні президії районної ради, а саме:

  1.  Про внесення змін до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року №833-VІІ «Про районний бюджет на 2020 рік» та додатків до нього (зі змінами).

                   Інформує:

Скупченко С.А. - начальник фінансового відділу Близнюківської   районної державної адміністрації.

       2. Про затвердження Статуту комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня».

                   Інформує:

Полікова Л.В. – Генеральний директор КП «Близнюківська центральна районна лікарня».

      3. Про внесення змін до Регламенту Близнюківської районної ради, затвердженого рішенням районної ради від 10 грудня 2015 року №27-VІІ (зі змінами).

                   Інформує:

Бреус В.В. – голова Близнюківської районної ради.

       4.  Про депутатські запити.

                   Інформує:

Бреус В.В. – голова Близнюківської районної ради.

        5.  Різне.

                   Інформує:

Бреус В.В. – голова Близнюківської районної ради.

 

 

   Розглядаючи питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 17 грудня 2019 року №833-VІІ «Про районний бюджет на 2020 рік» та додатків до нього (зі змінами)», начальник фінансового відділу райдержадміністрації  Скупченко Світлана Анатоліївна детально проінформувала про зміни, що стосуються надання субвенцій  селищною та сільськими радами в сумі 532,4 тисячі гривень та затвердження внутрішніх змін згідно клопотань головних розпорядників коштів. Особливо відмічено, що кошти в сумі 75 тисяч гривень направлені  на підтримку первинної медичної допомогу  та 139, 2 тисячі гривень направлені на виконання «Програми місцевих стимулів медичних працівників первинної ланки».

   Крім того, на виконання розпорядження  районної державної адміністрації «Про внесення змін до структури  та граничної чисельності працівників райдержадміністрації» в зв’язку з перейменуванням фінансового управління  у фінансовий відділ райдержадміністрації запропоновано внести відповідні зміни  в проект рішення з даного питання черги денної.

      Депутати районної ради одноголосно проголосували за прийняття рішення.   

  Обговрюючи наступне питання черги денної, Генеральний директор КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Лариса Володимирівна Полікова  детально проінформувала про ситуацію, що склалася в районі з матеріальним забезпеченням медичних працівників обладнанням, знаряддям та захисним одягом в зв’язку з розповсюдженням коронавірусу та можливості медичного закладу в боротьбі з можливою епідемією в районі.

   В ході реорганізації медичного закладу в зв’язку з переходом з 01 квітня поточного 2020 року на фінансування Національною Службою здоров’я України (НСЗУ), відмічено, що в подальшому в районі будуть забезпечені послуги лікування дітей, в тому числі їх стоматологічне лікування,  хірургічне лікування дітей та дорослих, послуги паліативного відділення, а також буде продовжуватися надання послуг лікарів поліклінічного відділення.  Продовжиться діяльність екстреної медичної  допомоги (швидкої допомоги).

   Голова райдержадміністрації Володченко Сергій Сергійович відмітив, що напередодні, вчора.  відбулася нарада в обласній державній адміністрації, де поставлене завдання сформувати (облаштувати)  в районах  місця обсервації. Зараз райдержадміністрація вже займається цим питанням, тому що воно дуже важливе.

    Депутати районної ради одноголосно проголосували за прийняття рішення також і з даного питання.

  В зв’язку зі змінами в діючому законодавстві України, голова районної ради Бреус Володимир Вікторович проінформував, що запропоновано внести зміни в Регламент роботи Близнюківської районної ради. Ці зміни стосуються того, що під час надзвичайної ситуації та пандемії депутати районної ради  питання бюджетного фінансування заходів по запобіганню та ліквідації цих наслідків мають право розглядати в дистанційному режимі, тобто  в режимі он-лайн трансляцій.

    «Як це технічно можливо буде організувати в подальшому?»,-  поки що спеціалісти районної ради над цим працюють, зазначив голова районної ради.      

      Депутати районної ради одноголосно проголосували за прийняття рішення  з даного питання.

    Не отримавши депутатських запитів, в розділі «Різне» головний редактор районної газети «Нове життя» Ірина Павлівна Воронкіна поділилася інформацією щодо участі газети в інформуванні читачів по запобіганню розповсюдження коронавірусу. 

      Під звуки Гімну України сесія районної ради завершила свою роботу.



« повернутися до списку новин