Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 10166

На Близнюківщині завершено реалізацію мініпроєктів обласного конкурсу «Разом в майбутнє»

За час існування обласного конкурсу розвитку територіальних громад«Разом в майбутнє» громадами Близнюківського району було подано до участі 267 мініпроєктів, із яких перемогу отримали 68 проєктів на загальну суму 10,8 млн. грн.

В 2020 році ініціативними групами реалізовано п’ять проєктів–переможців, загальна кошторисна вартість яких становить 1980,6 тис.грн., в тому числі співфінансування з:

обласного бюджету 990,3 тис.грн.,

місцевих бюджетів – 891,3 тис.грн.,

кошти приватних партнерів – 43,9 тис.грн.,

кошти конкурсантів – 55,1 тис.грн.

Серед активних учасників цьогорічного конкурсу -  громада Софіївської  сільської ради, яка успішно реалізувала два мініпроєкти.

Сьогодні громада села Софіївка Перша презентувала один з них - мініпроєкт «Створимо затишок та комфорт задля нових пісенних перемог». Завдяки втіленню в життя ініціативи громадиствореноналежні умови для відпочинку односельців та проведення ними змістовного дозвілля, діяльності аматорських художніх колективів. 

Серед них - жіночий аматорський колектив Софіївського сільського будинку культури «Файні пані», який сформований у грудні 2017 року. Веселі енергійні учасниці відразу ж завоювали прихильність земляків.

У 2019 році члени фольклорного колективу «Файні пані» брали участь у фестивалі фольклорної пісні «Лісапетфест» в Хмельницькій області, у січні 2020 року вже побували на Всеукраїнському фестивалі «Вертепфест».

Але до цього часу існували проблеми, які гальмували роботу сільського будинку культури. В зв’язку з тим, що приміщення закладу культури не опалювалося, фольклорний колектив та інші учасники художньої самодіяльності не мали можливостей проводити в сільському будинку культури свої репетиції та концерти на належному рівні, гідно представляти громаду чи район на різноманітних фестивалях та конкурсах.

В рамках заходів мініпроєктуздійснено модернізацію системи опалення в будівлі Софіївського сільського будинку культури та монтаж стелі в глядацькій заліта кабінетах закладу загальною площею 249 м2.

Загальна вартість проєкту становить  300000,00 гривень; в тому числі кошти Харківської обласної ради – 150000,00 гривень; Софіївської  сільської ради –  135000,00 гривень; кошти Конкурсанта – 15000,00 гривень.

Під час презентації мініпроєктів, які відбулися за участі депутата Харківської обласної ради Федора Савченка, було висловлено сподівання на подальшу плідну співпрацю органів влади та громади в напрямку соціального та економічного розвитку громади.

 



« повернутися до списку новин