Близнюкiвська районна рада

26 жовтня відбулося чергове засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради

Переглядів: 771

                                 

       По питанню щодо виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» перед селищним та сільськими головами виступив голова районної ради Бреус В.В., який наголосив на необхідності прийняття виважених рішень щодо об’єднання територіальних громад району відповідно до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, затвердженого рішенням ХХХVI сесії Харківської обласної ради 18 червня 2015 року.

      В зв’язку з завершенням термінів реалізації в 2016 році міні-проектів – переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», голова районної ради Володимир Бреус наголосив на необхідності здійснення оплати та завершення всіх робіт, необхідних для впровадження цих проектів, в якомога стисліші терміни. 

      В зв’язку з реформуванням медичної галузі, в районі постала проблема щодо функціонування в наступному році пологового відділення Близнюківської центральної районної лікарні. Тож з цим питанням перед селищним та сільськими головами  виступила заступник голови Близнюківської райдержадміністрації              Ляпкало О.В. Після тривалого обговорення, в якому взяли участь голова районної ради Бреус В.В., голова районної державної адміністрації Калашник А.Ф., головний лікар районної лікарні Полікова Л.В. та сільські голови, керівникам місцевих рад було рекомендовано обговорити дане питання з депутатами на місцях та визначитися щодо можливостей надання фінансової підтримки КП «Близнюківська центральна районна лікарня» за рахунок коштів районного, селищного та сільських бюджетів з метою подальшого функціонування в районній лікарні пологового відділення.

      Щодо процедури проведення в органах місцевого самоврядування району перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», посадовцям надала роз’яснення керуючий справами виконавчого апарату районної ради            Шепеньова І.В., яка наголосила, що, відповідно до чинного законодавства, термін проведення вищезазначеної перевірки спливає в грудні поточного року.

      Під час розгляду питання «Про здійснення пільгового перевезення пасажирів залізничним транспортом» начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тимощук Н.В. ознайомила учасників наради з листами регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця»  стосовно необхідності виділення коштів на погашення заборгованості за перевезення пільгових категорій населення, яка виникла у зв’язку з невідшкодуванням збитків регіональній філії «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» за здійснення пільгового перевезення пасажирів залізничним транспортом. Зазначила, що, з метою недопущення відміни руху приміських поїздів на ділянці Краматорськ - Близнюки, управлінням соцзахисту населення ініційовано внесення відповідних змін до комплексної Програми соціального захисту населення.



« повернутися до списку новин