Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1209

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час робочої поїздки до Близнюківського району відвідав село Берестове, де в рамках обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» буде проведено ремонт покрівлі будинку культури та облаштовано зону відпочинку.

Сергій Чернов зустрівся з ініціативною групою громадян, які розробляли мініпроєкт «Капітальний ремонт покрівлі сільського будинку культури та облаштування зони відпочинку – розширення простору для культурного розвитку громад» та подавали його до участі в конкурсі, а також з представниками підрядної організації, що виконуватиме ремонт покрівлі. Вони оглянули приміщення будинку культури та ділянки, де відбуватимуться основні роботи.

Голова обласної ради привітав громаду з перемогою в конкурсі та побажав скорішої та успішної реалізації мініпроєкту. «Буде доцільним завершити капітальний ремонт покрівлі будинку культури до осені, поки сезон забезпечує сприятливі погодні умови. Безумовно, це не єдиний об’єкт у вашій громаді, який потребує оновлення, тож запрошую вас до участі в конкурсі «Разом в майбутнє» наступного року», - сказав Сергій Чернов.

Конкурсний мініпроєкт «Капітальний ремонт покрівлі сільського будинку культури та облаштування зони відпочинку – розширення простору для культурного розвитку громад», розроблений Берестівською та Вишневою сільськими радами (координатор мініпроєкту – Ірина Шепеньова, керуючий справами виконавчого апарату Близнюківськогї районної ради), став переможцем обласного конкурсу «Разом в майбутнє» у 2020 році. Бюджет проєкту 878 120 грн, у тому числі 439,060 тис.грн – кошти обласного бюджету; 351,248 тис.грн – кошти Берестівської сільської ради; 43,906 тис.грн. – кошти Вишневої сільської ради та 43,906 тис. грн. – внесок приватного партнера – СТОВ «Агрофірма «Берестівська».

За активну участь в розвитку громади, підтримку її ініціатив, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, відданість справі та активну життєву позицію, Подякою голови Харківської обласної ради відзначено Биченка Руслана Миколайовича, директора СТОВ «Агрофірма «Берестівська».

Але оглядом об’єкту зустріч берестівчан з головою Харківської обласної ради не обмежилася. Стурбовані незадовільним станом доріг; долею Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, в якому навчаються діти з сіл Берестівської та Новоукраїнської сільських рад, та і долею села в цілому, активні члени громади обговорили ці питання з головою обласної ради та отримали вичерпні відповіді як від Сергія Чернова, так і від заступника директора ДП «Дороги Харківщини» Михайла Войтенка.



« повернутися до списку новин