Близнюкiвська районна рада

06 березня 2018 року відбулося засідання ХХІІІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання

Переглядів: 810

Підсумки сесії районної ради задовільні.

  06 березня поточного року  відбулося засідання ХХІІІ сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання. До порядку денного було включено 41 питання, які попередньо були обговорені на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

    Враховуючи важливість питань винесених на розгляд сесії, на  пленарне її засідання були запрошені та прийняли участь голова Близнюківської районної державної адміністрації Калашник Анатолій Федорович та його заступники, депутат Харківської обласної ради Савченко Федір Миколайович, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури, юрист 1 класу Нестєров Дмитро Ігорович, оперуповноважений Лозівського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області Гудін Дмитро Віталійович, начальник відділу поліції (с. Близнюки) созівського ВП ГУНП України в Харківській області майор поліції Острий Едуард Борисович. На сесію були запрошені селищний та сільські голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільгосппідприємств, загальноосвітніх шкіл, медичних установ, культури, спорту.

        Перед початком роботи сесії районної ради були підведені підсумки чемпіонату району з хокею та вручені нагороди чемпіонам –«Олексіївським беркутам», а також призерам: хокеїстам Близнюків та Квітневої сільської ради, відзначені кращі гравці чемпіонату.

    Надалі депутати привітали своїх колег – депутатів з днем народження, які вони відсвяткували в міжсесійний період. Поздоровлення з ювілеєм отримали: з нагоди  55-річчя від дня народження  Кажедуб Галина Леонідівна – секретар Олексіївської сільської ради та з нагоди 60-річчя – депутат районної ради Іваненко Віктор Миколайович.

     Поздоровлення з днем народження також отримали Острівщинський сільський голова Капран Алла Іванівна та депутат районної ради Фурман Андрій Володимирович.

     Депутати районної ради підвели підсумки виконання районних програм, які в минулі періоди формували економічний та соціальний розвиток району, впливали на соціальний захист населення, висвітлення діяльності органів влади,  реалізацію Статутних завдань комунального підприємства «ГОСПОДАР», розвиток освіти, в тому числі дошкільної, запровадження стипендій та грошових заохочень для обдарованої шкільної молоді та педагогів, а також внесли зміни до діючих та затвердили низку районних програм на наступні періоди, які охоплюють напрями соціального захисту, розвитку освіти, боротьби зі злочинністю, корупцією та тероризмом, делегованих повноважень районній державній адміністрації, військово-патріотичного виховання молоді, створення та накопичення матеріального резерву, розвитку цивільного захисту, безоплатної правової допомоги населенню. Особливої уваги було приділено розгляду питання затвердження Програми економічного і соціального розвитку району на 2018 рік.

   Як проінформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської райдержадміністрації Світлана Андріївна Бондаренко на поточний 2018 рік в Програму включені 18 об’єктів району на загальну суму 87,846 мільйонів гривень. В  житлово-комунальне господарство району заплановано капіталовкладень на загальну суму 15,7 мільйонів гривень; в культуру і туризм – майже 8 мільйонів гривень;  освіту, фізична культуру і спорт – більше  27 мільйонів гривень; в паливно-енергетичну галузь – майже 4,2 мільйони гривень,  в медицину – 32,7 мільйонів гривень. Сільське господарство району націлене на збір зернових культур в обсязі не менше 100 тисяч тонн, у тваринництві зберегти позитивну динаміку нарощування поголів’я та виробництво основних видів продукції вирощування. Машино-тракторний парк у сільгосппідприємствах всіх форм власності заплановано оновити на суму 52 мільйонів гривень. Також запланована участь у конкурсних відборах проектів Державного фонду регіонального розвитку, а це 7 об’єктів на загальну суму 39,4 мільйона гривень. Депутати районної ради одностайно підтримали запропоновані районною державною адміністрацією пропозиції щодо внесення змін та затвердження Програм на наступні періоди, в тому числі Програми економічного і соціального розвитку району на 2018 рік.

 Внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2018 рік» та додатків до нього стосувалося фінансових питань. Так, за рахунок субвенцій селищної та сільських рад продовжать працювати інструктори по спорту в Квітневій, Башилівській, Софіївській, Алісівській сільських радах. Фінансову підтримку отримала Комплексна Програма розвитку освіти,позашкільних навчальних закладів освіти, розвитку культури, соціального захисту, удосконалення медичної допомоги. Збільшені доходи та видатки спеціального та загального фондів районного бюджету.

 Депутати також одностайно підтримали питання щодо внесення змін до Регламенту та плану діяльності районної ради з підготовки регуляторних актів, зміну типу та назви Близнюківської та Криштопівської загальноосвітніх шкіл відповідно до прийнятого Закону України «Про освіту».

  За рішенням депутатів розпочата процедура створення нового освітнього округу на базі Самійлівської школи, а також створення Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр». Підтримали депутати ініціативу педагогів, батьків та учнів Близнюківської школи про участь в обласному конкурсі міні-проектів «Разом в майбутнє», що передбачає спів фінансування проектів по модернізації приміщень та обладнання школи у разі їх перемоги.

 На останок розгляду питань черги денної депутати підтримали наміри про передачу в оренду частини приміщення районної ради та поліклінічного відділення центральної районної лікарні та затвердили технічні документації з грошової нормативної оцінки земельних ділянок.

  Завершуючи роботу сесії районної ради, голова райдержадміністрації Калашник Анатолій Федорович подякував депутатів районної ради та присутніх в залі за плідну роботу та відмітив, що питання, підняті на сесії продовжать своє вирішення в присутності заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Шахненка Євгена Дем’яновича, який не зміг з об’єктивних причин бути присутнім сьогодні, але всі питання економічного розвитку включені в планування його роботи як куратора нашого району. Крім того, на рівні облдержадміністрації в подальшому буде вирішуватися питання відновлення руху ранкового електропоїзда, відміненого нещодавно.

  Після  поздоровлень присутніх в залі та всіх жінок району зі святом 8 Березня  з вуст голови райдержадміністрації Анатолія Калашника та голови районної ради Володимира Бреуса, деяких оголошень та під звучання Гімну України чергова сесія районної ради закінчила свою роботу.



« повернутися до списку новин