Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1247

Реконструкція ще одного об’єкту, який 10 липня під час візиту на Близнюківщину відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, відбувається за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні з місцевим бюджетом, це комплекс будівель Близнюківської центральної районної лікарні.

Наразі триває реформування первинної та вторинної ланок медицини. В той же час, приміщення  комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня», розташованого за адресою: смт. Близнюки, вул. Калинова, 3, не відповідало сучасним вимогам лікарень, та потребувало реконструкції окремих приміщень.

Відтак, з метою збереження на території району закладу охорони здоров’я, забезпечення умов для надання якісної та своєчасної медичної допомоги мешканцям району,  в 2018 році Близнюківською районною радою розроблено проєкт «Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» за адресою: смт.Близнюки, вул.Калинова, 3». (керівники проєкту – Володимир Шевченко, головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради та Ірина Шепеньова, керуючий справами виконавчого апарату районної ради) та подано його на розгляд до Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

В цьому ж році Регіональною комісією здійснено попередній конкурсний відбір, після чого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України даний проєкт відібрано до реалізації та фінансування за рахунок коштів ДФРР.

Таким чином, загальний розмір фінансування з Державного фонду регіонального розвитку – 90% від загальної вартості проєкту, що складає 43 341,577 тис грн; фінансування з місцевого бюджету – 10% від загальної вартості проєкту, що складає 4 815,731 тис грн. Дані кошти передбачено використати упродовж трьох років. В 2019 році вже освоєні кошти в розмірі 17,354 млн.грн. Обсяг фінансування з районного та сільських бюджетів склав 1,735 млн.грн.

Проєктом передбачається реконструкція частин приміщень головного корпусу, стаціонарного, будівлі поліклініки та харчоблоку, у тому числі часткове перепланування існуючих приміщень, їх внутрішнє опорядження, ремонт системи опалення, водопостачання та каналізації, реконструкція систем зовнішнього електропостачання, ремонт проїздів і тротуарів на території лікарні. Загальна площа реконструйованих приміщень – 2 561,63 квадратних метри. Роботи розпочаті у січні 2019 року, завершення планується у грудні 2021 року.

Під час огляду об’єкту представник підрядної організації - заступник директора ТОВ «ХАРКІВБУДСЕРВІС» Євген Логінов зазначив, що, незважаючи на те, що фінансування на цей рік здійснено ще не в повному обсязі, будівельні роботи тривають безперервно.

Сергій Чернов оглянув деякі приміщення лікарні та поспілкувався з Генеральним директором КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Ларисою Поліковою та її заступником Миколою Грушаком.

«Планування приміщень передбачає створення комфортних умов для праці медперсоналу і перебування пацієнтів. Важливо, щоб люди мали змогу отримувати лікування комфортних умовах так само як і медики обов’язково мають працювати в сучасних, теплих та зручних приміщеннях, особливо враховуючи виклики, які поставила нам нова хвороба», – сказав Сергій Чернов та подякував медичним працівникам за важливу роботу.



« повернутися до списку новин