Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1158

Перебуваючи з робочим візитом на Близнюківщині, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов ознайомився з реконструкцією нежитлового приміщення, в якому невдовзі розміститься дошкільний навчальний заклад

В жовтні 2012 року, під час візиту голови Близнюківської районної ради Володимира Бреуса до заступника Міністра фінансів України Сергія Рибака, було порушено питання щодо передачі об’єкту державної власності - будівлі колишнього Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна»,що розташована за адресою: Харківська область, Близнюківський район,  смт. Близнюки, вул. Комсомольська, 35 (наразі – вул. Незалежності) та яка на той час не експлуатувалася вже близько 10 років, до комунальної власності Близнюківської селищної ради Близнюківського району Харківської області.

У листопаді 2014 року наказом Державної казначейської служби України будівлю колишнього Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна» передано до комунальної власності Близнюківської селищної ради.

В 2015 році Близнюківською районною радою розроблено проєкт «Реконструкція нежитлового приміщення банку «Україна» для розміщення дошкільного навчального закладу за адресою: вул. Комсомольська, 35 смт. Близнюки Харківської обл.» (керівник проєкту – Ірина Шепеньова, керуючий справами виконавчого апарату районної ради) та подано його на розгляд до Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Регіональною комісією здійснено попередній конкурсний відбір, після чого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України даний проєкт відібрано до реалізації та фінансування за рахунок коштів ДФРР.

Проєктом передбачалася реконструкція будівлі, прокладання та будівництво зовнішніх мереж і споруд водопостачання, каналізації, теплопостачання, об’єктів енергетичного господарства; благоустрій території. Загальна кошторисна вартість проєкту складає – 29,677 млн грн.

На даний час вже завершені будівельні роботи, триває облаштування закладу меблями й необхідним устаткуванням. Невдовзі об’єкт буде введено в експлуатацію і 100 маленьких близнюківців зможуть відвідувати новий Близнюківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області.

В дошкільному закладі заплановано відкрити дві ясельні групи по п’ятнадцять вихованців в кожній та три дошкільні групи на 70 вихованців. При цьому будуть створені нові робочі місця (43,5 штатних одиниць).

«Дуже добре, що завдяки активності місцевого керівництва, небайдужості громади вдалось вирішити багаторічну проблему перевантаження двох діючих у Близнюках дитячих садочків. Залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку у громаду – це гарний приклад спільної праці і розуміння її першочергових потреб. Завжди підтримую подібні ініціативи, адже на місцях дійсно видніше, на вирішення яких питань потрібно спрямовувати кошти. Відкриття садочку – це не тільки радість для батьків та дітей, а й нові робочі місця, що теж безумовно важливо», – зауважив голова обласної ради Сергій Чернов.



« повернутися до списку новин