Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 830

11 травня депутати Близнюківської районної ради провели  пленарне засідання ХХІV позачергової сесії

      Перед початком розгляду питань черги денної сесії голова районної ради  Бреус В.В. та голова Близнюківської районної державної адміністрації Калашник А.Ф. представили активу району новопризначеного керівника Лозівської місцевої прокуратури старшого радника юстиції Білодіда Ігоря  Миколайовича, який, в свою чергу, проінформував депутатів та запрошених про основні напрямки роботи органу прокуратури, спрямовані на забезпечення правопорядку та запобігання злочинності на території Близнюківського району.

     В рамках кадрових змін був представлений і начальник Близнюківської районної державної лікарні ветеринарної медицини. З 2 травня цю посаду займає депутат районної ради Фурман Андрій Володимирович. 

       Традиційно, депутати привітали своїх колег, які в міжсесійний період відсвяткували ювілейні Дні народження. Теплі слова вітань та пам’ятній адреси отримали Олександр Шевченко, депутат районної ради, а також Тетяна Ашиткова, секретар Надеждинської сільської ради та Леонід Бондаренко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, теж в минулому районні депутати.
      Враховуючи численні звернення мешканців району щодо незадовільного стану автомобільних доріг загального користування державного значення та комунальних доріг, за запрошенням голови районної ради Володимира Бреуса пленарне засідання сесії відвідали перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Пляка С.М. та начальник філії «Лозівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» Фіронов О.О.

      Сергій Михайлович Пляка досить детально проінформував депутатів щодо запланованого на 2018 рік обсягу робіт з поточного ремонту доріг як на території області в цілому, так і в напрямку Харків-Близнюки-Барвінкове. За спільного погодження обласного та районного керівництва, затверджено перелік першочергових робіт по поточному ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Близнюківського району загальною протяжністю 4,13 км, з них Близнюки-Миколаївка Друга, Близнюки- Верхня Самара-Добровілля та Степове-Далеке.

     Активну участь в обговорені даного питання взяли депутати районної ради, а також представник автотранспортного підприємства – перевізника Яворін Ю.В., який, від імені водіїв та пасажирів висловив низку зауважень щодо незадовільної якості дорожнього покриття. Внаслідок цього пасажири нерідко не встигають на електрички, швидко зношуються запчастини в транспортних засобах.

     В свою чергу, Сергій Михайлович зазначив, що дорожніми службами, за фінансової можливості, крім вищезазначених робіт з поточного ремонту доріг, також буде проводитися ямковий ремонт дорожнього покриття, обкіс узбіч від порослі тощо.

     На вимогу часу, депутати розпочали розгляд питань черги денної сесії з внесення змін як до районних програм, так і до районного бюджету.

      З метою здійснення капітального будівництва та реконструкції об’єктів, виготовлення експертизи проектно-кошторисної документації, були внесені зміни до Програми економічного та соціального розвитку на 2018 рік та до Програми удосконалення медичної допомоги жителям Близнюківського району на 2016-2020 роки, які передбачають фінансування об’єктів будівництва.

     Задля здійснення працівниками БРСКП «ГОСПОДАР» благоустрою населених пунктів району, були внесені доповнення до Програми фінансової підтримки даного комунального підприємства.

      Затверджена Програма забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії  злочинності  на території Близнюківського району на 2018 – 2019 роки.

     Щодо змін до районного бюджету, депутати затвердили субвенції, виділені сільськими радами на потреби закладів освіти, культури та охорони здоров’я, які функціонують на території відповідних рад. Загалом за рахунок цільових субвенцій збільшено доходи та видатки загального та спеціального  фондів районного бюджету на загальну суму  323,7 тис.грн.                       

      В ході розгляду даного питання депутати підтримали пропозицію щодо придбання цифрового фортепіано для Близнюківської дитячої музичної школи, здійснивши перерозподіл видатків між головними розпорядниками бюджетних коштів.

      Не залишилася поза увагою і галузі культури та освіти.

      Депутати затвердили перелік закладів культури базової мережі Близнюківського району на 2018 рік, який налічує 55 закладів.

     Вносяться зміни і до мережі закладів освіти району. На виконання вимог  Закону України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту» депутати змінили назву «Самійлівська загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області» на «Комунальний заклад «Самійлівський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області».

      Відповідно до конкурсного відбору, який нещодавно відбувся, саме цей заклад визначено третім у районі опорним закладом освіти. Остаточне рішення по цьому питанню депутати прийматимуть на одній з чергових сесій районної ради.

     Створення Близнюківського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3  Близнюківської районної ради Харківської області – ще одне не менш важливе рішення для нашого району, яке прийняли депутати після попереднього обговорення на засіданнях профільної комісії та президії. В зв’язку з тим, що на даний час ще триває реконструкція будівлі колишнього банку «Україна» для розміщення в ній новоствореного дитячого садка, члени постійної комісії та президії вносили пропозицію відкласти розгляд даного питання хоча б до завершення будівельних та ремонтних робіт.

     Але, як повідомив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Бондаренка Л.В., процес створення нового закладу освіти потребує оформлення чималої кількості документів (в тому числі отримання ліцензії), що займе тривалий час (до півроку). Враховуючи це, депутати підтримали клопотання відділу освіти, молоді та спорту та вирішили створити Близнюківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 3  Близнюківської районної ради Харківської області та затвердити його Статут. Тож ремонтні роботи та оформлення необхідних документів здійснюватиметься одночасно.

      Депутати одноголосно підтримали і низку рішень щодо спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району.

     Передусім, надали попередню згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області 150 примірників книг. До нашого району дані книги планується передати Харківською обласною бібліотекою для юнацтва та Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою, завдяки чому поповниться бібліотечний фонд  центральної районної бібліотеки та всіх сільських бібліотек-філій.

     Після здійснення всіх необхідних процедур (оголошення про наміри, приймання документів від потенційних орендарів) підтримано і рішення щодо надання майна в оренду. Відтепер в приміщеннях адмінбудівлі Близнюківської районної ради (вул. Незалежності, 39, І поверх) та Близнюківської центральної районної лікарні (вул. Калинова,3) будуть розміщені кавові автомати, обслуговування яких здійснюватиме фізична особа-підприємець            Калінченко В.В.  

      Розглянувши заяву фізичної особи-підприємця щодо надання в оренду приміщення для здійснення діяльності зі спеціалізованої медичної допомоги-педіатрії, депутати, відповідно до вимог чинного законодавства, вирішили  оголосити про наміри надання в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області нежитлового приміщення площею 15,2 м2, розташованого на першому поверсі дитячого корпусу КП «Близнюківська центральна районна лікарня». Дане оголошення оприлюднено на шпальтах цього ж номеру газети «Нове життя». В разі надходження двох і більше заяв буде проводитися конкурсний відбір та, в подальшому – надання даного приміщення оренду для здійснення вищезазначеної діяльності.

      Традиційно, на пленарному засіданні сесії були розглянуті та, з врахуванням членів постійної комісії з аграрної політики, затверджені технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

      Серед цих питань - погодження проекту землеустрою щодо зміни меж села Верхньоводяне Близнюківського району Харківської області загальною площею 358,6265 га та затвердження технічної документації з грошової нормативної оцінки земельної ділянки комунальної власності сільськогосподарського призначення, сільськогосподарські угіддя (рілля) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за межами населених пунктів га території Близнюківської селищної ради  Близнюківського району Харківської області. Клопотання щодо розгляду даних питань порушили, відповідно,  Самійлівська сільська  та Близнюківська селищна ради.



« повернутися до списку новин