Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 453

В форматі «круглого столу» відбулася зустріч членів районної ради старшокласників «Імпульс» з керівництвом районної ради та районної державної адміністрації

В рамках заходів з відзначення Дня місцевого самоврядування, 6 грудня 2019 року голова районної ради Володимир Бреус та перший заступник голови Близнюківської районної державної адміністрації Василь Протасов провели зустріч з членами Близнюківської районної ради старшокласників «Імпульс», до складу якої входять лідери учнівського самоврядування всіх без винятку закладів загальної середньої освіти району.

Разом зі своїми вихованцями, активну участь в заході взяла Людмила Сукова, директор Близнюківського Будинку дитячої та юнацької творчості.

З метою обміну досвідом щодо здійснення проєктної діяльності, школярі та посадовці районної ради презентували проєкти учнівського самоврядування та інвестиційні проєкти, розроблені органами місцевого самоврядування – районною, селищною та сільськими радами.

«Здай батарейку – збережи планету» - проєкт, розроблений з метою популяризації екологічного способу мислення та ідеї необхідності сортування сміття, а саме необхідністю особливої переробки відпрацьованих енергоносіїв, був представлений представниками учнівської республіки Аліса» Алісівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Волковою Юліаною та Постніковою Таїсою. Після виступу школярі передали голові районної ради Володимиру Бреусу звернення мешканців села Алісівка, в якому вони звертаються з проханням виділити кошти на встановлення контейнерів для збору відпрацьованих батарейок та їхню утилізацію на підприємстві, яке має всі дозволи та досвід роботи з небезпечними відходами. Дане питання голова районної ради Володимир Бреус взяв на особистий контроль.

Голова учнівського самоврядування «Калинонька» Лукашівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Олега ЧепеленкаПодкопаєв Єгор представив проєкт «Допоможи безпритульним тваринам». За час впровадження проєкту учні, під керівництвом заступника з навчально-виховної роботи Юлії Подкопаєвої, прагнули ознайомити з проблемою безпритульних тварин оточуючих, знайшли притулок, який потребує допомоги - реабілітаційний пункт для тварин з травмами в м. Лозова «Маємо право – 2. Допомога тваринам».

В ході проведення благодійного ярмарку для тварин, які потребують допомоги, були зібрали кошти. За виручені кошти діти придбали корм та відвезли його до вищезазначеного притулку для тварин.

Про хід реалізації та активних учасників соціального міні-проєкту «Ігровий майданчик «Веселка» розповіла голова учнівського самоврядування «Веселочка» Верхньосамарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Самойленко Анастасія. Так, завдяки фінансовій підтримці Верхньосамарського сільського голови Ірини Сірої, директора СТОВ «Самара» Івана Біблія та батьківського колективу, обладнано ігровий майданчик. Саме тут встановлений дитячий майданчик, отриманий від Дмитра Добкіна. Силами учнів Верхньосамарської школи та їх батьків оформлено «Флористичну зону» (7, 10 класи); зону «Альтанка» (9 клас), зону «Смітник» (11 клас).

В свою чергу, голова районної ради Володимир Бреус презентував розроблений районною та селищною радою спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації інвестиційний проєкт: «Створення освітньо-культурного центру в рамках єдиного освітньо-культурно-спортивного просторув с. Садове Близнюківського району», який, на жаль, в зв’язку з незначною кількістю мешканців, що проживають на території села Садове,не був відібраний для реалізації.

Голова районної ради проінформував про основні заходи інвестиційних проєктів, реалізація яких на даний час триває: «Реконструкціянежитловогоприміщення банку «Україна» для розміщення дошкільного навчального закладу за адресою: вул. Комсомольська, 35 смт. Близнюки Харківської обл.»  та «Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства «Близнюківська центральна районналікарня» за адресою: смт.Близнюки, вул. Калинова, 3».

Поділився голова районної ради і практичним досвідом організації співробітництва та проєктної діяльності територіальних громад Близнюківського району

Підсумовуючи захід, Володимир Вікторович висловив вдячність учням та їх вихователям і педагогам за активність, наполегливість, ініціативність та висловив сподівання на подальшу співпрацю учнівського самоврядування з органами влади, спрямовану на подальший розвиток громад Близнюківського району.



« повернутися до списку новин