Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 498

Картинки по запросу разом в майбутнє 2017

      В Близнюківському районі, за участі народного депутата України Олександра Літвінова, депутата Харківської обласної ради Федора Савченка та голови Близнюківської районної ради Володимира Бреуса презентовано перші чотири мініпроєкти – переможці обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє» в 2019 році

      Вже дев’ятий рік поспіль громади Близнюківщини приймають активну участь в обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє». Цього року на розсуд конкурсного комітету Харківської обласної ради було подано 29 мініпроєктів, з яких 9 визнано переможцями.

Відповідно до умов конкурсу, громадам району на реалізацію мініпроєктів з обласного бюджету надійшло 1168,772 тис. грн., що складає 50 відсотків їх загальної кошторисної вартості.

Наразі в районі успішно реалізовано чотири мініпроєкти.

     Серед активних учасників цьогорічного конкурсу мініпроєктів «Разом у майбутнє» -  громада Бурбулатівської сільської ради.

«Від маленького майданчику до великого спорту» – саме такі сподівання плекають члени Вуличного комітету «Вулиці Миру і Молодіжна» села Бурбулатове, які в рамках мініпроєкту з такою назвою облаштували сучасний майданчик, на якому встановили спортивні вуличні тренажери,  комплекс з трьох башт з гімнастичним обладнанням (брусами, рукоходамим, шведською драбиною, різнорівневими турніками), дитячий ігровий комплекс, альтанку та лавки для відпочинку.

Відтепер малеча з батьками, школярі, сільська молодь та дорослі вільний від навчання та роботи час проводять на майданчику, де не стихає галас дітвори з ранку до пізнього вечора.

Вартість проекту становить  285 951,00 гривень. З обласного бюджету виділено 142 975,00 гривень; з місцевого бюджету Бурбулатівської сільської ради - 128 678,00 гривень. Свою частку, а саме 14 298,00 гривень, вніс і Вуличний комітет Вулиці Миру і Молодіжна» села Бурбулатове.

Для села, на території якого функціонує дошкільний навчальний заклад та філія Близнюківського ліцею, в яких виховуються та навчаються діти з усіх населених пунктів сільської ради, цей проєкт є життєво необхідним та має позитивний вплив на подальший розвиток Бурбулатівської громади.

Сертифікат, що засвідчує успішну реалізацію мініпроєкту, активним членам громади вручили народний депутат України Олександр Літвінов, який саме перебував в Близнюківському районі з робочим візитом, депутат Харківської обласної ради Федір Савченко та голова районної ради Володимир Бреус.

Вуличний комітет «Вулиця Миру» села Олексіївка, розробивши мініпроєкт «Олексіївській громаді - сучасний центр культурного розвитку та дозвілля», створили комфортні умови для відпочинку односельців та проведення ними змістовного дозвілля.  

В рамках мініпроєкту придбано музичну апаратуру, прилади освітлення, та обладнання для гри в більярд,  здійснено пошив одягу сцени та штор для Олексіївського сільського будинку культури.  Територію, прилеглу до будинку культури загальною площею 158 м2, облаштовано тротуарною плиткою та огороджено металевим парканом.

Загальна вартість проекту становить  240 000,00 гривень; в тому числі кошти Харківської обласної ради – 120 000,00 гривень; Олексіївської сільської ради –  108 000,00 гривень; Вуличного комітету «Вулиця Миру» села Олексіївка – 12 000,00 гривень.

Створення сучасного центру культурного розвитку та дозвілля на базі сільського будинку культури сприятиме розвитку творчих талантів  громади села, серед яких і відомий аматорський вокальний колектив «Доярочка» села Олексіївка (керівник – Володимир Борков).

Вокальний колектив вже котрий рік поспіль, здобуваючи перемогу в творчих конкурсах, прославляє Близнюківщину на обласному, Всеукраїнському та міжнародному рівнях.

Саме сьогодні учасники вокального колективу повернулися до рідної домівки з Болгарії, де брали участь у  концертах, присвячених Дням України в Болгарії, що проходили в рамках міжнародного фольклорного свята «ДРОПЛА 2019». Гідно представивши Україну на міжнародному рівні, наші земляки здобули перемогу в конкурсі української пісні «Наша пісня лине всюди» та були нагороджені дипломом переможця за краще виконання української пісні. 

Затишок і комфорт для своєї громади під час проведення культурних заходів та дозвілля прагнули створити і члени Вуличного комітету «Вулиця Черемушки» села Вишневе, розробивши та реалізувавши мініпроєкт під такою назвою.

Загальна кошторисна вартість мініпроєкту «Затишок і комфорт» становить  290 000,00 гривень. Половину цієї суми, а саме 145 000,00 гривень, виділено Харківською обласною радою. Вишнева сільська рада з сільського бюджету 130 500,00 гривень, що становить 45%. Відповідно, розмір співфінансування  Вуличного комітету «Вулиця Черемушки» села Вишневе складає 5%, або 14 500,00 гривень.

 В рамках заходів міні-проєкту здійснено поточний ремонт приміщення сільського клубу в селі Вишневе, встановлені сучасні енергозберігаючі віконні блоки, двері, змонтовані сучасні енергоощадливі освітлювальні прилади.

 «Нова українська школа, школа майбутнього, що керує знаннями» – саме під такою назвою реалізовано мініпроєкт в Уплатнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

      Вартість проєкту становить  202 500,00 гривень. Співфінансування з обласного бюджету складає 101 250,00 гривень; з сільського бюджету Уплатнівської сільської ради – 91 125,00 гривень; внесок Конкурсанта - Батьківської ради Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів - 10 125,00 гривень.

     В рамках мініпроєкту, при розробленні якого в повній мірі був застосований  проєктний підхід, здійснено поточний ремонт кабінету інформатики Уплатнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, встановлено енергозберігаючі металопластикові віконні блоки та двері, придбано  шкільні меблі, освітлювальні прилади, багатофункціональний пристрій.   Робочі місця учнів та вчителя обладнані сучасними комп’ютерами з ліцензованим програмним забезпеченням.

   Під час презентацій мініпроєктів, які відбулися за участі голови районної ради Володимира Бреуса, заступника голови районної ради Миколи Савченка, Олексіївського сільського голови Олени Кірієнко, секретаря Вишневої сільської ради Надії Фурман, Уплатнівського сільського голови Тетяни Туник, директора Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Алли Середи, педагогів та школярів навчального закладу, працівників закладів культури було висловлено сподівання на подальшу плідну співпрацю органів влади та громади в напрямку соціального та економічного розвитку громад. 



« повернутися до списку новин