Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 516

17 жовтня відбулося пленарне засідання ХХХV сесії  районної ради.

      Інформацію про стан готовності житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Близнюківського району – закладів освіти, культури та охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року на розгляд депутатів районної ради подали відділ освіти, молоді та спорту та відділ культури і туризму Близнюківської районної державної адміністрації; Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги та Близнюківська центральна районна лікарня.

На вимогу часу, з метою реалізації інвестиційних проєктів, надання адресної допомоги мешканцям району та здійснення підвозу призовників внесено зміни до відповідних районних програм.

Відкориговано і показники районного бюджету на 2019 рік.

За рахунок цільових інших субвенцій від сільських та селищної  рад збільшено дохідну та видаткову частини загального фонду районного бюджету на загальну суму  999,3 тис.грн.

За рахунок цільових субвенцій з обласного бюджету в районному бюджеті затверджено кошти:

- на проведення санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю, ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», у санаторно-курортних закладах Харківської області в розмірі 7,3 тис. грн.

- на аварійно - відновлювальні роботи (капітальний ремонт) покрівлі та віконних прорізів Уплатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області 708,0 тис.грн.,

- на придбання житла для дітей-сиріт 386,1 тис.грн.,

За рахунок вільних залишків коштів збільшено видатки загального фонду районного бюджету на загальну суму 165,0 тис.грн. Дані кошти спрямовані:

- відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації на виплату заробітної плати обслуговуючому персоналу загальноосвітніх навчальних закладів (15,0 тис.грн.), працівникам дошкільних навчальних закладів (42,0 тис.грн.) та працівникам інших закладів освіти (28,0 тис.грн.);

- управлінню соціального захисту населення Близнюківської райдержадміністрації на надання одноразової матеріальної допомоги (20,0 тис.грн.);

- відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської райдержадміністрації на медикаменти (20,0 тис.грн.), на відшкодування пільгових рецептів (20,0 тис.грн.) та на відшкодування пільгових рецептів онкохворим (20,0 тис.грн.).

Затверджено перерозподіл вільних залишків коштів загального фонду по відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської райдержадміністрації Кошти в розмірі 13,2 тис.грн., передбачені на проведення заходів боротьби з туберкульозом, спрямовано на проведення централізованих заходів з імунопрофілактики.

За рахунок цільових субвенцій з обласного бюджету зменшено доходи районного бюджету та видатки:

- загального фонду управління соціального захисту населення Близнюківської РДА на загальну суму 4073,3 тис.грн.;

- спеціального фонду відділу культури і туризму Близюківської районної державної адміністрації на загальну суму 1242,3 тис.грн.;

- спеціального фонду відділу освіти, молоді та спорту Близюківської районної державної адміністрації на загальну суму 720,4 тис.грн.

Крім цього, здійснено внутрішній перерозподіл коштів відповідно до клопотань головних розпорядників коштів районного бюджету.

Відповідно до Закону України «Про освіту», в зв’язку з тим, що в Софіївській Першій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області станом на 05 вересня 2019 року навчається 25 учнів, з них 2 учні – в 10 та 11 класах, депутати, врахувавши пропозиції відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, з метою приведення мережі закладів освіти у відповідність до чинного законодавства, прийняли рішення про пониження ступеню та перейменування даного навчального закладу в гімназію.

На виконання вимог Закону України  «Про судоустрій і статус суддів» депутати затвердили список присяжних  Близнюківського районного суду Харківської області.

Депутати одноголосно підтримали рішення, що стосуються управління майном, яке перебуває в спільній власності громад району. Зокрема, надали попередню згоду на прийняття нежитлової будівлі, яка знаходиться за адресою: смт Близнюки, вулиця Віри Складнєвої, будинок 3-б з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області.

Прийняті рішення і щодо оренди майна спільної власності громад району. Крім цього, надано дозвіл комунальному підприємству «Близнюківська центральна районна лікарня» на списання майна, яке фізично зношене та непридатне для подальшого використання.

Всі питання черги денної сесії були попередньо обговорені на засіданнях профільних постійних комісій, тому, власне, на пленарному засіданні рішення були підтримані одноголосно. 

 



« повернутися до списку новин