Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1456

У Близнюківському районі провели позачергову сесію районної ради

Рішення депутатів районної ради були одностайними.

   

    18-та позачергова сесія Близнюківської районної ради 06 липня поточного 2017 року, як і попередня 17-та позачергова сесія районної ради була була вивликана  необхідністю розглянути нагальні питання та прийняти рішення як  в освітній галузі  району, внесення змін та доповнень до районної програми, так і  питання, пов’язані з внесеням змін до рішення районної ради від 15 грудня 2016 року   №307- VІІ «Про районний бюджет на 2017 рік» та додатків до нього щодо прийняття субвенцій від Близнюківської селищної та сільських рад, розподілу між головними розпорядниками коштів перевиконання доходів загального фонду районного бюджету станом на 01 липня 2017 року, що стосуються вирішення життєво необхідних питань для установ, організацій, підприємств району.

     В ході підготовки та проведення 18-ї позачергової сесії  були розглянуті питання, що є невідкладними та потребують негайного вирішення.

   Маючи необхідний кворум для роботи сесії районної ради, депутати під звуки Гімну України розпочали свою роботу.

    На сесію районної ради запрошені селищний та сільські голови, керівники управлінь, відділів, окремих установ, підприємств та організацій району.

    В роботі сесії прийняли участь голова Близнюківської районної державної адміністрації Калашник Анатолій Федорович та його заступники, депутат Харківської обласної ради Савченко Федір Миколайович, голова Близнюківського районного суду Лобановська Сніжана Миколаївна, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури, юрист 1 класу Нестєров Дмитро Ігорович, начальник Близнюківського відділу поліції Лозівського ВП ГУНП України в Харківській області майор поліції Острий Едуард Борисович,  заступник начальника Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Кузубов Геннадій Вікторович, начальник Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Близнюківському, Лозівському районах та місту Лозова Головного територіального управління юстиції у Харківській області Бунякін Віталій Олександрович.

      Перед розглядом питань черги денної сесії районної ради голова районної ради Бреус В.В. та голова районної державної адміністрації Калашник А.Ф. представили активу району заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури, юриста 1 класу Нестєрова Дмитра Ігоровича.

  За традицією також привітали з днем народження депутата районної ради Калінченко Вікторію Георгіївну, яке вона відсвяткувала 13 червня.

   Депутати районної ради одноголосно затвердили чергу денну сесії, відповідно до якої вони розглянули і прийняли рішення, що стосуються загальноосвітніх шкіл району, а саме: пониження ступеня Вишневої зпгальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області; про створення освітнього округу в Близнюківському районі Харківської області, відповідно до якого розпочата процедура підготовки і проведення конкурсу серед загальноосвітніх шкіл району по визначенню меж його та опорної школи; внесення зміни до Положення про районний конкурс на кращу опорну школу.

      Депутати районної ради розглянули та одноголосно прийняли зміни до Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням ІХ позачергової сесії районної ради VІІ скликання від 14 червня 2016 року (зі змінами), що стосуються його фінансової підтримки.

   Наступне питання внесення змін до рішення районної ради від 15 грудня 2016 року № 307-VІI  “Про районний бюджет на 2017 рік” та додатків до нього стосувалося затвердження інших субвенцій від сільських та селищної ради, які виділені відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації для придбання матеріалів для ремонту, предметів, обладнання для шкіл району, оплату  гуртка «Футбол» в Берестівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, співфінансування переможців обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє», на виплату винагород педагогічним працівникам та тренерам за високі досягнення в навчально-виховному процесі та спорті.

  Підтримку знайшло питання утримання 0,5 ставки інструктора з фізичної культури і спорту за рахунок субвенції Квітневої сільської ради, який буде організовувати цю роботу на теренах Квітневої сільської ради.

    За рахунок субвенцій  також підтримана галузь охорони здоров’я району.

   Кошти за рахунок перевиконання доходів загального фонду районного бюджету станом на 01 липня поточного 2017 року рішенням депутатів були направлені Близнюківській районній державній адміністрації та її управлінням і відділам: управлінню соціального захисту, відділу освіти, молоді та спорту, а також відділам економіки та култури і туризму. Виділення коштів торкнулося районної ради в частині фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР», облаштування зали засідань засобами підсилення звуку, а також гарантування надання господарських послуг.

   В розділі «Різне» начальник відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської районної державної адміністрації Бондаренко Леонід Володимирович ознайомив депутатів та присутніх в залі з інформацією про матеріали, предмети та обладнання, які передані в загальноосвітні школи району в зв’язку з ліквідацією Нооукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів за принципом «майно пішло за школярем». Вказана інформація викликана зверненням депутата районної ради Іваненка Віктора Миколайовича.

   Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та цивільного захисту Близнюківської районної державної адміністрації Дмитрук Володимир Миколайович акцентував увагу депутатів районної ради та  посадових осіб органів місцевого самоврядування району на дотримання правил безпеки під час проведення сьогоднішніх заходів до свята Івана Купала.

  Відмітивши одностайність в прийнятті рішень депутатами районної ради, 18-та позачергова сесія районної ради під звуки Гімну України завершила свою роботу.

 

                                                   



« повернутися до списку новин