Близнюкiвська районна рада

Депутати районної ради обговорили нагальні питання та прийняли рішення.

Переглядів: 961

    20 лютого поточного року відбулося засідання ХХІІ позачергової сесії Близнюківської районної ради VІІ скликання. Нагальність скликати позачергову сесію була викликана необхідністю  внесення змін в діючі та затвердження нових галузевих Програм, розгляду  питань, що стосувалися бюджету минулого 2017 та поточного 2018 років, бюджетних асигнувань на харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів пільгового контингенту загальноосвітніх закладів району у 2018 році,  для надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, а також діяльності та майна  комунальних установ та оренди майна спільної власності територіальних громад селища та сіл району, тобто є невідкладними та потребували негайного розгляду.
    Попередньо, члени президії районної ради обговорили проект черги денної сесії та запропонували зняти з розгляду питання, що стосувалося  визначення граничних норм та використання бюджетних коштів районною радою і комунальними підприємствами, установами, засновником яких є Близнюківська районна рада. Депутати районної ради одностайно підтримали пропозицію президії. 
    В роботі  сесії районної ради прийняли участь голова Близнюківської районної державної адміністрації Калашник Анатолій Федорович та його заступники, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури, юрист 1 класу Нестєров Дмитро Ігорович, оперуповноважений Лозівського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області Гудін Дмитро Віталійович. На сесію були запрошені селищний та сільські голови, керівники управлінь, відділів, окремих установ, підприємств та організацій району. 
        Перед затвердженням черги денної сесії голова районної ради запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Овчарова Сергія Дмитровича – працівника виконавчого апарату Близнюківської районної ради, померлого 5 січня поточного 2018 року. 
    Надалі депутати привітали своїх колег – депутатів з днем народження, які вони відсвяткували в міжсесійний період. Поздоровлення з ювілеєм та вітальні пам’ятні адреси отримали: з нагоди  50-річчям від дня народження  Квітневий сільський голова Голуб Людмила Михайлівна, яка відсвяткувала свій ювілей
 5 січня поточного року,  55-річчя – депутат районної ради Овчинник Володимир Миколайович, який відсвяткував свій ювілей 1 лютого та 60-річний ювілей – секретар Квітневої сільської ради Федоркіна Ганна Григорівна, свій день народження відмічала 23 січня. 
     Поздоровлення з днем народження також отримали сільські голови Яковлєв Юрій Валерійович, Матвієнко Наталія Всеволодівна, Маноха Людмила Костянтинівна, Калашник Юрій Миколайович, Дяченко Олександр Олександрович, Постніков Сергій Миколайович, Линник Олександр Олександрович,  секретар Берестівської сільської ради Спасюк Ірина Вікторівна, а також депутати районної ради Агаєв Арслан Абдулвагабович, Геращенко Микола Іванович, Хомутова Яна Юріївна, Чуйко Олександр Миколайович, Савісько Любов Іванівна.
    Депутати районної ради одностайно проголосували «ЗА» внесення змін та затвердження галузевих Програм – удосконалення медичної допомоги, соціального захисту населення району, фінансової підтримки комунального підприємства «ГОСПОДАР», розвитку місцевого самоврядування, висвітлення діяльності органів влади в засобах масової інформації, розвитку футболу в районі, розвитку дошкільної освіти, енергозбереження, а також внесення змін до Статуту районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» стосовно подальшої можливості трансляції ним програм FМ – радіомовлення.
     Розгляд питань, що стосуються бюджету та використання бюджетних коштів розпочався із затвердження звіту про виконання районного бюджету за минулий 2017 рік. Враховуючи, що дане питання детально обговорювалося на засідання постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності, а також президії районної ради, депутати одностайно прийняли рішення про його затвердження без обговорення. Такої ж думки депутати районної ради дотримувалися при розгляді питань визначення вартості харчування вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів пільгового контингенту загальноосвітніх навчальних закладів Близнюківського району та питання Порядку використання коштів, передбачених в районному бюджеті для надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Близнюківського району, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.
  Питання  «Про внесення змін до рішення районної ради від 21 грудня 2017 року № 488-VIІ “Про районний бюджет на 2018 рік”  та додатків до нього  складався з затвердження субвенцій від селищної та сільських рад, які направлені на виконання Програм соціального захисту та удосконалення медичної допомоги жителям району, розвитку культури, освіти, позашкільних навчальних закладів, заходів по зберіганню архівних документів та розвитку в районі фізичної культури і спорту, в тому числі футболу. Кошти  направлені на забезпечення пільгового перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом, надання пільг за послуги зв’язку, фінансової підтримки членам сімей військовослужбовців, призваних на військову службу за контрактом,  організацію підвозу учнів, харчування дітей 1-4 класів, придбання запасних частин та  паливно-мастильних матеріалів для шкільних автобусів, придбання питної води дітям, придбання матеріалів та обладнання для шкіл, в тому числі забезпечення функціонування їх електронних сайтів. За рахунок коштів субвенцій будуть придбані медикаменти для пільгових категорій громадян, продукти харчування та медикаменти для хворих стаціонарів, буде зміцнена матеріально-технічної база закладів охорони здоров’я, забезпечення їх діяльності в мережі Інтернет.   
    Депутати Добровільської сільської ради вирішили направити фінансову підтримку на оплату шкільного спортивного гуртка «Оздоровчий волейбол», гуртків  «Хореографія» та по вивченню англійської мови, Олексіївської  – гуртка «Школа безпеки», Семенівської – танцювального гуртка «Хореографія», Уплатнівської –гуртка «Футбол». За рахунок субвенції Близнюківськї селищної ради будуть утримуватися гуртки «Школа безпеки», «Хореографія», «Футбол», «Мистецтво нашого народу», «Театрального мистецтва». В поточному році будуть продовжувати утримання інструкторів по фізичній культурі і спорту в Лукашівській, Олексіївській сільських радах, а в Самійлівській  - розпочне свою роботу такий фахівець. Крім того,  продовжить працювати районний інструктор по спорту. Виділені субвенції від Близнюківської селищної ради в сумі 200 тисяч гривень і від районного бюджету в сумі 800 тисяч гривень забезпечать закінчення реконструкції нежитлового приміщення банку «Україна» для розміщення дошкільного навчального закладу в селищі Близнюки.
   Депутати також розглянули  розподіл вільних залишків коштів загального фонду районного бюджету, а також   залишків коштів освітньої субвенції на кінець 2017 року  та провели перерозподіл видатків згідно клопотань головних розпорядників коштів районного бюджету. В ході обговорення депутат районної ради Куряченко Володимир запропонував кошти в сумі 199600,0 гривень, які плануються виділити  на придбання інтерактивного лазерного стрілецького тиру для Близнюківської ЗОШ І-ІІІступенів перенаправити їх на придбання шкільних меблів в школу. Після роз’яснення, наданого на сесії начальником фінансового управління Близнюківської державної адміністрації Скупченко Світланою Анатоліївною про те, що за рахунок залишків коштів освітньої субвенції на кінець 2017 року не можуть бути придбані меблі для шкіл, вказані кошти були направлені на придбання тиру. А ось пропозиція щодо використання коштів з освітньої субвенції на придбання шкільного автобусу в сумі 850 тисяч гривень депутатами також підтримана.
    За рішенням депутатів районної ради за рахунок вільних залишків коштів загального фонду районного бюджету було  проведене співфінансування по об’єкту бувшого банку «Україна» для розміщення дошкільного навчального закладу в сумі 800 тисяч гривень. Кошти на  забезпечення висвітлення діяльності органів влади, а також для накопичення матеріального резерву - придбання дизельної електростанції та намету, послуг по виготовленню паспортів на захисні споруди були виділені з районного бюджету.
    Виділені також депутатами  кошти на виконання «Комплексної програми розвитку освіти Близнюківського району на 2017-2018 роки». Це придбання твердого палива для шкіл району, придбання  легкового автомобіля для відділу освіти, оплату документації по капітальному ремонту Близнюківської школи. Газовий котел та пральна машинка доповнять матеріальну базу ДЮСШ, також на суму 40 тисяч гривень буде проведений ремонт системи опалення ДЮСШ, буде погашена кредиторська заборгованість за минулі періоди по відрядних та забезпечена оплата відрядних за курси педагогічних працівників. На оздоровлення та відпочинок дітей депутати  виділили 70 тисяч гривень. Будуть забезпечені коштами проведення змагань з неолімпійських видів спорту і  забезпечено проведення змагань в районі серед дорослих з футболу та інших видів спорту. Загалом на розвиток фізкультури та спорту депутати виділили 406 тисяч гривень. Частина з цих коштів – 70 тисяч гривень буде направлена на виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Близнюки.
   Районна рада сплатить членські внески до Асоціації органів місцевого самоврядування, матиме змогу висвітлювати діяльність органів місцевого самоврядування в газеті «Нове життя», забезпечити безпечне перебування працівників бюджетних установ в адміністративному приміщенні райради  шляхом ремонту даху, зміцниться її матеріально-технічна база комп’ютерним обладнанням, установа  буде також забезпечена вугіллям. Всього на виконання Програми розвитку місцевого самоврядування Близнюківського району в 2018 році виділено близько 537 тисяч гривень.
     В рамках Програми удосконалення медичної допомоги населенню для КНП «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги» буде придбаний препарат «Біолік туберкулін» для вакцинації,  а також придбана Регіональна медична інформаційна система. КП «Близнюківська центральна районна лікарня» буде забезпечена коштами для  оплати послуг за теплопостачання, придбання інсуліну для осіб, хворих на діабет, медикаментів для лікування хворих стаціонарів, відшкодування  пільгових рецептів, вакцини проти сказу, комп’ютерного електрокардіографу та іншого медичного обладнання. Учасники  АТО, які перебувають на лікуванні будуть забезпечені харчуванням.  Загалом медицина району отримала з районного бюджету 902,1 тисяч гривень.
    Відділ культури і туризму отримав кошти на підготовку та відзначення 95-річчя Близнюківського району, яке буде святкуватися в квітні поточного року.
   Призовникам виділені кошти для організованого проїзду до збірного пункту та проведення урочистих проводів в армію.
   Загалом депутати районної ради прийняли рішення щодо розподілу вільних залишків загального фонду районного бюджету в сумі більше 4,4 мільйона гривень.  Для придбання автобусу для перевезення дітей із загальноосвітніх шкіл району із цієї суми виділено 850 тисяч гривень.
  Надавши попередню згоду на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району,  згоду на продовження терміну оренди майна та затвердження штатного розпису на 2018 рік  комунальної установи Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»   депутати розглянули питання розділу «Різне». Так, депутат районної ради запропонував розробити районну Програму утримання доріг комунальної власності та надати можливість направляти разом з коштами селищної та сільських рад кошти районного бюджету на їх відновлення і утримання.
    Таким чином, депутати районної ради підтвердили наміри вирішувати  питання в районі на користь жителів Близнюківської громади.

 

 



« повернутися до списку новин