Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 702

Членами постійної комісії з питань економіки, бюджету та президії районної ради погоджені проекти рішень позачергової сесії районної ради

      З метою оперативного розгляду питань черги денної ХХV позачергової  сесії районної ради, 31 травня, за півгодини до початку пленарного засідання сесії, спільне засідання провели члени постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності під керівництвом заступника голови постійної комісії Олени Ляпкало та члени президії районної ради на чолі  з головою президії Володимиром Бреусом.     

      Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

      Врахувавши пропозиції райдержадміністрації, депутати схвалили зміни до Програми економічного та соціального розвитку Близнюківського району на 2018 рік», заходи якого доповнили новим розділом, до якого включено перелік міні-проектів – переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». За інформацією начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Світлани Бондаренко, цьогоріч це 8 міні-проектів, поданих Конкурсантами Близнюківської районної, Софіївської, Олексіївської, Квітневої, Криштопівської та Острівщинської сільських рад. Загальна кошторисна вартість даних міні-проектів складає 2,089 млн. грн. З них 1,044 млн.грн, що складає 50% даних коштів, зайде до району з обласного бюджету. Частка співфінансування районної та сільських рад становить 807,5 тис.грн., а внесок Конкурсантів (батьківських та вуличних комітетів, громадської організації) – 104,4 тис.грн. 

      Одне з нагальних питань, яке потребує негайного розгляду – виділення коштів на співфінансування 45% загальної кошторисної вартості одного з переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» - міні-проекту «Застосування інформаційно-комунікативних технологій – засіб формування ключових компетентностей молодших школярів Близнюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області», яка складає 132,475 тис.грн. Загальна кошторисна вартість міні-проекту складає 294,390 тис.грн. Тож депутати схвалили та рекомендували до послідуючого затвердження на сесії районної ради пропозиції районної державної адміністрації щодо  зменшення річних призначень по відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації, передбачених на придбання вугілля для загальноосвітніх шкіл району в сумі 132,5 тис.грн., а дані кошти запропонували спрямувати на співфінансування міні-проекту «Застосування інформаційно-комунікативних технологій – засіб формування ключових компетентностей молодших школярів Близнюківського ліцею Близнюківської районної ради Харківської області».

     З пропозиціями районної державної адміністрації щодо збільшення доходів та видатків загального та спеціального фондів районного бюджету на загальну суму 478,0 тис.грн. за рахунок цільових субвенцій від сільських та селищної рад учасників засідання проінформувала заступник начальника фінансового управління Марина Биченко, яка зазначила, що дані кошти селищна та сільські ради спрямували:                        

  • відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА в сумі 395,6 тис.грн., а саме:  
  • на надання дошкільної освіти  156,6 тис.грн.,            
  • на загальноосвітні школи 229,0 тис.грн.,в тому числі а харчування дітей в таборі відпочинку з денним перебуванням 33,7 тис.грн.,
  • на організацію підвозу учнів 10,0 тис.грн.                         
  • відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської районної державної адміністрації в сумі 27,8 тис. грн., а саме:             
  • на фінансування КП «Близнюківська центральна районна лікарня» 22,5 тис. грн.,
  • на фінансування КП «Близнюківська центральна районна лікарня» на проходження експертизи проекту "Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства"Близнюківська центральна районна лікарня"   5,3 тис.грн.    
  • Близнюківській районній раді в сумі  20,7 тис.грн. на виконання "Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства "Господар" на 2018-2020 роки                     
  • відділу культури і туризму Близнюківської РДА в сумі 33,9 тис.грн., а саме:
  • на забезпечення діяльності бібліотек 2,3 тис.грн.
  • на надання спеціальної освіти школами естетичного виховання 31,6 тис.грн.

      За підсумками розгляду питань черги денної засідання, членами постійної комісії та президії районної ради прийнято рішення винести дані питання на розгляд ХХV позачергової сесії районної ради як такі, що потребують негайного розгляду.

 



« повернутися до списку новин