Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 722

Члени постійної комісії з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності  підбили підсумки минулого 2017 бюджетного року  та внесли корективи до районного бюджету на поточний рік.

      В рамках підготовки до пленарного засідання ХХІІ позачергової  сесії районної ради, пленарне засідання якої відбудеться 20 лютого 2018 року, членами постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності на чолі з заступником голови постійної комісії Оленою Ляпкало 16 лютого схвалено та рекомендовано до затвердження звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік та чергові зміни до районного бюджету на 2018 рік.

      Активну участь в роботі комісії та в обговоренні питань черги денної засідання взяли голова районної ради Володимир Бреус, голова районної державної адміністрації Анатолій Калашник, фахівці районної ради та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

      Перед розглядом бюджетних питань члени постійної комісії схвалили доповнення до переліку категорій учнів загальноосвітніх навчальних закладів району, які будуть безкоштовно харчуватися, категорією «діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах», погодивши зміни до відповідного рішення районної ради.

      Схвалено проект «Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2018-2020 роки», про основні положення якої депутатів проінформував радник голови районної ради Борис Мухін.

      На вимогу часу, були схвалені, з врахуванням пропозицій райдержадміністрації, та рекомендовані до затвердження граничні суми витрат на придбання легкових автомобілів, меблів, комп'ютерів,  іншого обладнання та устаткування Близнюківською районною радою та комунальними підприємствами і установами, засновником яких є Близнюківська районна рада.

     Члени постійної комісії заслухали пропозиції районної ради, керівників управлінь та відділів райдержадміністрації щодо внесення змін до низки районних програм. За наслідками розгляду даних питань члени постійної комісії схвалили та рекомендували до затвердження зміни до  Програми розвитку  місцевого самоврядування  Близнюківського району на 2017-2021 роки, до Програми  висвітлення діяльності органів влади Близнюківського району у засобах масової інформації на 2016-2018 роки та до Програми удосконалення медичної допомоги  жителям Близнюківського району на засадах сімейної медицини на 2016-2020 роки.

      Заслухавши інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації Світлани Скупченко про основні показники виконання доходної та видаткової частини районного бюджету за 2017 рік, члени постійної комісії схвалили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік та рекомендували його до затвердження.

      Внесено зміни і до районного бюджету на поточний рік. Основні з них - збільшення доходів та видатків загального та спеціального фондів районного бюджету на загальну суму 1256,9 тис.грн. за рахунок цільових субвенцій від сільських та селищної рад, затвердження внутрішніх змін згідно клопотань відділу економічного розвитку  і торгівлі;, відділу освіти, молоді та спорту  та управління соціального захисту населення Близнюківської районної державної адміністрації. Крім того, збільшено видатки спеціального фонду районного бюджету за рахунок залишків коштів освітньої субвенції на кінець 2017 року в сумі 1049,6 тис.грн.

       За рахунок вільних залишків коштів загального фонду в сумі 4437,4 тис.грн. збільшено видатки загального та спеціального фонду районного бюджету та здійснено розподіл даних коштів.

      За підсумками розгляду питань черги денної засідання, членами постійної комісії прийнято рішення винести дані питання на розгляд ХХІІ позачергової сесії як такі, що потребують негайного розгляду.



« повернутися до списку новин