Близнюкiвська районна рада

01.02.2018 року відбулося чергове засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради

Переглядів: 702


     На засіданні Консультативно-дорадчої ради, яке проходило 1 лютого під головуванням голови районної ради Володимира Бреуса та за участі голови районної державної адміністрація Анатолія Калашника, було розглянуто низку нагальних питань, які стосувалися діяльності органів місцевого самоврядування та розвитку громад.
     Про умови проведення в 2018 році обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» сільських голів, працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів культури та громадських активістів проінформував головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Володимир Кривонос. Доповідач акцентував увагу учасників наради, що цьогоріч заявки до на конкурс будуть прийматися в трьох номінаціях - «Добробут та розвиток громад»,  «Благоустрій та охорона довкілля» та «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму». Ще одна новація – в 2018 році проектні заявки подаються на розгляд конкурсного комітету лише в електронному вигляді та  мають бути зареєстровані на онлайн-платформі обласної ради в термін до 15 березня 2018 року. Відповідно до Положення Харківської обласної ради, в конкурсному відборі можуть брати проекти, розроблені двома категоріями учасників. Перша категорія – громадські організації, громадські спілки, органи самоорганізації населення, батьківські ради та об’єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ), що зареєстровані згідно з чинним законодавством України. Друга категорія учасників – сільські, селищні, міські ради міст районного та обласного значення, ради об’єднаних територіальних громад – ініціатори спільних проектів, що розроблені в рамках співробітництва територіальних громад. Загальний обсяг фінансування міні-проекту складає для першої категорії учасників – до 300,0 тис. гривень;  для другої категорії учасників – до 1 500,0 тис. гривень.
     Вперше в цьому році до переліку учасників конкурсного відбору включені органи самоорганізації населення та батьківські комітети (ради). Тож про порядок створення цих органів учасників засідання проінформувала завідувач сектору з питань юридичного забезпечення виконавчого апарату районної ради Інна Протасова.
   Підсумовуючи перші два питання черги денної засідання, голова районної ради Володимир Бреус закликав громадських активістів, працівників закладів освіти та культури району і цьогоріч виступити з ініціативою та взяти активну участь в розробленні та подачі проектних заявок до обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», а селищному та сільським головам – надати їм фінансову підтримку в розмірі, передбаченому Положенням.  
   Про порядок підготовки та проведення пленарних засідань сесій  органами місцевого самоврядування з врахуванням новацій чинного законодавства, очільникам місцевих рад району розповіла керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Шепеньова. Зокрема, наголосила на необхідність дотримання термінів, визначених статтею 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» при оприлюдненні розпоряджень про скликання сесії, проектів рішень, а також результатів поіменного голосування на сесії, протоколів пленарних засідань сесій, засідань постійних комісій та рішень сесій селищної та сільських рад. 
     Про виконання розпорядження голови Близнюківської районної державної адміністрації  від 01.12.2016 року №700 «Про затвердження Плану контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування району делегованих повноважень органів виконавчої влади на 2017 рік» сільських голів проінформувала Ірина Нікітіна - керівник апарату Близнюківської районної державної адміністрації.
     На часі - здійснення електронного декларування за 2017 рік  посадовими особами та депутатами місцевих рад району, термін якого збігає 31 березня 2018 року. Враховуючи актуальність даного питання, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Шепеньова наголосила на необхідності перевірки суб’єктами декларування (депутатами та посадовцями селищної та сільських рад району) адрес електронних поштових скриньок та терміну дії електронних цифрових підписів з метою подальшої  роботи в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

 

 

 



« повернутися до списку новин