Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 763

 27 березня 2018 року відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, культури та роботи з молоддю Близнюківської районної ради, в якій взяли участь голова Близнюківської районної ради Бреус В.В., керуюча справами виконавчого апарату районної ради      Шепеньова І.В. , начальник організаційного відділу районної ради Семеніхіна Т.О., начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської РДА Бондаренко С.А. та головний лікар Близнюківського РЦПМД  Павлюк Г.П.

        Головним та єдиним питанням яке розглядалося на засіданні постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури та роботи з молоддю Близнюківської районної ради було питання формування спроможної мережі надання первинної допомоги в Близнюківському районі по якому проінформував присутніх головний лікар Близнюківського РЦПМД  Павлюк Г. П.

        Головний лікар Близнюківського РЦПМД Павлюк Г.П. зазначив, що відповідно до наказу МОЗ та Мінрегіону від 06.02.2018 № 178/24 «Про затвердження Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги» розроблено план спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в Близнюківському районі відповідно до якого  територія Близнюківського району розподіляється на чотири переферійні території доступності, де надаватиметься первинна медична допомога (ПМД),  відстань та шляхи сполучення між якими дозволяють забезпечити доступність ПМД найменшою можливою кількістю місць надання ПМД з урахуванням граничної потужності спроможної мережі надання ПМД та загальної кількості мешканців цих населених пунктів, а саме:

- в смт. Близнюки буде діяти групова амбулаторія (АГ),  яка планує обслуговувати 10527 мешканців району;

- в с. Добровілля буде діяти групова амбулаторія (АГ), що планує обслуговувати 3493 мешканців району;

- в с. Уплатне буде діяти амбулаорія моно-практики (АМ), що планує обслуговувати 2548 мешканців району;

- в с. Самійлівка буде діяти амбулаторія моно-практики (АМ), що планує обслуговати 2009 мешканців.

Павлюк Геннадій Петрович наголосив що всі пункти здоров’я району (на сьогодні це 29  ФАПів) залишаються незмінними, мережа закладів охорони здоров’я не скорочується.



« повернутися до списку новин