Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 993

Актуальні питання потребують їх вирішення!

   18 травня 2017 року відбулося засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Близнюківської районної ради. Запрошені на засідання сільські голови та секретарі і відповідальні працівники селищної та сільських рад зацікавлено очікували розгляду питань черги денної.

   Головуючий на засіданні Бреус Володимир Вікторович – голова районної ради запропонував  питання для розгляду, які на сьогоднішній день є актуальними.

  Старший лейтенант Безуглий В.В. – начальник відділу обліку та бронювання Близнюківського райвійськкомату проінформував присутніх про зміни в законодавстві України, які стосуються військового обліку та його ведення. Юридичне підґрунтя вказаного питання та можливі шляхи їх реалізації прокоментував юрист Близнюківського РВК Лобановський С.М.

   Підвів підсумки даного блоку питань та наголосив на актуальності проведення невідкладних заходів стосовно набору кандидатів для проходження військової служби за контрактом   Близнюківський військовий комісар майор Горобець А.Л.

   В котрий раз учасники засідання Консультативно-дорадчої ради повернулися до розгляду питання виконання Закону України «Про добровільне об’єднання громадян» та внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, затвердженого рішенням ХХХVІ сесії Харківської обласної ради 18 червня 2015 року(зі змінами). Саме на можливих змінах в Перспективному плані формування територій Близнюківського району наголошував головуючий, акцентуючи на те, що процес створення об’єднаних територіальних громад по країні невпинно йде вперед. Так, станом на 18 травня 2017 року в Україні вже створено 414 об’єднаних територіальних громад з 983, внесених до  Перспективного плану. Тобто, через деякий час ми перетнемо  екватор цієї роботи. Якщо ж, деякі територіальні громади району не згодні на сьогодні з існуючим Перспективним планом   району, є час провести обговорення в громадах та прийняти рішення згідно волевиявлення жителів громади. І тільки тоді, на підставі наданого письмового рішення буде розглянуте питання змін в Перспективному плані.

   Керівник апарату районної державної адміністрації Нікітіна І.К. наголосила на тому, що вкрай необхідно сьогодні сідати за стіл переговорів між громадами та всередині громади і вирішувати питання відкрито, зацікавлено і вмотивовано.

  Начальник архівного відділу Близнюківської райдержадміністрації    Оробченко Л.М. відмітила, що відповідно до Правил роботи з номенклатурою справ в сільських та селищній радах необхідно дотримуватися вимог періодичності перегляду та затвердження номенклатури справ установ. В 2013 році всі без винятку сільські та селищна ради погодили в Державному архіві Харківської області свої номенклатури. В зв’язку зі змінами в діяльності установ – а це реєстрація місця проживання фізичних осіб необхідно в наступному 2018 році поновити свої номенклатури справ.

    Макарова Н.Б. – начальник Служби у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації наголосила на шляхах та методах співпраці Служби з сільськими та селищною радами. Перш за все – це спільне виявлення неблагополучних сімей, обстеження умов проживання дітей в таких сім’ях та, відповідно фіксація всіх випадків негативного стану виявлених недоліків. «Якщо на території сільської чи селищної ради є сім’ї з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, необхідно проводити з ними роботу, безпосередньо працівниками складати акти обстеження умов проживання даної родини, проводити бесіди з батьками, які не виконують батьківські обов’язки» - наголосила доповідач. Також розповіла про алгоритм дій у разі виявлення факту залишення дитини без батьківського піклування.

   В ході засідання Консультативно-дорадчої ради Володимир Вікторович Бреус  відмітив позитив в реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад». Договір про співробітництво територіальних громад, де ініціатором є Софіївська сільська рада Близнюківського району потрапила другою в список Харківської області, де вона  є потенційним претендентом на фінансування напрямку житлово-комунального господарства на цих територіях, так як проекти перших 10-х громад будуть профінансовані за рахунок державного бюджету.

   З питання  співфінансування сільських та селищної рад робіт по ремонту доріг загального користування головуючий відмітив позитив з боку Вишневої сільської ради, де сільським головою є Борисовський Юрій Анатолійович. Їх наміри співфінансувати такі роботи підуть тільки на благо добробуту громадян.

  В ході засідання ради надані вичерпні відповіді на задані актуальні питання присутніх. 



« повернутися до списку новин