Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 734

Картинки по запросу графік роботи цоп

 

28 лютого 2018 року відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, культури та роботи з молоддю Близнюківської районної ради, в якій взяли участь голова Близнюківської районної ради Бреус В.В., керуюча справами виконавчого апарату районної ради Шепеньова І.В., начальник управління соціального захисту Тимощук Н.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Бондаренко Л.В., та начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Близнюківської РДА Бондаренко С.А.

        По першиму питанню порядку денного  інформувала Тимощук Н.В. про хід виконання Комплексної Програми соціального захисту населення Близнюківського району на 2016-2020 роки. Тимощук Н.В. зазначила що на виконання даної Програми в 2017 році з місцевого бюджету було профінансовано та освоєно 490,9 тис.грн, та зупинилась на основних заходах які проводилися в 2018 році з метою виконання завдань визначених даною Програмою.

       По наступним питанням порядку денного інформував начальник відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА Бондаренко Л.В., який ознайомив членів постійної комісії з підсумками виконання районних програми у сфері освіти. Також Бондаренко Л.В. ознайомив членів постійної з проектом рішення щодо внесення змін до Програми про запровадження стипендій та грошових заохочень Близнюківської районної ради, а саме членами постійної комісії було підтримано рішення стосовно збільшення фінансування програми з 01 січня 2018 року, а саме: стипендіати отримуватимуть 250 грн на місяць і відповідно грошове заохочення кращому педагогічному працівнику складатиме 500 грн на місяць.

       Далі по порядку денному інформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Бондаренко С.А. щодо проекту Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2018 рік. Бондаренко С.А. зупинилася на основних завданнях і заходах щодо розвитку провідних галузей виробничої та соціальної сфери у 2018 році. Координацію реалізації Програми здійснюватиме районна державна адміністрація, її структурні підрозділи спільно з територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади.

       Також членами постійної комісії було розглянуто проект внесення змін до Комплексної Прграми соціального захисту населення Близнюківського району на 2016-2020 роки. По даному питанню проінформувала начальник управління соціального захисту населення Близнюківської РДА Тимощук Н.В., яка зазначила що в 2018 році обсяг фінансових ресурсів для виплати матеріальної допомоги членам сімей загиблих в Афганістані та інших локальних війнах становитиме 1,0 тис.грн.

        Далі членами постійної комісії було розглянуто проект рішення щодо зміни типу та назви Криштопівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Близнюківського району Харківської області на Комунальний заклад «Криштопівський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області. Бондаренко Л.В. зазначив, що дані зміни обумовлені вимогами ЗУ «Про освіту» який набрав чинності 28 вересня 2017 року. Також аналогічні зміни було винесено на розгляд постійної комісії стосовно Близнюківської ЗОШ I-III ступенів. Поступово відповідні зміни установчих документів відбудуться в усіх закладах загальної середньої освіти району.

        Також Бондаренко Л.В. виніс на рогляд постійної комісії проект рішення про створення третього в районі освітнього округу. Також не менш цікавим було питання, яке останнім розглянули члени комісії, це створення Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Близнюківської районної ради Харківської області метою якого є забеспечення прав дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійно-технічної освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та інше.

         По всім питанням порядку денного постійної комісії було прийнято позитивні рішення та рекомендовано до розгляду на засіданні сесії Близнюківської районної ради.

 



« повернутися до списку новин