Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 730

Під час засідання Консультативно-дорадчої ради посадовці селищної та сільських рад Близнюківського району навчалися та обговорювали нагальні питання життєдіяльності громад

         Членами Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування на чолі з головою районної ради Володимиром Бреусом та за участі голови районної державної адміністрації Анатолія Калашника, які 6 вересня провели чергове засідання, було розглянуто низку нагальних питань, що стосувалися діяльності органів місцевого самоврядування, спрямованої на розвиток громад.

      Про те, як протидіяти домашньому насильству, який захист гарантовано постраждалим; де і як отримати безоплатну юридичну допомогу, психологічну підтримку та соціальні послуги, а також тимчасовий притулок у центрі соціально-психологічної допомоги, кризовому  центрі або притулку для жертв домашнього насильства посадовців проінформувала Яна Закорко – начальник Близнюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Харківській області.

     Детальну інформацію щодо новацій при посвідченні заповітів і довіреностей органами місцевого самоврядування, в тому числі щодо особливостей посвідчення заповіту при свідках, секретарям сільських рад надала Вікторія  Щербина - Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори. Роз’яснення надані з врахуванням наказу Міністерства юстиції України від 31.10.2006  N 83/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 11.12.2008  N 2147/5) «Про затвердження форм реєстру для реєстрації заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, посвідчу вальних написів на них та зразків цих документів».

      В зв’язку з тим, що 1 вересня 2018 розпочато прийом проектних заявок для участі в 2019 році в обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», керуючий справами виконавчого апарату районної ради Ірина Шепеньова надала роз’яснення посадовцям селищної та сільських рад щодо суб’єктів подання міні-проектів, номінацій, в яких можна взяти участь, акцентувала увагу на вимогах до написання та критеріїв оцінювання проектних заявок, згідно Положення про обласний конкурс міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

     Стан реалізації міні-проектів – переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в 2018 році – не  менш актуальне питання, на якому детально зупинилися учасники наради. При цьому голова районної ради Володимир Бреус проаналізував хід виконання робіт та обсяги освоєних коштів, наголосив на необхідності пришвидшити реалізацію заходів, передбачених міні-проектами.

       Щодо розроблення органами місцевого самоврядування Близнюківського району інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) в 2019 році, голова районної ради Володимир Бреус проінформував, що, в результаті тісної співпраці районної, селищної та сільських рад, цьогоріч на конкурсний відбір від Близнюківського району подано сім проектів, заходами яких передбачається створення системи благоустрою в населених пунктах Софіївської, Квітневої та Олексіївської сільських рад, що передбачає придбання спецтехніки та проведення благоустрою території; придбання спецтехніки для Близнюківського комунального підприємства «Комунальник»; капітальний ремонт ділянки дороги по вул. Свободи до перетину з вул. Першотравнева в смт. Близнюки; реконструкція приміщень КП «Близнюківська центральна районна лікарня»; придбання медобладнання та легкових автомобілів для медичних установ первинної ланки району; придбання навчальних кабінетів для Самійлівського ліцею та створення культурно-освітнього центру в селі Садове. Загальна кошторисна вартість даних проектів складає понад 85 млн.грн.

     Голова районної ради наголосив, що обов’язковою умовою участі в конкурсі є наявність проектно-кошторисної документації, виготовлення якої потребує тривалого часу.  Звернувся до сільських голів з пропозицією розпочати процедуру виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт доріг, будівель шкіл, дитсадків, сільських клубів та будинків культури; на реконструкцію системи водопостачання села тощо.

      В ході засідання перед селищним та сільськими головами виступила державний реєстратор виконавчого комітету Софіївської сільської ради Інна Кузнєцова, яка проінформувала про види послуг, які на даний час надає державний реєстратор.

      Після розгляду питань черги денної керівники місцевих рад обговорили низку актуальних питань стосовно поточної діяльності органів місцевого самоврядування району.



« повернутися до списку новин