Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 760

Членами постійної комісії з- питань економіки, бюджету та фінансової діяльності схвалено проект рішення «Про районний бюджет на 2018 рік»

      В рамках підготовки до пленарного засідання ХХІ сесії районної ради, продовження якого відбудеться 21 грудня 2017 року, члени постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності на чолі з заступником голови постійної комісії Оленою Ляпкало 20 грудня розглянули та схвалили пропозиції районної державної адміністрації щодо внесення остаточних змін до районного бюджету на 2017 рік та схвалили проект рішення «Про районний бюджет на 2018 рік».

     Відповідно до пропозицій райдержадміністрації щодо внесення змін до районного бюджету на поточний рік, депутати схвалили збільшення доходів та видатків загального та спеціального фондів районного бюджету на загальну суму 152,6 тис.грн. за рахунок цільових субвенцій від сільських та селищної рад, затвердили розподіл перевиконання доходів загального фонду районного бюджету станом на 01.12.2017 року на загальну суму 48,7 тис. грн. та здійснили перерозподіл видатків згідно клопотань головних розпорядників коштів.

      Щодо основного фінансового документу району на наступний рік, то проектом рішення «Про районний бюджет на 2018 рік» пропонується затвердження субвенцій з державного бюджету:

  • на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в розмірі 27,6 млн.грн.;
  • на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в розмірі 5,54 млн.грн.;
  • на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям та іншим категоріям соціально незахищених громадян в розмірі 40,3 млн.грн.
  • на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя в розмірі 1,87 млн.грн.;
  • іншу субвенцію за рахунок медичної субвенції з державного бюджету на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину в розмірі 342,48 тис.грн; 

      З обласного бюджету затверджено іншу субвенцію на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань", у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони в розмірі 30,0 тис.грн.

     Крім того, відповідно до проекту рішення, в районному бюджеті на 2018 рік передбачається затвердження субвенції з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в розмірі 318,8 тис.грн; медичної субвенції в розмірі 14,4 млн.грн. та освітньої субвенції в розмірі 43,9 млн.грн.

     Здійснено розподіл власних надходжень,базової дотації, додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я, освітньої та медичної субвенцій на видатки  2017 року та розподіл міжбюджетних трансфертів на дошкільну освіту та на сільські заклади культури з районного  бюджету місцевим бюджетам на 2018 рік.

     З метою забезпечення школярів та дошкільнят району гарячим харчуванням, члени постійної комісії визначили на 2018 рік вартість харчування вихованців дошкільних навчальних закладів в розмірі 30,0 грн. на одну дитину в день та учнів пільгового контингенту загальноосвітніх навчальних закладів Близнюківського району, яка становить 15,0 грн. на одну дитину в день.

    Насамкінець члени постійної комісії прийняли рішення щодо структури виконавчого апарату районної ради та умов оплати праці голови та заступника голови районної ради в наступному 2018 році.

      За підсумками розгляду питань черги денної засідання, членами постійної комісії прийнято рішення винести дані питання на розгляд ХХІ сесії як такі, що потребують негайного розгляду.



« повернутися до списку новин