Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 867

Звіт про роботу постійної комісії Близнюківської районної ради  з питань екології, комунальної власності та житлово – комунального господарства

         Постійна комісія з питань екології, комунальної власності та житлово – комунального господарства  обрана на І І позачерговій сесії VII скликання 26 листопада 2015 року. До складу комісії входить 4 депутати районної ради: Овчинник В.М. (голова комісії), Покас Н.М. (секретар комісії),  Журба О.Л., Шевченко О.В. (члени комісії).
         Вся діяльність постійної комісії ведеться відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту роботи  районної ради, Положення про постійні комісії  районної ради, безпосередньо плану роботи комісії згідно якого визначено спрямованість її роботи. Вирішуючи питання, що належать  до  повноважень  постійної  комісії,  вона користується у своїй роботі низкою інших законодавчих та нормативно-правових актів і дорученнями голови районної ради. 

        Всю роботу комісії умовно можна поділити за двома основними напрямками:

      - розгляд та підготовка проектів рішень  районної ради для розгляду на сесіях;

      - виконання контрольних функцій, передбачених чинним законодавством України та відповідними рішеннями районної ради.

        Основною формою роботи постійної комісії є її засідання, на яких розглядаються конкретні проблеми, проекти рішень районної ради, звернення громадян. Постійна комісія здійснювала попередній розгляд проектів рішень та вносила рекомендації, висновки на пленарні засідання районної ради із фахових  питань.

        За час роботи постійної комісії з 26 листопада 2015 року по даний час було проведено 14 (8 планових і 6 позапланових) засідань у ході яких розглянуто 126 питань порядку денного. Опрацьовано, надано висновки і рекомендовано до розгляду на чергових та позачергових сесіях районної ради 6 цільових програм, підготовлено 120 проектів рішень районної ради: з питань комунальної власності, оренди було розглянуто 39 питань, управління об’єктами спільної власності  територіальних громад сіл, селищ району – 46 питань, з питань цивільного захисту населення - 7, житлово-комунального господарства — 17, інші питання, які віднесені до компетенції районної ради, постійної комісії — 11.

          В   полі   безпосередньої   уваги   депутатської   комісії   були  питання,   пов’язані з ремонтом доріг. Питання щодо покращення стану автомобільних доріг обласного та загального користування Близнюківського району неодноразово розглядали на засіданнях постійної комісії районної ради

         До нас, як до депутатів Близнюківської районної ради надходять сотні звернень жителів району щодо катастрофічного стану автомобільних доріг обласного та загального користування Близнюківського району і це серйозно шкодить безпеці дорожнього руху та здоров‘ю наших виборців.

         14 березня 2017 року на засіданні постійної комісії за участі запрошених представників першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Пляка С.М. та начальника філії «Лозівський райавтодор» ДП  «Харківський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Фіронова О.О.  розглядалось питання відновлення та ремонту автомобільних доріг загального користування на території Близнюківського району, подальшого розвитку матеріальної бази місцевого підприємства по ремонту та утриманню доріг – Близнюківської дільниці філії «Лозівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор».

         Було визначено, що найкритичніша ситуація склалася на автомобільних дорогах обласного значення, а саме в напрямку Лозова – Велика Камишеваха, яка пролягає через Близнюки. Відрізок цієї дороги довжиною 6 (шість) кілометрів від станції Дубове до кордону з Барвінківським районом Харківської області та Олександрівським районом Донецької області практично не придатна для проїзду автомобільного транспорту.            В осінньо-зимовий період по ній не можливо проїхати. Дорожнє покриття практично відсутнє, основа дороги зруйнована, яма на ямі.

         Неодноразово філією «Лозівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» проводились дорожні ремонтні роботи відповідного відрізку дороги довжиною 6 (шість) кілометрів, який пролягає від станції Дубове до кордону з Барвінківським районом Харківської області та Олександрівським районом Донецької області в напрямку Лозова – Велика Камишеваха, вивозився шлак доменний, але даний відрізок дороги так і залишається в аварійному стані. Депутати на комісії визнали ремонт відрізку вищезазначеної обласної автомобільної дороги, як «незадовільний».

         Попередня вартість капітального ремонту даного відрізку обласної дороги складає 30 млн.гривень, а Близнюківський район являється дотаційним, тому і кошти на ремонт дороги в бюджеті відсутні.

         Після пленарного засідання комісії - члени комісії, запрошені представники  Служби автомобільних доріг у Харківській області і філії «Лозівський райавтодор» ДП  «Харківський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» та знімальна група телеканалу «Сігма» виїхали на відрізок дороги, шо пролягає від станції Дубове до кордону з Барвінківським районом Харківської області для зустрічі з мешканцями начолі з депутатом районної ради Чуйко О.М., які неодноразово зверталися до районної ради та вищі організації області.

         На підставі вищевикладеного ми депутати Близнюківської районної ради Харківської області, представляючи інтереси своїх виборців звернулися з вимогою  до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та до виконуючого обов’язки Голови Державного агентства автомобільних доріг України Новака С.Р. включити капітальний ремонт  вищезазначеного відрізку обласної дороги до плану робіт із капітального ремонту доріг у 2017 році за кошти з державного бюджету.

         На даний час  кошти на капітальний ремонт дороги в сумі 24 млн.гривень виділені і ведуться ремонтні роботи.

         Протягом звітного періоду постійна комісія працювала в тісній співпраці з управліннями, відділами районної державної адміністрації та іншими постійними комісіями районної ради. На засідання комісії запрошувались службовці та посадові особи, які готували проекти рішень на розгляд постійної  комісії.      

         Під час роботи за звітний період члени постійної комісії  були відповідальними та виваженими у прийнятті рішень, поважали думку один одного та колег, що давало можливість швидко вирішувати проблемні питання. 

         В цілому я вважаю що наша комісія навчилась працювати злагоджено, оперативно і професійно та розуміє важливість прийнятих рішень для громади  району.

     

 Голова постійної комісії                                                                   В.Овчинник



« повернутися до списку новин