Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 826

   13 червня на особистому прийомі у голови районної ради Володимира Бреуса побували мешканці населених пунктів Берестівської сільської ради.

     В складі делегації – депутат районної ради Шевченко О.В., секретар сільської ради Спасюк І.В., батьки учнів та вчителі Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – Гончарова О.В., Онацька О.В., Куц О.Ф., Гончаров В.А., Маник К.П., Кучерешко Т.А., Гончаров С.А., Нішта О.М., Нішта І.К.

     В колективному Зверненні представники Берестівської громади висловили занепокоєння з приводу подальшої долі рідної школи та майбутнього її учнів в зв’язку з перспективою пониження з наступного 2017/2018 навчального року ступеня загальноосвітньої школи до І-ІІ ступенів, що випливає з усних вказівок відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації.

     Під час зустрічі вчителі та батьки проінформували про здобутки та досягнення як педагогів, так і учнів навчального закладу упродовж минулих років, про активну участь громади в життєдіяльності навчального закладу та акцентували увагу на наслідки, які послідують в результаті пониження ступенів школи – зокрема, це аварійний стан доріг з твердим покриттям, якими буде здійснюватися підвіз старшокласників до однієї з сусідніх шкіл, і негативний вплив зміни навчального закладу для майбутніх випускників, яким за рік належить пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

    Громада Берестівської сільської ради звернулася до голови районної ради Володимира Бреуса з переконливим проханням посприяти збереженню статусу  Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, засновником якої, як і інших загальноосвітніх навчальних закладів району, є Близнюківська районна рада.

     Володимир Вікторович запевнив батьків та вчителів, що дане Звернення буде винесено на розгляд постійної комісії районної ради з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури і роботи з молоддю, на засідання якої будуть запрошені і представники Берестівської громади.

      Відповідно до Перспективної мережі загальноосвітніх навчальних закладів Близнюківського району на 2017/2018 навчальний рік, із 12 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, розташованих в сільській місцевості району, в 9 школах  кількість учнів становить менше 100, але відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації чомусь рекомендує для реорганізації та пониження ступенів саме Берестівську загальноосвітню школу.

     Голова районної ради висловив думку, що, якщо і здійснювати реорганізацію  загальноосвітніх навчальних закладів, то необхідно понижувати ступінь всіх без виключення (Алісівської (59 учнів), Берестівської (79 учнів), Добровільської (89 учнів), Криштопівської (93 учні), Лукашівської (58 учнів), Новонадеждинської  (86 учнів), Олексіївської (64 учня), Софіївської Першої (50 учнів) та Уплатнівської (66 учнів)) загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, в яких кількість учнів не досягає ста.

      Насамкінець Володимир Вікторович запевнив, що депутати детально розглянуть дане питання та нададуть заявникам обґрунтовану відповідь.



« повернутися до списку новин